Διατροφή, μεταβολισμός και ψυχολογική διάθεση.
Nutrition, metabolism and psychological mood.
Abstract
Στην εργασία αυτή έγινε προσπάθεια να τεκμηριωθεί ή να αναιρεθεί η θεωρία που συσχετίζει την κατανάλωση των τροφίμων με τη διάθεση του ατόμου και τα συναισθήματα που του προκαλούνται καταναλώνοντας συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων, χρησιμοποιώντας πηγές από τη διεθνή βιβλιογραφία και έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Βάσει λοιπόν της βιβλιογραφίας αυτής, μπορέσαμε να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα για το πώς συνδέεται η διατροφή με τη διάθεση. Οι τροφές που καταναλώνονται, λόγω των χημικών ουσιών που περιέχουν, επηρεάζουν τη χημεία του σώματος και κατ’ επέκταση διάφορες λειτουργίες και καταστάσεις του οργανισμού, όπως και τη διάθεση. Υπάρχουν όμως στοιχεία που φανερώνουν και το αντίθετο, ότι δηλαδή, η διάθεσή μας επηρεάζει και τις διατροφικές επιλογές (ποσότητα και είδος). Σημαντικότερο λοιπόν σημείο της εργασίας αυτής, είναι να γίνει κατανοητό ποιες είναι οι τροφές που επηρεάζουν τη διάθεση και ποια είναι τα συστατικά τους που μας προκαλούν τα ανάλογα συναισθήματα. By reviewing the international literature, the current dissertation tried to validate or disprove the theory that correlates a person’s food consumption and his/her mood and emotions caused by consuming certain types of food. Based on this review a conclusion has been made regarding the correlation of food consumption and emotions creation. Foods consumed, due to their chemical substances, affect the chemistry of the human body and therefore its functions and general state, including the mood. Nevertheless, there is evidence that argues the opposite; that a person’s mood affects his/her food preferences (kind and amount). Consequently, the most important part of this study is to point out what kind of food affects the mood, what are those ingredients inside foods that cause the respected emotions.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info