• Η νέα φιλοσοφία του "Zero Waste Tourism". Η νέα τάση και εφαρμογή του στην Ελληνική τουριστική πραγματικότητα.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού
    Συγγραφείς: Γιαπιτζάκη, Αικατερίνη; Τσαβδαρίδη Φον Χέμπελ, Αλκυών; Ψαράς, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τριανταφύλλου, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-10-09
    Ο τουριστικός κλάδος έχει πλέον περάσει σε μια νέα εποχή, αυτή του Zero Waste Tourism. Ο πληθωρισμός, η οικονομία που συνεχώς αναπτύσσεται και η γρήγορη αστικοποίηση, έχουν συμβάλλει στην επιτάχυνση της παραγωγής στερεών ...
  • Η σπατάλη τροφίμων και οι στόχοι για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κούρτελλος, Γιάννης; Χυσόλι, Φιόνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-01
    Η σπατάλη τροφίμων και το φαινόμενο της απώλειας τροφίμων αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα με ποικίλες επιπτώσεις. Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί μία πολύπλοκη κατάσταση που επηρεάζει όλους τους τομείς της αλυσίδας εφοδιασμού ...
  • Κυκλική Οικονομία. Πλεονεκτήματα και Εφαρμογές με Έμφαση στα Προϊόντα Ένδυσης.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΣΜΗΧ), Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών
    Συγγραφείς: Πολίτη, Αθηνά
    Επιβλέπων καθηγητής: Κατσαμάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-10-11
    Η παρούσα εργασία περιγράφει τις έννοιες της κυκλικής οικονομίας σε διάφορες βιομηχανίες με εμβάθυνση στην βιομηχανία της μόδας. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται ο στόχος της εργασίας καθώς και κάποιες έννοιες ...