Πλοήγηση ανά Επιβλέποντα καθηγητή "Fragkiadakis, Georgios"
Αποτελέσματα 61-80 από 82
-
Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων σε διαβητικούς ασθενείς.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-02-2015Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια χρόνια νόσο, η οποία έχει λάβει πλέον παγκοσμίως εκτενείς επιδημιολογικές διαστάσεις. Εκτός από τις χρόνιες επιπτώσεις που προκαλεί στους πάσχοντας, αποτελεί και μια από τις κυρίες αιτίες ... -
Πρόληψη σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-03-2013Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα σύνδρομο που οφείλεται σε διαταραχή της έκκρισης ή/και σε ελαττωματική δράση της ινσουλίνης με συνέπεια την πρόκληση σχετικής ή απόλυτης έλλειψης αυτής. Η πρόληψη αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ... -
Πρωτεϊνική πρόσληψη στους ασθενείς της Μ.Ε.Θ.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-09-2015ΣΚΟΠΟΣ: Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας ήταν να εξεταστεί η πρωτεϊνική πρόσληψη των ασθενών της ΜΕΘ, με βάση τις συστάσεις της ESPEN για την πρωτεϊνική πρόσληψη στους βαρέως πάσχοντες. Μέσα από τη μελέτη αυτή θα ... -
Σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ: Διατροφή, αντιγλυκαιμικά φάρμακα και πρόληψη επιπτώσεων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-10-2010Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια από τις παλαιότερα γνωστές ασθένειες του ανθρώπου. Η εξάπλωση του, ειδικά του τύπου ΙΙ, τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία. Πρόκειται για μια διαταραχή του μεταβολισμού, στην οποία παρατηρείται ... -
Σύγκριση του ρυθμού απώλειας βάρους ασθενών με καρκίνο του μαστού σε σχέση με φυσιολογικά άτομα.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2010Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το περισσότερο από το ένα τρίτο των περιπτώσεων καρκίνου στις γυναίκες. Η έγκαιρη ανίχνευση και οι βελτιωμένες θεραπείες έχουν οδηγήσει σε αυξημένο αριθμό γυναικών που έχουν ολοκληρώσει τις ... -
Σύνδρομο Prader-Willi: Συσχέτιση διατροφής και συνδρόμου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-02-20Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στο σύνδρομο Prader-Willi, που αποτελεί μία από τις συχνότερες παθολογικές καταστάσεις που παρατηρούνται στον τομέα της κλινικής γενετικής παγκοσμίως. Η πάθηση αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ... -
Συμβολή βοτάνων στην κρητική διατροφή: Δίκταμο, φασκόμηλο, θυμάρι.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012Η διαιτητική θεωρεί τη μεσογειακή δίαιτα ως τρόπο ζωής που χαρίζει υγεία. Ήδη πρώτος ο Ιπποκράτης διαπίστωσε τη σχέση διατροφής-υγείας: «Αν οι άνθρωποι ζούσαν και τρέφονταν σωστά, δεν θα υπήρχαν αρρώστιες». Τα λειτουργικά ... -
Συμπληρώματα διατροφής: Η ενημέρωση των καταναλωτών και η διερεύνηση των αιτιών πρόσληψης τους.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-23Η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής από άτομα κάθε ηλικίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες δεκαετίες σε παγκόσμια κλίμακα. Στην Ελλάδα, επίσης, τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν μια αναπτυσσόμενη και «μοντέρνα» βιομηχανία ... -
Συνήθειες και απόψεις των γονέων για τη διατροφή και το περιβάλλον. Συνήθειες δασκάλων και κυλικεία δημοτικών σχολείων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-10-2008Στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «Αρχιμήδης I», που πραγματοποιήθηκε στο Νομό Λασιθίου, η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία, έχει ως κύριο στόχο τη καταγραφή, την αξιολόγηση και την αξιοποίηση δεδομένων, που αφορούν ... -
Συσχέτιση του παράγοντα όρεξη με τη διατροφική κατάσταση και την ποιότητα ζωής των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-01-31Η ανορεξία ,απαντάται στο 30% έως και το 40% των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών, (ΑΜΚ), συνεισφέροντας στην εγκατάσταση της δυσθρεψίας και μεταβάλλοντας το επίπεδο ποιότητας ζωής τους. Ως αίτια οι ουραμικές τοξίνες, ... -
Σχέση εργασιακού ωραρίου-διατροφικών συνηθειών και φυσικής δραστηριότητας ( καθιστικά επαγγέλματα ).
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13Η υπέρβαση του κανονικού βάρους ενός ατόμου (υπέρβαρο) και η παχυσαρκία, είναι αναγνωρισμένα ως προκλήσεις για την Παγκόσμια Υγεία. Στην Ευρώπη το 30-80% των ενηλίκων και περίπου το 20% των παιδιών και εφήβων, είναι είτε ... -
Τα αρτοσκευάσματα και η διατροφή.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-02-2015Το ψωμί είναι ένα βασικό είδος διατροφής που παρασκευάζεται από ζύμη από αλεύρι και νερό, συνήθως από το ψήσιμο. Κατά όλη την καταγεγραμμένη ιστορία υπήρξε δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και είναι από τα αρχαιότερα τρόφιμα, ... -
Τι είναι η κρητική δίαιτα και σε τι διαφέρει από τη μεσογειακή.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012Η Κρητική διατροφή αποτελεί αρχαιότατο αγαθό το οποίο κατακτήθηκε διαμέσου των αιώνων και αφού οι Κρητικοί χρησιμοποίησαν στο έπακρο τις διατροφικές πηγές οι οποίες βρίσκονταν σε αφθονία στο νησί τους. Στη σημερινή εποχή ... -
Το λίπος στην ποιότητα και τη θρεπτική αξία του κρέατος και η επίδρασή του στην ανθρώπινη υγεία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 07-05-2008Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας αφορά την ποιότητα του λίπους των ζωικών τροφίμων, το οποίο έχει καταλάβει εξέχουσα θέση στη σύγχρονη διατροφή δεδομένου ότι αποδεδειγμένα συσχετίζεται άμεσα με τη δημόσια υγεία. ... -
Το λυκοπένιο ως διαιτητικό αντιοξειδωτικό στην πρόληψη των χρόνιων παθήσεων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012Το οξειδωτικό στρες έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους σημαντικότερους αιτιολογικούς παράγοντες στην παθογένεια διάφορων χρόνιων παθήσεων όπως ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά και ο διαβήτης. Τα αντιοξειδωτικά παίζουν σημαντικό ... -
Το χαρούπι και τα προϊόντα του στην Κρήτη.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-01Το χαρούπι εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ένα βασικό μέρος της κρητικής διατροφής αλλά και της ίδιας της ταυτότητας του λαού της Κρήτης. Η κρητική διατροφή, η οποία έχει χαρακτηριστεί σαν μια ιδιαίτερα υγιεινή διατροφή, ... -
Τροφές που εμπλέκονται στην καρκινογένεση και η διαιτητική διαχείριση αυτών.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-17Στην εποχή μας η ανησυχία για την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφών που καταναλώνει ο άνθρωπος είναι μεγάλη, καθώς οι διαιτητικές συνήθειες φαίνεται να αποτελούν το 30-40% των παραγόντων για την ανάπτυξη του καρκίνου. ... -
Τροφικές αλλεργίες ένα πρόβλημα μέλλοντος: ο ρόλος του διαιτολόγου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Η τροφική αλλεργία ορίζεται σαν μία μη φυσιολογική ανοσολογική απάντηση στην τροφή. Αποτελεί σύνθετη κατάσταση που επηρεάζεται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Έτσι, υπάρχει μεγάλη ποικιλία τροφίμων που μπορεί να ... -
Υγεία- Διατροφή- Άσκηση στην Ε΄ δημοτικού: Διατροφή παιδιών και γονέων, σχολικές συνθήκες και προστασία περιβάλλοντος.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «Αρχιμήδης Ι», που πραγματοποιήθηκε στο Νομό Λασιθίου, η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία, έχει ως κύριο στόχο να αξιοποιήσει σωστά τα αποτελέσματα του προγράμματος και να αξιολογήσει ... -
Χαλκός και ανθρώπινη υγεία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2013Ο χαλκός είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο και εμπλέκεται σε ποικίλες βιολογικές διεργασίες που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της ζωής. Αποτελεί συστατικό αρκετών ενζύµων και πρωτεϊνών, εμπεριέχεται σε πλήθος τροφών ...