Εμφάνιση απλής εγγραφής

Organic cultivation of lettuce (Lactuca sativa) in Crete.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΖούμη, Μαρίναel
dc.creatorZoumi, Marinaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:35:09Z
dc.date.available2016-03-15T12:35:09Z
dc.date.issued2009-09-17T09:53:52Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/796
dc.description.abstractΣτα καλλιεργούμενα φυτά παρατηρήθηκε έξαρση προσβολών από εχθρούς και ασθένειες, τοξικότητες στα φύλλα, κηλιδώσεις στους καρπούς και ποιοτική υποβάθμισή τους όσον αφορά τις βιταμίνες, τα θρεπτικά στοιχεία, τα ιχνοστοιχεία και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους (γεύση, άρωμα, ευωδία). Εμφανίσθηκαν νέα ανθεκτικά είδη διαφόρων εχθρών και παθογόνων των φυτών σε ορισμένα φυτοφάρμακα, καθώς και διαφόρων ασθενειών των ζώων στα αντιβιοτικά. Στην υγεία του ανθρώπου υπήρξε έξαρση δερματικών, οφθαλμολογικών, πνευμονικών, γαστρεντερολογικών, καρδιακών και άλλων ασθενειών, καθώς επίσης δηλητηριάσεων, καρκινογενέσεων, τερατογενέσεων λόγω μεταλλάξεων, αλλεργιών κ.ά. Στο κόστος παραγωγής των γεωργικών προϊόντων υπήρξε σημαντική αύξηση, λόγω του ότι η χρήση των αγροχημικών ήταν ευρεία και αλόγιστη.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΒιολογική καλλιέργεια μαρουλιού (Lactuca sativa) στην Κρήτη.el
dc.titleOrganic cultivation of lettuce (Lactuca sativa) in Crete.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΖούμη, Μαρίναel
heal.creatorNameZoumi, Marinaen
heal.publicationDate2009-09-17T09:53:52Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/796
heal.abstractΣτα καλλιεργούμενα φυτά παρατηρήθηκε έξαρση προσβολών από εχθρούς και ασθένειες, τοξικότητες στα φύλλα, κηλιδώσεις στους καρπούς και ποιοτική υποβάθμισή τους όσον αφορά τις βιταμίνες, τα θρεπτικά στοιχεία, τα ιχνοστοιχεία και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους (γεύση, άρωμα, ευωδία). Εμφανίσθηκαν νέα ανθεκτικά είδη διαφόρων εχθρών και παθογόνων των φυτών σε ορισμένα φυτοφάρμακα, καθώς και διαφόρων ασθενειών των ζώων στα αντιβιοτικά. Στην υγεία του ανθρώπου υπήρξε έξαρση δερματικών, οφθαλμολογικών, πνευμονικών, γαστρεντερολογικών, καρδιακών και άλλων ασθενειών, καθώς επίσης δηλητηριάσεων, καρκινογενέσεων, τερατογενέσεων λόγω μεταλλάξεων, αλλεργιών κ.ά. Στο κόστος παραγωγής των γεωργικών προϊόντων υπήρξε σημαντική αύξηση, λόγω του ότι η χρήση των αγροχημικών ήταν ευρεία και αλόγιστη.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΒιολογική καλλιέργεια μαρουλιού (Lactuca sativa) στην Κρήτη.el
heal.titleOrganic cultivation of lettuce (Lactuca sativa) in Crete.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordβιολογική καλλιέργεια, καλλιέργεια αγγουριούel
heal.keywordorganic farming, cucumber cultivationen
heal.advisorNameΛιγοξυγκάκης, Ελευθέριοςel
heal.advisorNameLigoxigkakis, Eleftheriosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)