Βιολογική καλλιέργεια μαρουλιού (Lactuca sativa) στην Κρήτη.
Organic cultivation of lettuce (Lactuca sativa) in Crete.
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2009-09-17Συγγραφέας
Ζούμη, Μαρίνα
Zoumi, Marina
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Στα καλλιεργούμενα φυτά παρατηρήθηκε έξαρση προσβολών από εχθρούς και ασθένειες, τοξικότητες στα φύλλα, κηλιδώσεις στους καρπούς και ποιοτική υποβάθμισή τους όσον αφορά τις βιταμίνες, τα θρεπτικά στοιχεία, τα ιχνοστοιχεία και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους (γεύση, άρωμα, ευωδία). Εμφανίσθηκαν νέα ανθεκτικά είδη διαφόρων εχθρών και παθογόνων των φυτών σε ορισμένα φυτοφάρμακα, καθώς και διαφόρων ασθενειών των ζώων στα αντιβιοτικά. Στην υγεία του ανθρώπου υπήρξε έξαρση δερματικών, οφθαλμολογικών, πνευμονικών, γαστρεντερολογικών, καρδιακών και άλλων ασθενειών, καθώς επίσης δηλητηριάσεων, καρκινογενέσεων, τερατογενέσεων λόγω μεταλλάξεων, αλλεργιών κ.ά. Στο κόστος παραγωγής των γεωργικών προϊόντων υπήρξε σημαντική αύξηση, λόγω του ότι η χρήση των αγροχημικών ήταν ευρεία και αλόγιστη.
Συλλογές
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες