Ο ρόλος της εφαρμογής χουμικών και φουλβικών οξέων στην αντιμετώπιση διαφορετικών αβιοτικών καταπονήσεων σε καλλιεργούμενα φυτά.
The role of humic and fulvic acids in the treatment of different abiotic stresses in cultivated plants.
Abstract
Οι συνθήκες αβιοτικής καταπόνησης όπως είναι η ξηρασία, η αλατότητα και οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν εκτεταμένες απώλειες στη γεωργική παραγωγή παγκοσμίως. Για την αντιμετώπιση των διαφόρων αβιοτικών καταπονήσεων, στις οποίες υποβάλλονται τα καλλιεργούμενα φυτά εφαρμόζονται διάφορα βιοδιεγερτικά προϊόντα, τα οποία είναι ουσίες ή μικροοργανισμοί που ενισχύουν την απόδοση των φυτών, την αντοχή τους στην καταπόνηση και την βελτίωση της ποιότητας των καρπών τους. Η παρούσα έρευνα εστιάζει στα χουμικά και φουλβικά οξέα και στην επίδραση που έχουν όταν αυτά εφαρμοστούν σε καλλιεργούμενα φυτά, τα οποία έχουν υποβληθεί σε συνθήκες αβιοτικών καταπονήσεων. Για την πραγματοποίηση της έρευνας αντλήθηκαν ερευνητικά άρθρα από το google scholar και το scopus. Αναλύθηκαν και συγκρίθηκαν μεταξύ τους αποτελέσματα από επεμβάσεις χουμικών και φουλβικών οξέων σε φυτά τομάτας, πιπεριάς και πατάτας. Abiotic stresses such as drought, salinity and heat cause extensive losses in agricultural production worldwide. To treat the various abiotic stresses imposed to the cultivated plants, various biostimulants are applied. Biostimulants are substances or microorganisms that enhance the yield of the plants, their resistance to stress and improve the quality of their production. The present study focuses on humic and fulvic acids and their effect when applied to cultivated plants that have been subjected to abiotic stress conditions. To conduct this work, research articles were obtained from google scholar and scopus. Treatments of fulvic and humic acids on tomato, pepper and potato plants under certain stress and the resulting data were analyzed and compared to each other.
Collections
The following license files are associated with this item:
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info