Εμφάνιση απλής εγγραφής

The internationalization of Greek olive export companies.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜαυριτσάκης, Εμμανουήλel
dc.creatorMavritsakis, Emmanouilen
dc.date.accessioned2019-04-19T06:38:47Z
dc.date.available2019-04-19T06:38:47Z
dc.date.issued2019-04-19
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9080
dc.description.abstractΒασικό αντικείμενο σε αυτή την εργασία όπως αναγράφεται και στον τίτλο είναι η εξαγωγή του ελαιολάδου. Αρχικά γίνεται μια αναφορά για την παγκοσμιοποίηση και ποια είναι τα θετικά καθώς και τα αρνητικά της. Στη συνέχεια, αναλύονται οι λόγοι που οδηγούν τις επιχειρήσεις στη διεθνοποίηση και ποια είναι τα οφέλη για την εθνική οικονομία κάθε χώρας. Γίνεται αναφορά στα εμπόδια που μπορεί να υπάρξουν κατά την έναρξη της εξαγωγής καθώς και στους κινδύνους. Επιπροσθέτως, ακολουθεί case study στο οποίο αναφέρεται η παραγωγή της Ελλάδας γενικότερα και στη συνέχεια η παρούσα πτυχιακή επικεντρώνεται σε δύο αγορές την Ρωσική και την Ινδική, όπου αναλύονται τα προβλήματα εισαγωγής σε αυτές και φυσικά τα οφέλη της Ελληνικής οικονομίας κατ’ επέκταση των Ελλήνων παραγωγών. Οι χώρες οι οποίες επιλέχτηκαν για την ήδη υπάρχουσα εξαγωγή τους στη διεθνή αγορά είναι η Ιταλία και η Ισπανία, καθώς είναι μεσογειακές χώρες και έχουν παρόμοιο κλίμα με την Ελλάδα. Έπειτα γίνεται ανάλυση S.W.O.T. όπου αναφέρονται στοιχεία που μπορεί να βασιστεί η ελληνική βιομηχανία, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική και αντίστοιχα αναφέρονται και τα μη κερδοφόρα στοιχεία του κλάδου. Τέλος, παρατηρείται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της με σκοπό να βελτιώσει την οικονομική της πορεία και να εκμεταλλευτεί την ποιότητα του ελαιολάδου η οποία του προσφέρει προστιθέμενη αξία.el
dc.description.abstractThe main object in this paper as it is written in the title is the export of olive oil. At first there is a reference to globalization and what are the positive as well as the negative ones. Then we analyze the reasons that drive businesses to internationalize and are the benefits to the national economy of each country. We refer to barriers that may exist at the start of export as well as to risks. In addition, we follow a case study in which we refer to the production of Greece in general and then focus on two markets in Russia and India, where we analyze import problems and, of course, the benefits of the Greek economy by the Greek producers. The countries selected for their existing export to the international market are Italy and Spain as they are Mediterranean countries and have a similar climate to Greece. Then we analyze S.W.O.T. index which refers to elements that the Greek industry can rely on to make it more competitive and also the unprofitable elements of the sector Lastly, we see that Greece should increase its market share in order to improve its economic performance and to take advantage of the quality of olive oil which gives it added value.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Αγ. Νικόλαος)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Agios Nikolaos)en
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΗ διεθνοποίηση των ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών ελαιολάδου.el
dc.titleThe internationalization of Greek olive export companies.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜαυριτσάκης, Εμμανουήλel
heal.creatorNameMavritsakis, Emmanouilen
heal.publicationDate2019-04-19
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9080
heal.abstractΒασικό αντικείμενο σε αυτή την εργασία όπως αναγράφεται και στον τίτλο είναι η εξαγωγή του ελαιολάδου. Αρχικά γίνεται μια αναφορά για την παγκοσμιοποίηση και ποια είναι τα θετικά καθώς και τα αρνητικά της. Στη συνέχεια, αναλύονται οι λόγοι που οδηγούν τις επιχειρήσεις στη διεθνοποίηση και ποια είναι τα οφέλη για την εθνική οικονομία κάθε χώρας. Γίνεται αναφορά στα εμπόδια που μπορεί να υπάρξουν κατά την έναρξη της εξαγωγής καθώς και στους κινδύνους. Επιπροσθέτως, ακολουθεί case study στο οποίο αναφέρεται η παραγωγή της Ελλάδας γενικότερα και στη συνέχεια η παρούσα πτυχιακή επικεντρώνεται σε δύο αγορές την Ρωσική και την Ινδική, όπου αναλύονται τα προβλήματα εισαγωγής σε αυτές και φυσικά τα οφέλη της Ελληνικής οικονομίας κατ’ επέκταση των Ελλήνων παραγωγών. Οι χώρες οι οποίες επιλέχτηκαν για την ήδη υπάρχουσα εξαγωγή τους στη διεθνή αγορά είναι η Ιταλία και η Ισπανία, καθώς είναι μεσογειακές χώρες και έχουν παρόμοιο κλίμα με την Ελλάδα. Έπειτα γίνεται ανάλυση S.W.O.T. όπου αναφέρονται στοιχεία που μπορεί να βασιστεί η ελληνική βιομηχανία, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική και αντίστοιχα αναφέρονται και τα μη κερδοφόρα στοιχεία του κλάδου. Τέλος, παρατηρείται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της με σκοπό να βελτιώσει την οικονομική της πορεία και να εκμεταλλευτεί την ποιότητα του ελαιολάδου η οποία του προσφέρει προστιθέμενη αξία.el
heal.abstractThe main object in this paper as it is written in the title is the export of olive oil. At first there is a reference to globalization and what are the positive as well as the negative ones. Then we analyze the reasons that drive businesses to internationalize and are the benefits to the national economy of each country. We refer to barriers that may exist at the start of export as well as to risks. In addition, we follow a case study in which we refer to the production of Greece in general and then focus on two markets in Russia and India, where we analyze import problems and, of course, the benefits of the Greek economy by the Greek producers. The countries selected for their existing export to the international market are Italy and Spain as they are Mediterranean countries and have a similar climate to Greece. Then we analyze S.W.O.T. index which refers to elements that the Greek industry can rely on to make it more competitive and also the unprofitable elements of the sector Lastly, we see that Greece should increase its market share in order to improve its economic performance and to take advantage of the quality of olive oil which gives it added value.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Αγ. Νικόλαος)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Agios Nikolaos)en
heal.titleΗ διεθνοποίηση των ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών ελαιολάδου.el
heal.titleThe internationalization of Greek olive export companies.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordδιεθνοποίηση, μάρκετινγκ, εξαγωγή, ανταγωνισμός, οικονομίαel
heal.keywordinternationalization, marketing, export, competition, economyen
heal.contributorID.emaildtavladaki@staff.teicrete.gr
heal.advisorNameΤαβλαδάκη, Δέσποιναel
heal.advisorNameTavladaki, Despoinaen
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States