Εμφάνιση απλής εγγραφής

Effect of various compost extract concentrations in sustainability cut roses variety Jumlia

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΒλάσση, Μαρίαel
dc.creatorVlassi, Mariaen
dc.date.accessioned2016-06-01T06:50:35Z
dc.date.available2016-06-01T06:50:35Z
dc.date.issued2016-05-31
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7668
dc.description.abstractMελετήσαμε την επίδραση (i) της μερικής ξήρανσης και (ii) του εκχυλίσματος κόμποστ σε διαφόρες συγκεντρώσεις (στο διάλυμα που τοποθετούνται τα λουλούδια) στην διατηρησιμότητα δρεπτων τριαντάφυλλων της ποικιλίας Jumilia. Βρέθηκε ότι ήπια μερική ξήρανση του τριαντάφυλλου (έως 88% του αρχικού τους βάρους) πριν την τοποθέτηση του στο βάζο δεν επηρεάζει καθόλου τη διατηρησιμότητα των τριαντάφυλλων της ποικιλίας Jumilia. Ωστόσο, περισσότερο έντονη ξήρανση (> 88% του αρχικού τους βάρους), έχει αρνητικές συνέπειες στη διατηρησιμότητα τους. Παρατηρήσαμε επίσης ότι εκχύλισμα κόμποστ (1 και 2 gr L-1) στο νερό που τοποθετήθηκαν τα λουλούδια κατά την μέτρηση είχε θετική επίδραση στη διατηρησιμότητα, ενώ μικρότερες ή μεγαλύτερες συγκεντρώσεις δεν είχαν κάποια επίδραση. Η θετική αυτή επίδραση του εκχυλίσματος κόμποστ στη διατηρησιμότητα οφείλεται στη μείωση της διαπνοής (ανά μονάδα φυλλικής επιφάνειας ανά μονάδα χρόνου), αφού και αυτή δεν επηρεάστηκε από τις επεμβάσεις του πειράματος.el
dc.description.abstractWe studied the effect of (i) partial drying and (ii) addition of compost extract at different concentrations (in the vase solution) on the vase life of cut roses cultivar Jumilia. It was found that mild partial drying prior to evaluation (up to 88% of the initial weight) before placing the flower in the vase did not affect the vase life of cut roses cultivar Jumilia. However, more intense drying (> 88% of the initial weight) had a negative impact on their vase life. We also observed that compost extract (1 and 2 gr L-1) in the vase solution had a promotive effect on vase life, whereas lower or higher concentrations did not. This positive effect of compost extract in the vase water on vase life was not through decreased transpiration (per unit leaf area per unit time), since this was not affected.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΕπίδραση διαφόρων συγκεντρώσεων εκχυλίσματος κομπόστ στη διατηρησιμότητα κομμένων τριαντάφυλλων ποικιλίας Jumliael
dc.titleEffect of various compost extract concentrations in sustainability cut roses variety Jumliaen

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΒλάσση, Μαρίαel
heal.creatorNameVlassi, Mariaen
heal.publicationDate2016-05-31
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7668
heal.abstractMελετήσαμε την επίδραση (i) της μερικής ξήρανσης και (ii) του εκχυλίσματος κόμποστ σε διαφόρες συγκεντρώσεις (στο διάλυμα που τοποθετούνται τα λουλούδια) στην διατηρησιμότητα δρεπτων τριαντάφυλλων της ποικιλίας Jumilia. Βρέθηκε ότι ήπια μερική ξήρανση του τριαντάφυλλου (έως 88% του αρχικού τους βάρους) πριν την τοποθέτηση του στο βάζο δεν επηρεάζει καθόλου τη διατηρησιμότητα των τριαντάφυλλων της ποικιλίας Jumilia. Ωστόσο, περισσότερο έντονη ξήρανση (> 88% του αρχικού τους βάρους), έχει αρνητικές συνέπειες στη διατηρησιμότητα τους. Παρατηρήσαμε επίσης ότι εκχύλισμα κόμποστ (1 και 2 gr L-1) στο νερό που τοποθετήθηκαν τα λουλούδια κατά την μέτρηση είχε θετική επίδραση στη διατηρησιμότητα, ενώ μικρότερες ή μεγαλύτερες συγκεντρώσεις δεν είχαν κάποια επίδραση. Η θετική αυτή επίδραση του εκχυλίσματος κόμποστ στη διατηρησιμότητα οφείλεται στη μείωση της διαπνοής (ανά μονάδα φυλλικής επιφάνειας ανά μονάδα χρόνου), αφού και αυτή δεν επηρεάστηκε από τις επεμβάσεις του πειράματος.el
heal.abstractWe studied the effect of (i) partial drying and (ii) addition of compost extract at different concentrations (in the vase solution) on the vase life of cut roses cultivar Jumilia. It was found that mild partial drying prior to evaluation (up to 88% of the initial weight) before placing the flower in the vase did not affect the vase life of cut roses cultivar Jumilia. However, more intense drying (> 88% of the initial weight) had a negative impact on their vase life. We also observed that compost extract (1 and 2 gr L-1) in the vase solution had a promotive effect on vase life, whereas lower or higher concentrations did not. This positive effect of compost extract in the vase water on vase life was not through decreased transpiration (per unit leaf area per unit time), since this was not affected.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΕπίδραση διαφόρων συγκεντρώσεων εκχυλίσματος κομπόστ στη διατηρησιμότητα κομμένων τριαντάφυλλων ποικιλίας Jumliael
heal.titleEffect of various compost extract concentrations in sustainability cut roses variety Jumliaen
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordτριαντάφυλλο, τεμαχισμένο τριαντάφυλλο, διατηρησιμότητα, κομπόστel
heal.keywordrose, cut rose, sustainability, composten
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΦανουράκης, Δημήτριοςel
heal.advisorNameFanourakis, Dimitriosen
heal.advisorID.emaildfanourakis@staff.teicrete.gr
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States