• Αξιολόγηση 15 υβριδίων τομάτας στα παραγωγικά χαρακτηριστικά.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Αρεσλιέρ, Μιχάλης
    Επιβλέπων καθηγητής: Βογιατζάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στο αγρόκτημα του ΤΕΙ Ηρακλείου σε ένα μεταλλικό θερμοκήπιο με υλικό κάλυψης γυαλί όπου φυτεύτηκαν 15 υβρίδια τομάτας στο έδαφος. Ήταν μεγαλόκαρπα και ως εξής: 62, 64, 69, 70, 71,72, 73, 74, 78, ...
  • Αξιολόγηση κλαδεμάτων σε θερμοκηπιακή τομάτα Τ. Cherry.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Πανέλλας, Βασίλης; Χειρακάκης, Χαρίδημος
    Επιβλέπων καθηγητής: Βογιατζάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Σε διεθνή κλίμακα, η καλλιέργεια της τομάτας καταλαμβάνει την τρίτη σε έκταση θέση μετά την πατάτα και τη γλυκοπατάτα, ενώ στην Ελλάδα η επιτραπέζια τομάτα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μετά την πατάτα. Σήμερα καλλιεργούνται ...
  • Αξιολόγηση παραγωγικών χαρακτηριστικών υβριδίων τομάτας θερμοκηπίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Αλεξανδράκη, Σοφία; Ταυλάκης, Αντώνιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Βογιατζάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη της συμπεριφοράς της καλλιέργειας της τομάτας στο θερμοκήπιο κατά την καλοκαιρινή περίοδο και η εύρεση των αντιπροσωπευτικότερων για εμπορία καρπών. Αντικείμενο της ...
  • Αξιολόγηση τριών υβριδίων μελιτζάνας στα αγρονομικά χαρακτηριστικά.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Ζαφειράκης, Στέφανος; Ιερωνυμάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Βογιατζάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Σκοπός του πειράματος είναι η αξιολόγηση τριών υβριδίων μελιτζάνας στα αγρονομικά τους χαρακτηριστικά. Σε ξύλινο θερμοκήπιο με υλικό κάλυψης πολυαιθυλένιο, φυτεύτηκαν 96 φυτά μελιτζάνας (Solanum melongena) από τα οποία τα ...
  • Η επίδραση της χαραγής στη βλάστηση και παραγωγή δύο ποικιλιών "μάνγκο".

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Σαββάκη, Χαρίκλεια
    Επιβλέπων καθηγητής: Βογιατζάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 16-12-2013
    Το Μάνγκο (Mangifera indica L.), άρχισε να καλλιεργείται στη Κρήτη πριν από είκοσι περίπου χρόνια, όμως τα τελευταία τρία χρόνια παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον από καλλιεργητές για την εγκατάσταση νέων φυτειών. Αιτία είναι ...
  • Η καλλιέργεια της συκιάς. Νέες τεχνικές και προοπτική ανάπτυξης των εξαγωγών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Ευστρατίου, Κώστας
    Επιβλέπων καθηγητής: Βογιατζάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-05-2015
    Η συκιά με επιστημονική ονομασία Ficus carica ανήκει στην οικογένεια Moraceae και είναι ιθαγενές φυτό της Ασίας. Καλλιεργείται ευρέως στην Ελλάδα σε περιοχές όπως η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, τα νησιά του ...
  • Η καλλιέργεια της φιστικιάς Pistacia Vera στη περιοχή της Μακρακώμης Ν. Φθιώτιδας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Κατσογιάννος, Χρήστος
    Επιβλέπων καθηγητής: Βογιατζάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-10-2012
    Η φιστικιά αποτελεί μία μικρή καλλιέργεια για την Ελλάδα παρ’ όλο που η έκταση που καταλαμβάνει έχει πολύ αυξηθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες . Είναι ένα καρποφόρο δένδρο με μικρές απαιτήσεις ως προς το έδαφος και το ...
  • Η καλλιέργεια του αβοκάντο (persea americana) στο νομό Χανίων: Υφιστάμενη κατάσταση, προβλήματα και προοπτικές

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Μπρεδάκη, Ελευθερία
    Επιβλέπων καθηγητής: Βογιατζάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-06-15
    H βιβλιογραφική αυτή ανασκόπηση είχε ως στόχο να διερευνήσει τα πρόσφατα στοιχεία και τη σημασία της καλλιέργειας του αβοκάντο στο Νομό Χανίων καθώς και να κάνει μια ανασκόπηση για την πορεία της καλλιέργειας τα τελευταία ...
  • Η καλλιέργεια του σκόρδου και οι θεραπευτικές του ιδιότητες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Λέκκας, Στυλιανός
    Επιβλέπων καθηγητής: Βογιατζάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι και το πράσο, αποτελούν τα σημαντικότερα βολβώδη λαχανικά που καλλιεργούνται στην Ελλάδα. Καλλιεργείται κυρίως για τον βολβό του, που χρησιμοποιείται σαν άρτυμα, καρύκευμα σε διάφορα φαγητά ...
  • Καλλιέργεια «Pak choi».

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Κωστής, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Βογιατζάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Το Pac choi ανοίκει στο είδος Brassica oleracea, όμως έχει μερικές ιδιαίτερες ιδιομορφίες που το διαφοροποιούν από τις άλλες ποικιλίες και τα υβρίδια. Αντίθετα πολλά φυσιολογικά και μορφολογικά χαρακτηριστικα είναι τυπικά ...
  • Καλλιέργεια κρεμμυδιού στην Κρήτη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Τζωρακολευθεράκης, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Βογιατζάκη, Αντωνία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Το κρεμμύδι κατατάσσεται μεταξύ των πιο δημοφιλών λαχανικών τόσο σε παγκόσμια κλίμακα όσο και στην Ελλάδα, όπου το 1992 καταλάμβανε την τρίτη θέση σε έκταση μετά την πατάτα και τομάτα. Μαζί με τα άλλα είδη του γένους Allium ...