Συγκριτική μελέτη της επίδρασης των μυκορριζών στην παραγωγικότητα, στα φυσιολογικά και βιοχημικά χαρακτηριστικά φυτών τομάτας και πιπεριάς που αναπτύσσονται σε συνθήκες αλατότητας.
Comparative study of the effect of mycorrhizal fungi on productivity, physiological and biochemical characteristics of tomato and pepper plants growing under salinity conditions.
Abstract
Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η συγκριτική μελέτη δημοσιευμένων πειραματικών εργασιών, που εξετάζουν την επίδραση των μυκορριζών, σε φυτά που αποτελούν κυρίαρχες καλλιέργειες κηπευτικών στη χώρα μας, όπως η τομάτα και η πιπεριά, και αναπτύσσονται σε συνθήκες καταπόνησης από αυξημένη αλατότητα. Για τον σκοπό αυτό, επιλέχτηκαν 30 πειραματικές εργασίες που αφορούν την επίδραση των μυκορριζών στη μείωση των επιδράσεων του στρες αλατότητας στη τομάτα (Solanum lycopersicum L./Lycopersicum esculentum Mill.) και 12 πειραματικές εργασίες που αφορούσαν την επίδραση των μυκορριζών στη μείωση του στρες αλατότητας σε φυτά πιπεριάς (Capsicum annuum L.). Από τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψε ότι ο εμβολιασμός των φυτών με μυκόρριζες περιορίζει τις επιπτώσεις της αλατότητας στα φυτά με το βαθμό επίδρασης να εξαρτάται από την ποικιλία, το είδος του μύκητα που χρησιμοποιήθηκε και τις συνθήκες του πειράματος.
The aim of this work is a comparative study of published experimental surveys that examine the impact of mycorrhizal fungi on two of the most important vegetable species, tomato and pepper, grown under salinity stress conditions. For this purpose, 30 published experimental studies regarding the effect of mycorrhizal inoculation in alleviating the salinity stress in tomato plants (Solanum lycopersicum L./Lycopersicum esculentum Mill.) and 12 published experimental studies regarding the effect of mycorrhizal inoculation in alleviating the salinity stress in pepper plants (Capsicum annuum L.) have been selected. The results of these experiments were sorted and the findings were compared. The results demonstrated that mycorrhizal fungi ameliorated the negative effects of salinity in plants with the degree of impact depending on the variety of plant, fungus species and experimental conditions.
Collections
The following license files are associated with this item:
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info