Επίδραση διαφόρων συγκεντρώσεων εκχυλίσματος κομπόστ στη διατηρησιμότητα κομμένων τριαντάφυλλων ποικιλίας Jumlia
Effect of various compost extract concentrations in sustainability cut roses variety Jumlia
Abstract
Mελετήσαμε την επίδραση (i) της μερικής ξήρανσης και (ii) του εκχυλίσματος κόμποστ σε διαφόρες συγκεντρώσεις (στο διάλυμα που τοποθετούνται τα λουλούδια) στην διατηρησιμότητα δρεπτων τριαντάφυλλων της ποικιλίας Jumilia. Βρέθηκε ότι ήπια μερική ξήρανση του τριαντάφυλλου (έως 88% του αρχικού τους βάρους) πριν την τοποθέτηση του στο βάζο δεν επηρεάζει καθόλου τη διατηρησιμότητα των τριαντάφυλλων της ποικιλίας Jumilia. Ωστόσο, περισσότερο έντονη ξήρανση (> 88% του αρχικού τους βάρους), έχει αρνητικές συνέπειες στη διατηρησιμότητα τους. Παρατηρήσαμε επίσης ότι εκχύλισμα κόμποστ (1 και 2 gr L-1) στο νερό που τοποθετήθηκαν τα λουλούδια κατά την μέτρηση είχε θετική επίδραση στη διατηρησιμότητα, ενώ μικρότερες ή μεγαλύτερες συγκεντρώσεις δεν είχαν κάποια επίδραση. Η θετική αυτή επίδραση του εκχυλίσματος κόμποστ στη διατηρησιμότητα οφείλεται στη μείωση της διαπνοής (ανά μονάδα φυλλικής επιφάνειας ανά μονάδα χρόνου), αφού και αυτή δεν επηρεάστηκε από τις επεμβάσεις του πειράματος. We studied the effect of (i) partial drying and (ii) addition of compost extract at different concentrations (in the vase solution) on the vase life of cut roses cultivar Jumilia. It was found that mild partial drying prior to evaluation (up to 88% of the initial weight) before placing the flower in the vase did not affect the vase life of cut roses cultivar Jumilia. However, more intense drying (> 88% of the initial weight) had a negative impact on their vase life. We also observed that compost extract (1 and 2 gr L-1) in the vase solution had a promotive effect on vase life, whereas lower or higher concentrations did not. This positive effect of compost extract in the vase water on vase life was not through decreased transpiration (per unit leaf area per unit time), since this was not affected.
Collections
The following license files are associated with this item:
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info