Εμφάνιση απλής εγγραφής

Effect of various preservatives on the sustainability of cut chrysanthemum of the variety White Reagan.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΒυνιχάκη, Ευρίκλειαel
dc.creatorVynichaki, Eurikleiaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:35:42Z
dc.date.available2016-03-15T12:35:42Z
dc.date.issued2008-2-29T14:43:16Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/820
dc.description.abstractΤο χρυσάνθεμο είναι φυτό ιδιαίτερα δημοφιλές με μεγάλη ζήτηση στην αγορά και είναι διαδεδομένο ως γλαστρικό ή ως δρεπτό άνθος. Είναι φυτό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στην καλλιέργεια του και σχετικά ανθεκτικό. Η συντήρηση των δρεπτών χρυσανθέμων μετασυλλεκτικά επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Παράγοντες του περιβάλλοντος όπως η θερμοκρασία και η σχετική υγρασία επηρεάζουν την ποιότητα των ανθέων. Σημαντικό ρόλο στην διατήρηση μετασυλλεκτικά παίζουν και τα συντηρητικά σκευάσματα που προστίθενται στο νερό διατήρησης των δρεπτών ανθέων. Οι ουσίες αυτές έχουν σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα και να αυξήσουν την διάρκεια ζωής των ανθέων κατά την παραμονή τους στα ανθοδοχεία. Ανθικά στελέχη χρυσανθέμων (Chrysanthemum morifolium) της ποικιλίας White Reagan τοποθετήθηκαν μετασυλλεκτικά σε ανθοδοχεία που περιείχαν νερό σε συνδυασμό με κάποιες συντηρητικά σκευάσματα που διαλύθηκαν μέσα σε αυτά. Στο πείραμα μας μελετήθηκε η επίδραση της σακχαρόζης σε συγκεντρώσεις μικρές και μεγάλες. Επίσης μελετήθηκε η επίδραση της 8-HQS,του Alar,της GA3,του Ethephon,του Agral και του CaNO3 καθώς και κάποιων μηχανικών παρεμβάσεων στα ανθικά στελέχη.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΕπίδραση διαφόρων συντηρητικών στη διατηρησιμότητα δρεπτών χρυσανθέμων της ποικιλίας White Reagan.el
dc.titleEffect of various preservatives on the sustainability of cut chrysanthemum of the variety White Reagan.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΒυνιχάκη, Ευρίκλειαel
heal.creatorNameVynichaki, Eurikleiaen
heal.publicationDate2008-2-29T14:43:16Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/820
heal.abstractΤο χρυσάνθεμο είναι φυτό ιδιαίτερα δημοφιλές με μεγάλη ζήτηση στην αγορά και είναι διαδεδομένο ως γλαστρικό ή ως δρεπτό άνθος. Είναι φυτό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στην καλλιέργεια του και σχετικά ανθεκτικό. Η συντήρηση των δρεπτών χρυσανθέμων μετασυλλεκτικά επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Παράγοντες του περιβάλλοντος όπως η θερμοκρασία και η σχετική υγρασία επηρεάζουν την ποιότητα των ανθέων. Σημαντικό ρόλο στην διατήρηση μετασυλλεκτικά παίζουν και τα συντηρητικά σκευάσματα που προστίθενται στο νερό διατήρησης των δρεπτών ανθέων. Οι ουσίες αυτές έχουν σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα και να αυξήσουν την διάρκεια ζωής των ανθέων κατά την παραμονή τους στα ανθοδοχεία. Ανθικά στελέχη χρυσανθέμων (Chrysanthemum morifolium) της ποικιλίας White Reagan τοποθετήθηκαν μετασυλλεκτικά σε ανθοδοχεία που περιείχαν νερό σε συνδυασμό με κάποιες συντηρητικά σκευάσματα που διαλύθηκαν μέσα σε αυτά. Στο πείραμα μας μελετήθηκε η επίδραση της σακχαρόζης σε συγκεντρώσεις μικρές και μεγάλες. Επίσης μελετήθηκε η επίδραση της 8-HQS,του Alar,της GA3,του Ethephon,του Agral και του CaNO3 καθώς και κάποιων μηχανικών παρεμβάσεων στα ανθικά στελέχη.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΕπίδραση διαφόρων συντηρητικών στη διατηρησιμότητα δρεπτών χρυσανθέμων της ποικιλίας White Reagan.el
heal.titleEffect of various preservatives on the sustainability of cut chrysanthemum of the variety White Reagan.en
heal.typebachelorThesis
heal.advisorNameΛυδάκης, Δμήτριοςel
heal.advisorNameLydakis, Dimitriosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)