• Παράγοντες που επηρεάζουν την εισαγωγή καινοτομίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΕΔΟ), ΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού
    Συγγραφείς: Ουρανού, Ερμιόνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Καθαράκης, Μιχαήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-28
    Η καινοτομία χρησιμοποιείται στο ξενοδοχειακό κλάδο, ώστε ένα εξασφαλίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις. Το ερευνητικό ερώτημα της εργασίας είναι οι παράμετροι που συμβάλλουν στην υιοθέτησή της καινοτομίας, ...
  • Προκλήσεις και προοπτικές αξιοποίησης ανοικτών δεδομένων για βιώσιμη ανάπτυξη και καινοτομία.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
    Συγγραφείς: Τζιάβας, Περικλής
    Επιβλέπων καθηγητής: Βασσάκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-26
    Oι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών έχουν αναδείξει τα δεδομένα ως έναν από τους πιο σημαντικούς αύλους πόρους της οικονομίας, σε όλους τους τομείς της, ιδιωτικό και δημόσιο. Στη διαδρομή της αλυσίδας ...
  • Τακτικές που ακολουθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο νομό Ρεθύμνης στην προσέλκυση αγοραστικού κοινού.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Κερεντζή, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαβριλάκης, Νεκτάριος; Γαλυφιανάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-03-03
    Σκοπός αυτής της μελέτης είναι η παρουσίαση της θέσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην αγορά, της χρησιμότητάς τους στην οικονομία και η ανάλυση των τρόπων και των μέσων με τα οποία δύνανται η υπό εξέταση επιχειρήσεις ...