• Εγκεκριμένα σκευάσματα για χρήση στη βιολογική γεωργία.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Γεωπονικών Επιστημών (ΣΓΕΠ), ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονία
    Συγγραφείς: Χασουράκης, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Καμπουράκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-10-09
    Η μελέτη είχε ως σκοπό να διερευνήσει και να προσδιορίσει τις ανάγκες για εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα της Ελληνικής αγοράς με έγκριση χρήσης στη βιολογική γεωργία. Ερευνήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση στην ελληνική ...
  • Προτίμηση και συμπεριφορά του καταναλωτή προς τα βιολογικά τρόφιμα και παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά αυτών.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κιοσελάκη, Ελένη; Μαυραντωνάκη, Φωτεινή
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-05-27
    Η δημοτικότητα των βιολογικών προϊόντων αυξάνεται, καθώς γίνονται γνωστά τα οφέλη που παρέχουν στην υγεία, το περιβάλλον, τα ζώα, την ασφάλεια τροφίμων και την τοπική οικονομία. Κάποιοι από τους παράγοντες που εμποδίζουν ...
  • Σύστημα βιολογικής καλλιέργειας πιπεριάς στο θερμοκήπιο.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΣΓΕΠ), Τμήμα Γεωπονίας
    Συγγραφείς: Γαλανάκη, Σοφία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γουμενάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-06-04
    Στην παρούσα μελέτη, εξετάστηκε η θερμοκηπιακή πιπεριά σε συγκαλλιέργεια με κατιφέ (Tagetes erecta cv Crackerjack). Ο κατιφές, έχει διαπιστωθεί ότι δρα σαν φυτό «εξυγιαντής» σε φυτικά είδη όπως η πιπεριά. Θεωρείται ως είδος ...