• Οι ανθρώπινες σχέσεις και η συμπεριφορά του προσωπικού ως παράγων βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ζουρούδη, Καλλιόπη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Ο άνθρωπος, ανεξάρτητα από τις τεχνολογικές εξελίξεις ήταν και θα παραμείνει ο βασικότερος συντελεστής για την επιτυχία των στόχων μιας επιχείρησης. Όλα αρχίζουν οπό τον άνθρωπο και τελειώνουν αυτόν. Αντικείμενο της ...
  • Οργάνωση & διοίκηση επισιτιστικών τμημάτων. Λειτουργία εστιατορίου ως τμήμα ξενοδοχειακής επιχείρησης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γιαμπάνη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Βερνάρδου, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Σκοπός λοιπόν της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση της οργάνωσης ενός εστιατορίου, και πιο συγκεκριμένα η διάταξη των κεφαλαίων έχει ως εξής: το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί μια εισαγωγή στην ευρύτερη έννοια της λειτουργίας ...
  • Οργάνωση εστιατορίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κουντάντου, Δήμητρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Πεδιαδίτης, Παντελής
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 11-07-2008
    Με τον όρο εστιατόριο εννοούμε μία μεγάλη ποικιλία επισιτιστικών καταστημάτων που είναι απαραίτητα για να ικανοποιούν τις γαστρονομικές απαιτήσεις των ανθρώπων της κοινωνίας μας. Έτσι έχουμε χώρους που χαρακτηρίζονται ως ...
  • Οργάνωση και διοίκηση Boutique ξενοδοχείων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μαρκάκης, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Πεδιαδίτης, Παντελής
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-07-2011
    Η παρούσα εργασία έχει στόχο να μελετήσει την οργάνωση και τη διοίκηση ενός μπουτίκ ξενοδοχείου. Η οργάνωση είναι μία έννοια που μπορεί να δεχθεί αρκετές ερμηνείες. Αρχικά μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι οργάνωση είναι μία ...
  • Οργάνωση και διοίκηση παραπόνων στις τουριστικές υπηρεσίες σε ξενοδοχειακές μονάδες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Σωμαράκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σωτηριάδης, Μάριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-11-2010
    Στα πλαίσια της παρούσας πτυχιακής εργασίας θα αναλυθεί και θα τεκμηριωθεί η έννοια και η σημασία της αποτελεσματικής Οργάνωσης και Διοίκησης των παραπόνων. Η διερεύνηση του συγκεκριμένου θέματος γίνεται σκόπιμη, δεδομένου ...
  • Οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία μιας επισιτιστικής επιχείρησης στο νομό Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γιανναδάκη, Νικολέτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Απλαδάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-05-2011
    Η απεικόνιση μιας επισιτιστικής επιχείρησης ως ένα κριτήριο πολιτισμού, ήθους, κουλτούρας, άλλα και κερδοφορίας και σημαντικού παράγοντα διαβίωσης και ευημερίας του τουρισμού και πολιτισμού της χώρας, πόλης, περιοχής, με ...
  • Οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία του τουριστικού γραφείου και η μετεξέλιξη του επαγγέλματος.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Κτιστάκη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 11-07-2008
    Το τουριστικό γραφείο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας. Στην αρχική του εμφάνιση αποτελούσε όλες εκείνες τις επιχειρήσεις μικρές ή μεγάλες οι οποίες ενεργούν ως ενδιάμεσοι φορείς μεταξύ του ...
  • Οργανωσιακή αλλαγή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παπαϊωάννου, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Αντωνάκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-06-2008
    Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να μελετήσει την έννοια της οργανωσιακής αλλαγής, και να ερευνήσει τη στάση της και των εργαζομένων απέναντι της. Συγκεκριμένα, μέσω της εργασίας αυτής, θα αναλυθούν οι τύποι και τα επίπεδά ...
  • Περιβαλλοντολογική διαχείριση-διοίκηση στο ξενοδοχειακό τομέα: περιβαλλοντολογική διαχείριση-διοίκηση των ελληνικών ξενοδοχείων. Συγκριτική μελέτη με ξενοδοχεία του Λονδίνου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Σταυροπούλου, Αθανασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 25-02-2011
    Ο σκοπός αυτής της εργασίας είναι η εξερεύνηση και η αξιολόγηση της έννοιας της Περιβαλλοντολογικής Διαχείρισης και την εφαρμογή πρακτικών σε ξενοδοχεία δυο διαφορετικών χωρών από τη μια θα δούμε επιχειρήσεις στο Ηνωμένο ...
  • Στρατηγικό μάνατζεμεντ: η ανάλυση και οι εφαρμογές του πίνακα ισορροπημένης στοχοθεσίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Φραγκιουδάκη, Γεωργία; Χριστοδούλου, Μαριλένα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ζήζης, Παντελής
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-05-2012
    Σκοπός της παρούσας εργασίας σε πρώτο στάδιο είναι να αναλύσει, τί είναι οι πίνακες Ισορροπημένης Στοχοθεσίας (Balanced Scorecard). Κατόπιν γίνεται πιο συγκεκριμένη η θεωρητική ανάλυση του θέματος της πτυχιακής εργασίας, ...
  • Στρατηγικός προγραμματισμός στη διοίκηση μιάς μικρής ή μεσαίας επιχείρησης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Μάνταλη-Χατζηαποστόλη, Αναστασία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γκαλανάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Στη παρούσα εργασία γίνεται αναφορά στο στρατηγικό προγραμματισμό που μπορεί να θέσει μια μικρομεσαία επιχείρηση και διάφορες αναλύσεις με τις οποίες μπορεί να πετύχει το κατάλληλο προγραμματισμό για τις ανάγκες τις. Η ...
  • Σύγχρονη επιχείρηση και μάνατζεμντ ολικής ποότητας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Σκουλούδης, Γιώργος; Χαζηράκης, Γιάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαβριλάκης, Νεκτάριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-01-2011
    Το μάνατζμεντ ολικής ποιότητας θεωρείται ως ένα πολύπλοκο μίγμα ιδεολογίας και μεθόδων εφαρμογής της που αντανακλά παρόμοιες έννοιες του περιβάλλοντος. Το ΜΟΠ παρέχει τη βάση για την αποτελεσματική εφαρμογή και διαχείριση ...
  • Τα όργανα της ανώνυμης εταιρείας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Ηλιάκη, Ελευθερία; Κουνελάκη, Αικατερίνη; Σταμπεδάκης, Παντελής
    Επιβλέπων καθηγητής: Ιατράκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-07-28
    Οι ανώνυμες εταιρείες, αποτελούν την πλειοψηφία των μεγάλων εταιρειών λόγω των πλεονεκτημάτων που έχουν, αποτελώντας την πιο οργανωμένη μορφή εταιρείας από όλες τις νομικές μορφές επιχειρήσεων που υπάρχουν. Η ύπαρξη της ...