Εμφάνιση απλής εγγραφής

Diet and its association with large intestine cancer.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜπρίκου, Ελένηel
dc.creatorΦουντουλάκης, Μιχαήλel
dc.creatorBrikou, Elenien
dc.creatorFountoulakis, Michailen
dc.date.accessioned2019-07-22T07:33:02Z
dc.date.available2019-07-22T07:33:02Z
dc.date.issued2019-07-22
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9181
dc.description.abstractΟ καρκίνος του παχέως εντέρου αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα υγείας του σύγχρονου δυτικού κόσμου τα τελευταία τρία χρόνια και μάλιστα πολυπαραγοντικό, αφού για την πρόκλησή του ευθύνονται πολυάριθμοι βλαπτικοί παράγοντες, οι οποίοι έχει βρεθεί ότι είναι περιβαλλοντικοί, κληρονομικοί ή επίκτητοι. Αναφορικά με τον καρκίνο του παχέως εντέρου, σε οποιοδήποτε σημείο του εντέρου κι αν εντοπίζεται, φαίνεται ότι η παγκόσμια κοινότητα των διατροφολόγων έχει ανέλθει σημαντικά σε επίπεδο συμμετοχής τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία του, αφού ολοένα και περισσότερες μελέτες συγκλίνουν υπέρ της άποψης που θεωρεί τη διατροφή πρώτης γραμμής υποστήριξη στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να καταδείξει τις πτυχές του προαναφερόμενου προβλήματος και να προτείνει τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.el
dc.description.abstractLarge intestine cancer is a serious health problem of the developing world especially during the last three years and it is multifactorial, since it is caused by numerous harmful factors that are considered to be environmental, hereditary or acquired. As regards this type of cancer, it appears that the global community of nutritionist has raised significantly at the level of prevention and support, since multiple studies have shown that diet should be considered a first-line support in the prevention and treatment of cancer. The purpose of this dissertation is to demonstrate in detail the aspects of the aforementioned health problem and suggest ways to prevent and manage it through specific nutritional support strategies.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.titleΚαρκίνος του παχέως εντέρου και η συσχέτισή του με τη διατροφή.el
dc.titleDiet and its association with large intestine cancer.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜπρίκου, Ελένηel
heal.creatorNameΦουντουλάκης, Μιχαήλel
heal.creatorNameBrikou, Elenien
heal.creatorNameFountoulakis, Michailen
heal.publicationDate2019-07-22
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9181
heal.abstractΟ καρκίνος του παχέως εντέρου αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα υγείας του σύγχρονου δυτικού κόσμου τα τελευταία τρία χρόνια και μάλιστα πολυπαραγοντικό, αφού για την πρόκλησή του ευθύνονται πολυάριθμοι βλαπτικοί παράγοντες, οι οποίοι έχει βρεθεί ότι είναι περιβαλλοντικοί, κληρονομικοί ή επίκτητοι. Αναφορικά με τον καρκίνο του παχέως εντέρου, σε οποιοδήποτε σημείο του εντέρου κι αν εντοπίζεται, φαίνεται ότι η παγκόσμια κοινότητα των διατροφολόγων έχει ανέλθει σημαντικά σε επίπεδο συμμετοχής τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία του, αφού ολοένα και περισσότερες μελέτες συγκλίνουν υπέρ της άποψης που θεωρεί τη διατροφή πρώτης γραμμής υποστήριξη στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να καταδείξει τις πτυχές του προαναφερόμενου προβλήματος και να προτείνει τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.el
heal.abstractLarge intestine cancer is a serious health problem of the developing world especially during the last three years and it is multifactorial, since it is caused by numerous harmful factors that are considered to be environmental, hereditary or acquired. As regards this type of cancer, it appears that the global community of nutritionist has raised significantly at the level of prevention and support, since multiple studies have shown that diet should be considered a first-line support in the prevention and treatment of cancer. The purpose of this dissertation is to demonstrate in detail the aspects of the aforementioned health problem and suggest ways to prevent and manage it through specific nutritional support strategies.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΚαρκίνος του παχέως εντέρου και η συσχέτισή του με τη διατροφή.el
heal.titleDiet and its association with large intestine cancer.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordκαρκίνος, διατροφή, μεσογειακή διατροφή, υποστήριξη, πρόληψη, θεραπεία, παχύ έντερο, ορθό, κόλον.el
heal.keywordcancer, nutrition, mediterranean diet, support, prevention, treatment, large intestine, rectum, colon.en
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΦραγκιαδάκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameFragkiadakis, Georgiosen
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής