Το χαρούπι και τα προϊόντα του στην Κρήτη.
The carob and it’s products in Crete.
Abstract
Το χαρούπι εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ένα βασικό μέρος της κρητικής διατροφής αλλά και της ίδιας της ταυτότητας του λαού της Κρήτης. Η κρητική διατροφή, η οποία έχει χαρακτηριστεί σαν μια ιδιαίτερα υγιεινή διατροφή, έχει σαν βάση της προϊόντα τα οποία παράγονται από την κρητική γη. Η κρητική διατροφή, αυξάνει το προσδόκιμο ζωής και προστατεύει από πολλές θανάσιμες νόσους. Στη διατροφή αυτή, εδώ και πολλά έτη έχει ενταχθεί και το χαρούπι, το οποίο αποτελεί τη βάση παραγωγής πολλών τροφών που εμπορεύονται σήμερα, όπως είναι το χαρουπάλευρο, τα παξιμάδια από χαρούπι, τα μπισκότα, τα κριτσίνια κι άλλα πολλά προϊόντα παράγωγα του χαρουπιού.
Στα πλαίσια αυτής της εργασίας τίθεται σαν στόχος η διερεύνηση της αξίας του χαρουπιού για την κρητική διατροφή και δίαιτα αλλά και για την ίδια την ταυτότητα των κατοίκων της Κρήτης. Έτσι, πραγματοποιείται μια βιβλιογραφική ανασκόπηση μέσα απ’ την οποία αναδεικνύεται διαχρονικά η αξία του χαρουπιού για την κρητική διατροφή και παράδοση, ενώ στο τελευταίο κεφάλαιο της εργασίας, γίνεται μια αναζήτηση στοιχείων σχετικά με την παραγωγή και τις πωλήσεις προϊόντων χαρουπιού, έτσι ώστε να διαπιστωθεί ιδιαίτερα για το νησί της Κρήτης, ποια από αυτά τα προϊόντα εμπορεύονται ως επί το πλείστον και εντάσσονται στην διατροφή των κατοίκων της Κρήτης. The carob has for many years been an essential part of the Cretan diet and of the very identity of the people of Crete. The Cretan diet, which has been characterized as a particularly healthy diet, is based on products produced from the Cretan land. The Cretan diet increases life expectancy and protects against many deadly diseases. In this diet, for many years, the carob has also been included, which forms the basis of the production of many foods that are marketed today, such as carob flour, carob nuts, biscuits, breadcrumbs and many other products derived from the carob.
In the context of this work, the goal is to investigate the value of the carob for the Cretan diet and nutrition, but also for the very identity of the inhabitants of Crete. Thus, a bibliographic review is carried out through which the value of the carob for the Cretan diet and tradition is highlighted over time, while in the last chapter of the work, a search for data is made regarding the production and sales of carob products, so as to establish particularly for the island of Crete, which of these products are mostly traded and included in the diet of the inhabitants of Crete.
Collections
The following license files are associated with this item:
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info