Επίδραση διαφόρων συντηρητικών στη διατηρησιμότητα δρεπτών χρυσανθέμων της ποικιλίας White Reagan.
Effect of various preservatives on the sustainability of cut chrysanthemum of the variety White Reagan.
Dublin Core metadata
dc.creator | Βυνιχάκη, Ευρίκλεια | el |
dc.creator | Vynichaki, Eurikleia | en |
dc.date.accessioned | 2016-03-15T12:35:42Z | |
dc.date.available | 2016-03-15T12:35:42Z | |
dc.date.issued | 2008-2-29T14:43:16Z | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12688/820 | |
dc.description.abstract | Το χρυσάνθεμο είναι φυτό ιδιαίτερα δημοφιλές με μεγάλη ζήτηση στην αγορά και είναι διαδεδομένο ως γλαστρικό ή ως δρεπτό άνθος. Είναι φυτό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στην καλλιέργεια του και σχετικά ανθεκτικό. Η συντήρηση των δρεπτών χρυσανθέμων μετασυλλεκτικά επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Παράγοντες του περιβάλλοντος όπως η θερμοκρασία και η σχετική υγρασία επηρεάζουν την ποιότητα των ανθέων. Σημαντικό ρόλο στην διατήρηση μετασυλλεκτικά παίζουν και τα συντηρητικά σκευάσματα που προστίθενται στο νερό διατήρησης των δρεπτών ανθέων. Οι ουσίες αυτές έχουν σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα και να αυξήσουν την διάρκεια ζωής των ανθέων κατά την παραμονή τους στα ανθοδοχεία. Ανθικά στελέχη χρυσανθέμων (Chrysanthemum morifolium) της ποικιλίας White Reagan τοποθετήθηκαν μετασυλλεκτικά σε ανθοδοχεία που περιείχαν νερό σε συνδυασμό με κάποιες συντηρητικά σκευάσματα που διαλύθηκαν μέσα σε αυτά. Στο πείραμα μας μελετήθηκε η επίδραση της σακχαρόζης σε συγκεντρώσεις μικρές και μεγάλες. Επίσης μελετήθηκε η επίδραση της 8-HQS,του Alar,της GA3,του Ethephon,του Agral και του CaNO3 καθώς και κάποιων μηχανικών παρεμβάσεων στα ανθικά στελέχη. | el |
dc.language | el | |
dc.publisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας | el |
dc.publisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων | el |
dc.publisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Department | en |
dc.publisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agriculture | en |
dc.rights | Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0) | |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/ | |
dc.title | Επίδραση διαφόρων συντηρητικών στη διατηρησιμότητα δρεπτών χρυσανθέμων της ποικιλίας White Reagan. | el |
dc.title | Effect of various preservatives on the sustainability of cut chrysanthemum of the variety White Reagan. | en |
healMeta
heal.creatorName | Βυνιχάκη, Ευρίκλεια | el |
heal.creatorName | Vynichaki, Eurikleia | en |
heal.publicationDate | 2008-2-29T14:43:16Z | |
heal.identifier.primary | http://hdl.handle.net/20.500.12688/820 | |
heal.abstract | Το χρυσάνθεμο είναι φυτό ιδιαίτερα δημοφιλές με μεγάλη ζήτηση στην αγορά και είναι διαδεδομένο ως γλαστρικό ή ως δρεπτό άνθος. Είναι φυτό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στην καλλιέργεια του και σχετικά ανθεκτικό. Η συντήρηση των δρεπτών χρυσανθέμων μετασυλλεκτικά επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Παράγοντες του περιβάλλοντος όπως η θερμοκρασία και η σχετική υγρασία επηρεάζουν την ποιότητα των ανθέων. Σημαντικό ρόλο στην διατήρηση μετασυλλεκτικά παίζουν και τα συντηρητικά σκευάσματα που προστίθενται στο νερό διατήρησης των δρεπτών ανθέων. Οι ουσίες αυτές έχουν σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα και να αυξήσουν την διάρκεια ζωής των ανθέων κατά την παραμονή τους στα ανθοδοχεία. Ανθικά στελέχη χρυσανθέμων (Chrysanthemum morifolium) της ποικιλίας White Reagan τοποθετήθηκαν μετασυλλεκτικά σε ανθοδοχεία που περιείχαν νερό σε συνδυασμό με κάποιες συντηρητικά σκευάσματα που διαλύθηκαν μέσα σε αυτά. Στο πείραμα μας μελετήθηκε η επίδραση της σακχαρόζης σε συγκεντρώσεις μικρές και μεγάλες. Επίσης μελετήθηκε η επίδραση της 8-HQS,του Alar,της GA3,του Ethephon,του Agral και του CaNO3 καθώς και κάποιων μηχανικών παρεμβάσεων στα ανθικά στελέχη. | el |
heal.language | el | |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας | el |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων | el |
heal.academicPublisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Department | en |
heal.academicPublisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agriculture | en |
heal.title | Επίδραση διαφόρων συντηρητικών στη διατηρησιμότητα δρεπτών χρυσανθέμων της ποικιλίας White Reagan. | el |
heal.title | Effect of various preservatives on the sustainability of cut chrysanthemum of the variety White Reagan. | en |
heal.type | bachelorThesis | |
heal.advisorName | Λυδάκης, Δμήτριος | el |
heal.advisorName | Lydakis, Dimitrios | en |
heal.academicPublisherID | teicrete | |
heal.fullTextAvailability | true | |
tcd.distinguished | false | |
tcd.survey | false |