Εμφάνιση απλής εγγραφής

Nutrition, metabolism and psychological mood.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΣαρρή, Χρύσαel
dc.creatorSarri, Chrysaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:19:16Z
dc.date.available2016-03-15T12:19:16Z
dc.date.issued2012-02-28T16:52:23Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/86
dc.description.abstractΣτην εργασία αυτή έγινε προσπάθεια να τεκμηριωθεί ή να αναιρεθεί η θεωρία που συσχετίζει την κατανάλωση των τροφίμων με τη διάθεση του ατόμου και τα συναισθήματα που του προκαλούνται καταναλώνοντας συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων, χρησιμοποιώντας πηγές από τη διεθνή βιβλιογραφία και έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Βάσει λοιπόν της βιβλιογραφίας αυτής, μπορέσαμε να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα για το πώς συνδέεται η διατροφή με τη διάθεση. Οι τροφές που καταναλώνονται, λόγω των χημικών ουσιών που περιέχουν, επηρεάζουν τη χημεία του σώματος και κατ’ επέκταση διάφορες λειτουργίες και καταστάσεις του οργανισμού, όπως και τη διάθεση. Υπάρχουν όμως στοιχεία που φανερώνουν και το αντίθετο, ότι δηλαδή, η διάθεσή μας επηρεάζει και τις διατροφικές επιλογές (ποσότητα και είδος). Σημαντικότερο λοιπόν σημείο της εργασίας αυτής, είναι να γίνει κατανοητό ποιες είναι οι τροφές που επηρεάζουν τη διάθεση και ποια είναι τα συστατικά τους που μας προκαλούν τα ανάλογα συναισθήματα.el
dc.description.abstractBy reviewing the international literature, the current dissertation tried to validate or disprove the theory that correlates a person’s food consumption and his/her mood and emotions caused by consuming certain types of food. Based on this review a conclusion has been made regarding the correlation of food consumption and emotions creation. Foods consumed, due to their chemical substances, affect the chemistry of the human body and therefore its functions and general state, including the mood. Nevertheless, there is evidence that argues the opposite; that a person’s mood affects his/her food preferences (kind and amount). Consequently, the most important part of this study is to point out what kind of food affects the mood, what are those ingredients inside foods that cause the respected emotions.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιατροφή, μεταβολισμός και ψυχολογική διάθεση.el
dc.titleNutrition, metabolism and psychological mood.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΣαρρή, Χρύσαel
heal.creatorNameSarri, Chrysaen
heal.publicationDate2012-02-28T16:52:23Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/86
heal.abstractΣτην εργασία αυτή έγινε προσπάθεια να τεκμηριωθεί ή να αναιρεθεί η θεωρία που συσχετίζει την κατανάλωση των τροφίμων με τη διάθεση του ατόμου και τα συναισθήματα που του προκαλούνται καταναλώνοντας συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων, χρησιμοποιώντας πηγές από τη διεθνή βιβλιογραφία και έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Βάσει λοιπόν της βιβλιογραφίας αυτής, μπορέσαμε να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα για το πώς συνδέεται η διατροφή με τη διάθεση. Οι τροφές που καταναλώνονται, λόγω των χημικών ουσιών που περιέχουν, επηρεάζουν τη χημεία του σώματος και κατ’ επέκταση διάφορες λειτουργίες και καταστάσεις του οργανισμού, όπως και τη διάθεση. Υπάρχουν όμως στοιχεία που φανερώνουν και το αντίθετο, ότι δηλαδή, η διάθεσή μας επηρεάζει και τις διατροφικές επιλογές (ποσότητα και είδος). Σημαντικότερο λοιπόν σημείο της εργασίας αυτής, είναι να γίνει κατανοητό ποιες είναι οι τροφές που επηρεάζουν τη διάθεση και ποια είναι τα συστατικά τους που μας προκαλούν τα ανάλογα συναισθήματα.el
heal.abstractBy reviewing the international literature, the current dissertation tried to validate or disprove the theory that correlates a person’s food consumption and his/her mood and emotions caused by consuming certain types of food. Based on this review a conclusion has been made regarding the correlation of food consumption and emotions creation. Foods consumed, due to their chemical substances, affect the chemistry of the human body and therefore its functions and general state, including the mood. Nevertheless, there is evidence that argues the opposite; that a person’s mood affects his/her food preferences (kind and amount). Consequently, the most important part of this study is to point out what kind of food affects the mood, what are those ingredients inside foods that cause the respected emotions.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφή, μεταβολισμός και ψυχολογική διάθεση.el
heal.titleNutrition, metabolism and psychological mood.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιατροφή, μεταβολισμός, ψυχολογίαel
heal.keywordnutrition, metabolism, psychologyen
heal.advisorNameΦραγκιαδάκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameFragkiadakis, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)