Πρόσφατες υποβολές

  • Μετρήσεις, απεικόνιση και πειραματική αξιολόγηση του πεδίου ροής στο χώρο δοκιμών της αεροσήραγγας του Εργαστηρίου Σύνθεσης Ενεργειακών Συστημάτων του ΕΛΜΕΠΑ.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΣΜΗΧ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
    Συγγραφείς: Μετζάκης, Εμμανουήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Κονταξάκης, Κωσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-16
    Στο πρώτο κεφάλαιο της πτυχιακής εργασίας γίνεται εισαγωγή σε βασικές έννοιες της ρευστομηχανικής και στους μεθόδους περιγραφής των πεδίων ροής. Ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά στη θεωρία για την ροή των ρευστών και τα είδη ...
  • Η διοικητική λογιστική και η εφαρμογή της στον ελληνικό τουριστικό κλάδο.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Zαρείφη, Δήμητρα-Ευσταθία; Καραβίτου, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαριτάκη, Χαρίκλεια
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-15
    Ο κλάδος της φιλοξενίας είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος επιχειρηματικός τομέας σε ολόκληρο τον κόσμο, ο οποίος αποτελείται από επιχειρήσεις που για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά θα πρέπει να παρακολουθούν τα οικονομικά ...
  • Το Κρητικό μοντέλο διατροφής ως απάντηση στην επισιτιστική κρίση.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Νικολιδάκη, Μαρία-Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-12
    Ο κρητικός τρόπος διατροφής και ο κρητικός τρόπος ζωής έχει αποτελέσει ανέκαθεν μοντέλο-πρότυπο παγκοσμίως. Πολλαπλές είναι οι παραδοχές για την ολοκληρωμένη φύση του διατροφικού, αλλά και πολιτισμικού, αυτού μοντέλου για ...
  • Το ελαιόλαδο και η συμβολή του στο πεπτικό σύστημα του ανθρώπου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τζουμάκας, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-12
    Απώτερος σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη της συμβολής του ελαιόλαδου στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα. Αποφασίστηκε η ενασχόλησή μας με το συγκεκριμένο ζήτημα, λόγω των πολλαπλών ωφελειών που έχουν ...
  • Διαθεσιμότητα υγρών και η επίδραση τους στον ανθρώπινο οργανισμό και στην αθλητική απόδοση.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μέρμηγκας, Χρήστος; Τσιώλης, Αθανάσιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Βενιαμάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-12
    Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από περίπου 70% νερό. Κατέχει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη κυτταρική ομοιόσταση και ζωή, καθώς μπορεί και επηρεάζει μια πληθώρα λειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού. Μερικές από αυτές ...
  • Μέτρηση του Επιπέδου Φυσικής Δραστηριότητας (PAL) σε δείγμα πληθυσμού και συσχέτιση αποτελεσμάτων με πέντε μεθόδους εκτίμησής του.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Χαραλαμπίδου, Ιωάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ζαφειρόπουλος, Βασίλειος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-12
    Εισαγωγή: Σκοπός της παρούσας έρευνας ήταν να διερευνηθεί η εγκυρότητα των διαφορετικών προσεγγίσεων εκτίμησης του PAL σε ένα δείγμα υγειούς πληθυσμού της περιφερειακής ενότητας του Ηράκλειου Κρήτης, συγκρίνοντας τις ...
  • Διατροφικές συνήθειες και στάσεις απέναντι στη διατροφή πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κοσιώνη, Μαρία-Άννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-13
    Στη σημερινή εποχή, η υγιεινή διατροφή απασχολεί όλο και περισσότερο τον άνθρωπο. Η εισαγωγή των νέων στο Πανεπιστήμιο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής τους, καθώς εκείνη την περίοδο όπου οι περισσότεροι φοιτητές ...
  • Ηλεκτροκίνηση (αµιγής ή υβριδική): Οικονοµία; Οικολογία; Μόδα; Αναγκαιότητα;

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΣΜΗΧ), Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών
    Συγγραφείς: Τσάλτας, Σπυρίδων
    Επιβλέπων καθηγητής: Σταυρουλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-13
    Οι ηλεκτροκινητήρες ξεκίνησαν να αναπτύσσονται στις αρχές του 19ου αιώνα, παράλληλα µε τις Μηχανές Εσωτερικής Καύσης (Μ.Ε.Κ.) και πέτυχαν µεγαλύτερη διείσδυση στον χώρο των µεταφορών, σε σχέση µε τις τελευταίες. Όµως, ...
  • Ο προσλαμβανόμενος επαγγελματικός ρόλος των σχολικών κοινωνικών λειτουργών και οι παράγοντες που τον επηρεάζουν.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Ποιμενίδου, Σοφία; Σωμαράκη, Αλεξάνδρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ιατράκη, Ελισάβετ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-12
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία διερευνά τις αντιλήψεις ενός μικρού αριθμού Κοινωνικών Λειτουργών για τον επαγγελματικό τους ρόλο, καθώς και για τους παράγοντες οι οποίοι θεωρούν ότι τον επηρεάζουν. Για το εγχείρημα αυτό η ...
  • Σύστημα ανίχνευσης και πρόληψης εισβολών με βάση τη μηχανική μάθηση σε σχεδόν πραγματικό χρόνο με χρήση eBPF.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΣΜΗΧ), Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
    Συγγραφείς: Κωστόπουλος, Σταμάτιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκης, Ευάγγελος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-12
    Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία, όλο και περισσότερες κρίσιμες υποδομές συνδέονται στο διαδίκτυο. Κακόβουλα άτομα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις υποδομές, με αποτέλεσμα οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο να έχουν ...
  • Φυτοφαγική διατροφή σε αθλητές αντοχής, θετικές και αρνητικές επιδράσεις και συστάσεις για τη βέλτιστη υγεία των αθλητών καθώς και την απόδοση τους.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βλαζάκης, Στυλιανός; Χατζάκη, Ευαγγελία
    Επιβλέπων καθηγητής: Βενιαμάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-09
    Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από το κρέας και η μη κατανάλωση προϊόντων που προέρχονται από αυτό, υιοθετείται όλο και περισσότερο ως πιθανή προσέγγιση για τη βελτίωση της υγείας ενός ατόμου και της αθλητικής απόδοσης σε ...
  • Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 σε βρέφη και παιδιά

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Παπαλιά, Νεραντζιά; Φλεβοτόμου, Μυρσίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Ταβλαδάκη, Θεονύμφη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-09
    Η διατροφή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες τόσο στην εκδήλωση όσο στην ρύθμιση και την αντιμετώπιση των επιπλοκών που μπορούν να εκδηλωθούν λόγω του ΣΔ τύπου 1 σε βρέφη και παιδιά. Σκοπός της παρούσας ...
  • Η επίδραση της μεσογειακής διατροφής στην παιδική παχυσαρκία.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γεωργούλιας, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Ταβλαδάκη, Θεονύμφη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-09
    Η παιδική παχυσαρκία είναι μια αυξανόμενη ανησυχία παγκοσμίως λόγω της σημαντικής επίδρασής της στην υγεία και την ευημερία. Η παρούσα πτυχιακή εργασία στοχεύει να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ της παιδικής παχυσαρκίας και ...
  • Δευτερογενής πρόληψη εμφράγματος μυοκαρδίου με διατροφική παρέμβαση με κατανάλωση φιστικιών Αιγίνης.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουτρουλή, Ασπασία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-09
    Καρδιακή προσβολή (έμφραγμα) είναι η αιφνίδια διακοπή της ροής του αίματος που προκαλείται από απόφραξη μίας αρτηρίας που αιματώνει την καρδιά και έτσι τα κύτταρά της δεν οξυγονώνονται σωστά. Μετά από την πρώτη καρδιακή ...
  • Διατροφή και φυσική δραστηριότητα κατά τα διαφορετικά στάδια εγκυμοσύνης.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μπιλάλι, Κλέα
    Επιβλέπων καθηγητής: Βενιαμάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-09
    Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια από τις περιόδους με το μεγαλύτερο ενθουσιασμό, αλλά και πολλές ανησυχίες στη ζωή της γυναίκας τόσο για την καλύτερη ανάπτυξη του εμβρύου όσο και για την ίδια την υγεία της κυοφορούσας. Παρουσιάζεται ...
  • Βιβλιογραφική ανασκόπηση των ξενικών ειδών σαλιγκαριών στην Ευρώπη.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΣΓΕΠ), Τμήμα Γεωπονίας
    Συγγραφείς: Ωραιόπουλος, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Κολλάρος, Δημήτριος; Γεωργοπούλου, Ελισάβετ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-07
    Η παρούσα εργασία αποτελεί βιβλιογραφική ανασκόπηση δεδομένω επί των ξενικών ειδών σαλιγκαριών τα οποία έχουν μεταφερθεί ακούσια ή εκούσια από τον άνθρωπο και τις δραστηριότητές του στην Ευρώπη γενικότερα και την Ελλάδα ...
  • Λειτουργικά τρόφιμα και οξειδωτικό stress.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σαββάκη, Χρυσάνθη
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-08
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία χωρίζεται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, τα Λειτουργικά τρόφιμα και το Oξειδωτικό Stress. Τα λειτουργικά τρόφιμα είναι συνήθως συμβατικά τρόφιμα που έχουν υποστεί καθόλου ή μερική επεξεργασία ...
  • Διατροφικές συνήθειες και κατάσταση βάρους μαθητών σε απομακρυσμένες περιοχές.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κάντα, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαράκη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-08
    Εισαγωγή: Η παχυσαρκία μεταξύ των παιδιών και των εφήβων έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας στον 21ο αιώνα. Η παιδική παχυσαρκία είναι μια πολύ- παραγοντική και επιζήμια για την υγεία νόσος. ...
  • Αλλεργία στο αγελαδινό γάλα κατά τη βρεφική και νηπιακή ηλικία: Είναι τα φυτικά υποκατάστατα γάλακτος του εμπορίου εναλλακτική λύση;

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουδουμνάκη, Ιουλία-Ελευθερία; Πετρίδου, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Ταβλαδάκη, Θεονύμφη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-08
    ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα είναι η πιο συχνά εμφανιζόμενη τροφική αλλεργία ανάμεσα στα παιδιά και στα βρέφη, και τα τελευταία χρόνια, τα περιστατικά εμφάνισής της παρουσιάζουν αύξηση. Το αγελαδινό γάλα είναι ...
  • Αξιολόγηση διατροφικών γνώσεων στους αθλητές της εθνικής ομάδας κωπηλασίας ανδρών και καταγραφή των αντιλήψεών τους σχετικά με την διατροφή και τα συμπληρώματα.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καλέντζης, Νικόλαος-Αρσένιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Βενιαμάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-07
    Ο στόχος της παρούσας διπλωματικής ήταν η αξιολόγηση των γενικότερων γνώσεων αθλητικής διατροφής των αθλητών που υπήρξαν μέλη της εθνικής ομάδας κωπηλασίας ανδρών, καθώς επίσης και η καταγραφή των γνώσεων και αντιλήψεων ...

Δείτε περισσότερα