• Οι διατροφικές συνήθειες εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού (Covid-19).

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Αθανασιάδου, Ιωάννα; Μιτίου, Βίλμα; Χρονάκη, Αργυρώ
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρεάτου, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-04-14
    Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας αποφασίστηκε με αφορμή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει όλος ο πλανήτης τα τελευταία δύο χρόνια την πανδημία του Covid-19. Οι περιορισμοί και ο εγκλεισμός στο σπίτι επηρέασαν την ...
  • Οι διατροφικές συνήθειες των εφήβων και η συμμόρφωση τους με το μεσογειακό διατροφικό πρότυπο στη Δυτική Αττική (Μάνδρα Αττικής).

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δέδε, Παναγιώτα; Τσακώνη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-05-19
    Η Μεσογειακή Διατροφή θεωρείται το σπουδαιότερο μοντέλο υγιεινής διατροφής. Η εφηβεία είναι μία κρίσιμη ηλικία, η διατροφή των εφήβων επηρεάζεται από διάφορους και πολύπλοκους παράγοντες. Ωστόσο αποτελεί μια περίοδο σημαντική ...
  • Χαρτογράφηση και αξιολόγηση του διατροφικού περιβάλλοντος παιδικών σταθμών στην περιοχή της Σητείας.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ζαννή, Αφροδίτη-Σταυρούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μουρατίδου, Θεοδώρα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-01-29
    Η παχυσαρκία αποτελεί πολύ-παραγοντική νόσο, με βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία. Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, η παιδική παχυσαρκία έχει αυξηθεί παγκοσμίως με ταχεία αύξηση να παρατηρείται σε ...