• Καρκίνος του μαστού και διατροφή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γκόγκογλου, Άννα; Κακολύρη, Παρασκευή
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2010
    Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να αξιολογηθεί η σχέση μεταξύ καρκίνου του μαστού και διατροφής αλλά και ο ρόλος του διαιτολόγου τόσο στην πρόληψη όσο και κατά την ανάρρωση/αποκατάσταση της ασθενούς. Στις επόμενες σελίδες ...
  • Καρκίνος του μαστού, διατροφή και επιβαρυντικοί παράγοντες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δέδε, Ευθυμία; Κατσούλη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο καρκίνος του μαστού είναι η κυρία αιτία θανάτου από καρκίνο των γυναικών. Μπορεί να εκδηλωθεί με πολλές μορφές, άλλες από τις οποίες είναι συχνές και άλλες σπάνιες. Οι συνηθέστερες παθήσεις του μαστού είναι οι εξής: ...
  • Καρκίνος του παχέως εντέρου και η συσχέτισή του με τη διατροφή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μπρίκου, Ελένη; Φουντουλάκης, Μιχαήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22
    Ο καρκίνος του παχέως εντέρου αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα υγείας του σύγχρονου δυτικού κόσμου τα τελευταία τρία χρόνια και μάλιστα πολυπαραγοντικό, αφού για την πρόκλησή του ευθύνονται πολυάριθμοι βλαπτικοί ...
  • Καταγραφή και αξιολόγηση των διαιτητικών επιλογών των σπουδαστών του ΤΕΙ Κρήτης στο χώρο του εστιατορίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Λυμπρίτη, Ελευθερία; Λιουδάκη, Αναστασία; Λιοδάκη, Ιωάννα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει αναπτυχθεί σε θέματα που αφορούν τη διατροφή και πως αυτή συμβάλλει θετικά ή αρνητικά στην πορεία της υγείας μας. Σκοπός της παρούσας ...
  • Καταγραφή προβλημάτων στην τρίτη ηλικία και ο ρόλος του νοσηλευτή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Βεβέ, Ελισάβετ; Διαμαντοπούλου, Μόσχα; Μαραγκουδάκη, Κυριακή
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσουμάνη, Ναταλία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-09-2010
    Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η διερεύνηση της σχέσης μεταξύ των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην τρίτη ηλικία και ο ρόλος του νοσηλευτή. Μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη σχέση έχει μελετηθεί πολύ σε άλλες χώρες και ...
  • Κοιλιοκάκη και διατροφική αντιμετώπιση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αρβανιτίδου, Παναγιώτα; Παππά, Αγγελική
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 13-03-2013
    Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εξεταστεί ο ρόλος της διατροφής στην αντιμετώπιση της κοιλιοκάκης, καθώς αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για τη βελτίωση της κλινικής εικόνας της ασθένειας και της ποιότητας ζωής ...
  • Κρητική διατροφή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Δραγάσης, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τζωρακολευθεράκης, Ζαχαρίας
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-02-2011
    Η γεωγραφική θέση μιας περιοχής, η αυτόνομη παραγωγή αγαθών, οι εμπορικές σχέσεις και ο βαθμός ανάπτυξης τους, οι κοινωνικές και θρησκευτικές αντιλήψεις, επηρεάζουν, καθορίζουν και τελικώς διαμορφώνουν το διαιτολόγιο των ...
  • Κρίσιµα σηµεία ελέγχου στη διαδικασία επανασίτισης ασθενών µε νευρική ανορεξία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γιαννιώτη, Πολυχρονία
    Επιβλέπων καθηγητής: Χατζή, Βασιλική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 25-07-2014
    Με το πέρασµα των δεκαετιών, το φαινόµενο της Nευρικής Ανορεξίας βρίσκει ολοένα και µεγαλύτερο αριθµό υποστηρικτών µε ακραία κατάληξη ακόµη και το θάνατο. Οι επιστήµονες στο χώρο της υγείας διερευνούν και αναλύουν κάθε νέο ...
  • Κυκλικό ωράριο εργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων και οι επιπτώσεις του σε κοινωνική ζωή, διατροφή και ύπνο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαλλιώρη, Δανάη; Στιβακτάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-02-2013
    Ένα από τα πολλά προβλήματα των εργαζομένων είναι το ωράριο τους. θα αναλύσουμε τα προβλήματα που σχετίζονται με το ωράριο των ξενοδοχουπαλλήλων εργαζομένων και δη με το κυκλικό. Πολλές μελέτες και πανεπιστημιακές διατριβές ...
  • Λιποδιαλύτες και απώλεια βάρους.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ζαχαροδήμος, Νικόλαος; Πασλής, Ηλίας
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοϊνάκι, Στέλλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-07-11
    Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας έχει στραφεί προς τα αίτια, τις συνέπειες αλλά και την αναζήτηση των πιθανών τρόπων αντιμετώπισης της παχυσαρκίας. Η απώλεια βάρους πλέον ξεφεύγει από τα στενά ...
  • Μυϊκή διάπλαση και διατροφή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καρίνος, Θεοχάρης; Τζιράχης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Γκούσκου, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-10-2008
    Έχει αποδειχτεί ότι η αυξημένη μυϊκή μάζα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής και κυρίως στην τρίτη ηλικία, συμβάλλει στην διατήρηση και καλή λειτουργία των οστών καθώς επίσης και στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών όπως τα καρδιαγγειακά ...
  • Νόσος Crohn’s και διατροφή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αλεξάκη, Βασιλική; Πασσαδέλλη, Αλκμήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-01-2016
    Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία αποτέλεσε το αντικείμενο μελέτης μας εδώ και ένα αρκετά μεγάλο διάστημα και θεωρούμε ότι λόγω της σπουδαιότητας του θέματος θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εφαλτήριο για την μετέπειτα πορεία ...
  • Ο ρόλος της διατροφής στην προδιάθεση, πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κατσαμάνη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-02-2015
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία παραθέτει στηριζόμενη στα πλέον πρόσφατα δεδομένα , τους παράγοντες κινδύνους που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού, τους τρόπους διάγνωσης και αντιμετώπισης της νόσου, το ρόλο της διατροφής ...
  • Ο ρόλος της καφεΐνης - ως συμπλήρωμα διατροφής - σαν μέσο βελτίωσης της αθλητικής απόδοσης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κόκκαλη, Μοσχούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαράκη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-05-2009
    Τον τελευταίο καιρό, τα αθλητιατρικά πορίσματα για τον μεταβολισμό και τον λειτουργία της μυϊκής μάζας, επηρέασαν έντονα τις επιστήμες της εργοφυσιολογίας, της προπονητικής και της διαιτολογίας. Οι νέες κατευθύνσεις για ...
  • Ο ρόλος της σωστής διατροφής για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Αλμυράκη, Αννα; Φουκαράκη, Αμαλία; Λαγουδάκης, Ηρακλής
    Επιβλέπων καθηγητής: Δαφέρμου, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-05-2012
    Μέσα από την πτυχιακή εργασία, μας δόθηκε η δυνατότητα να εξετάσουμε και παράλληλα να ενημερωθούμε για ένα αρκετά σημαντικό κλάδο που είναι ο ρόλος της σωστής διατροφής για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Οι διατροφικές ...
  • Ο ρόλος των αλιευμάτων στη διατροφή και έρευνα επιπολασμού ως προς την κατανάλωσή τους σε τρείς περιοχές : Ηράκλειο, Ιθάκη, Κόρινθος.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Παξινού, Μαρία; Παπαγιαννοπούλου, Ιωάννα; Τσαγκαράκη, Όλγα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-05-2008
    Στην παρούσα εργασία πραγματοποιείται μια βιβλιογραφική αναφορά σε ιστορικά στοιχεία σχετικά με την κατανάλωση των αλιευμάτων στην Ελλάδα από την Μινωική εποχή και την Κλασσική Ελλάδα μέχρι την σύγχρονη εποχή. Παρακάτω ...
  • Ο ρόλος των οσπρίων στην υγεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γαλάνη, Αγγελική
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία; Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-08-2014
    Σκοπός της εργασίας αυτής ήταν να παρουσιάσει μια εκτενή αναφορά σχετικά με τον ρόλο των οσπρίων στην πρόληψη ορισμένων χρόνιων ασθενειών (καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση, παχυσαρκία, διαβήτης, καρκίνος) καθώς και να ...
  • Ο ρόλος των φυτικών ινών στην υγεία και στην ασθένεια.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μονεμβασίτου, Λετίσια; Φιλίππου, Κωνσταντίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-03-2013
    Η παρούσα πτυχιακή θα αποτελέσει βιβλιογραφική ανασκόπηση σύγχρονων, αλλά και παλαιότερων έγκυρων ακόμη ευρημάτων, με στόχο την παρουσίαση της ανάλυσης της λειτουργίας των διαιτητικών ινών και των αποτελεσμάτων της δράσης ...
  • Ο σχολικός εκφοβισμός και διατροφική συμπεριφορά.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αδαμίδης, Νικόλαος; Κουκάκης, Μιχαήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-16
    Το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία ορίζεται ως ανώμαλη ή υπερβολική συσσώρευση λίπους που μπορούν να βλάψουν την υγεία. Η παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος προκαλείται είτε από την κατανάλωση τροφίμων που είναι υψηλά ...
  • Οι διατροφικές συνήθειες των νοσηλευτών/τριών στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Μακρή, Μαρία; Πλίγκου, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Παχούμη, Δέσποινα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-05-2009
    Η διατροφή του ανθρώπου συνδέεται στενά με τη υγεία του την οποία και επηρεάζει. Η μεσογειακή είναι το πρότυπο μιας ισορροπημένης διατροφής καθώς έχει αποδειχθεί ως ο πλέον υγιεινός τρόπος διατροφής που προστατεύει από ...