Διατροφική αξία του κολοκυθόσπορου και συμβολή του στην υγεία μας.
Nutritional value of pumpkin seed and its health benefits.

Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2018-07-24Συγγραφέας
Καραγκούνη, Άννα-Βιολέτα
Karagkouni, Anna-Violeta
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Ο κολοκυθόσπορος είναι ένας ελαιούχος σπόρος, που ανήκει στην οικογένεια των Cucubitaceae και στο γένος Curcubita L.Από την αρχαιότητα χρησιμοποιούταν για την θεραπεία ασθενειών ,όπως ο διαβήτης, ο προστάτης αλλά και για επούλωση πληγών. Σήμερα ο σπόρος αυτός βρίσκει πολλές εφαρμογές σε τομείς όπως η βιομηχανία τροφίμων, η φαρμακευτική και η διαιτολογία με την παραγωγή εμπλουτισμένων προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής και φαρμάκων. Στη διατριβή αυτή παρουσιάζονται τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της κολοκύθας , τα θρεπτικά συστατικά του κολοκυθόσπορου και ο ρόλος του στην πρόληψη και αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης ,τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο προστάτης, ο καρκίνος και άλλες παθήσεις. Pumpkin seed is an oil seed belonging to the family of Cucubitaceae and the genus Curcubita L. Since antiquity it has been used to treat diseases such as diabetes, prostate and wound healing. Today, this seed has many applications in areas like food industry, pharmaceuticals and dietetics, production of fortified products, dietary supplements and medicines. This thesis presents the morphological characteristics of pumpkin, the nutrients of pumpkin seeds and its role in the prevention and treatment of pathological conditions, such as diabetes mellitus, cardiovascular diseases, prostate, cancer and other illnesses.
Συλλογές
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες