• Ανασκόπηση των ελεύθερων σε θερμίδες δημοφιλών εμπορικών διατροφικών σχημάτων και των επιδράσεων τους στην υγεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Φαρδελάκη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-06-2012
    Σκοπός της παρούσας εργασίας, είναι να περιγραφούν λεπτομερώς οι εμπορικές δίαιτες Montignac, Atkins και South Beach, οι οποίες έχουν ως βασικό κοινό χαρακτηριστικό το ότι είναι ελεύθερες θερμίδων, και να περιγραφεί αναλυτικά ...
  • Βαραϊατρικές επεμβάσεις - ορμονικές, διατροφικές μετεγχειρητικές και αντιμετώπισή τους

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μιχαήλ, Μιχάλης; Παπαμιχαήλ, Δημήτρης
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-03-2011
    Η παχυσαρκία αποτελεί ένα επίπονο πρόβλημα που ταλανίζει πολλούς ανθρώπους, διαφόρων ηλικιών. Οι επιπτώσεις της στον ανθρώπινο οργανισμό επιφέρει κινδύνους και επιπλοκές. Για το λόγο αυτό, πολλά παχύσαρκα άτομα δοκιμάζουν ...
  • Διατροφή και δέρμα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μονογυιού, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-05-2009
    Τρώγοντας σωστά και πίνοντας άφθονη ποσότητα νερού βοηθάμε το δέρμα μας, και το υπόλοιπο σώμα μας, να διατηρηθεί υγιές. Αν και η ακμή θεωρείται νόσος της εφηβείας, το 20% των περιπτώσεων εμφανίζεται και στους ενήλικες. Τα ...
  • Διατροφή και σκλήρυνση κατά πλάκας,

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μαραγκουδάκη, Ευγενία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-10-2010
    Η σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) είναι μια χρόνια νευρολογική νόσος, η οποία σχετίζεται με επαναλαμβανόμενες εστιακές προσβολές του κεντρικού νευρικού συστήματος και χαρακτηρίζεται από απώλεια της μυελίνης και νευρολογική ...
  • Διατροφικές απαιτήσεις σε αθλητές/τριες κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών 10-11-12 ετών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τράνακας, Βασίλειος
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία; Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-10-2010
    Σκοπός της έρευνας ήταν η αξιολόγηση της πρόσληψης ενέργειας, μακρο-μικροθρεπτικών και υγρών σε κολυμβητές/ τριες προαγωνιστικής κατηγορίας 11 και 12 ετών κατά την περίοδο προετοιμασίας.
  • Διατροφικές γνώσεις και συμμόρφωση στη μεσογειακή διατροφή εργαζόμενων στη σχολή κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τσίπρα, Αργυρώ
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-06-2012
    Σκοπός: Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η μελέτη του επιπέδου διατροφικών γνώσεων καθώς και η συμμόρφωση στη Μεσογειακή διατροφή ενηλίκων που εργάζονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (διοικητικό και διδακτικό προσωπικό), ...
  • Διατροφικές συνήθειες εγκύων γυναικών και συσχετισμός τους με τη μεσογειακή διατροφή, σε πληθυσμό του Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Συλιγάρδου, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Ο ρόλος της Μεσογειακής διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι τόσο σημαντικός για τις έγκυες γυναίκες, όσο και για τα βρέφη-παιδιά. Συγκεκριμένα, για τις μητέρες που ακολούθησαν ένα Μεσογειακού τύπου διατροφικό ...
  • Διατροφικές συνήθειες και επίπεδα φυσικής δραστηριότητας ενηλίκων που γυμνάζονται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Φεένστρα, Ίων
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-06-2012
    Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι διατροφικές συνήθειες, τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας και ο τρόπος ζωής γενικότερα αλλάζουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και ...
  • Διατροφικές συνήθειες και ποιότητα ζωής σε αγροτικό πληθυσμό στην Κρήτη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γιαννακάκη, Αντωνία; Κουγιουμιτζάκη, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-06-2012
    Η παρούσα εργασία ασχολείται με τις διατροφικές συνήθειες και την ποιότητα ζωής του αγροτικού πληθυσμού της Κρήτης. Είναι γενικώς αποδεκτό ότι η σωστή διατροφή συμβάλλει σημαντικά στη μακροβιότητα αλλά και στην ποιότητα ...
  • Διατροφικές συνήθειες παιδιών Ε’ και ΣΤ’ τάξεως πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε αστική και ημιαστική περιοχή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Νοικοκύρη, Ευπραξία
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Λένα; Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2013
    Οι διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό κατά την παιδική ηλικία, συμβάλοντας στην καλή υγεία του ατόμου καθόλη τη διάρκεια της ζωής του. Οι διατροφικές συνήθειες του παιδιού επηρεάζονται από ...
  • Διατροφικές συνήθειες πρωτοετών φοιτητών του τμήματος διατροφής που σπουδάζουν μακριά από το οικογενειακό σπίτι.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αγγελοπούλου, Μαρία; Αθανασιάδου, Κυριακή; Πετούσης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-10-2010
    Οι φοιτητές αποτελούν μία ιδιαίτερη ομάδα ατόμων. Οι αλλαγές, στα μέχρι τότε δεδομένα τους, είναι πολλές και οι ρυθμοί με τους οποίους εξελίσσονται είναι εξαιρετικά γρήγοροι. Για το λόγο αυτόν, αλλά και γιατί οι φοιτητές ...
  • Διατροφική αγωγή μέσω διαδικτύου και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τσουρουνάκη, Ευαγγελία; Παλιμετάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Στις μέρες έχει αυξηθεί η χρήση του διαδικτύου σε ότι αφορά στην αναζήτηση πληροφοριών υγείας. Γι΄αυτό το λόγο κατά καιρούς έχουν εφαρμοστεί πολλά προγράμματα διατροφικής παρέμβασης μέσω διαδικτύου, που είχαν ως κύριο σκοπό ...
  • Εκτίμηση Κατάστασης Θρέψης Ηλικιωμένων που Διαμένουν σε Οίκους Ευγηρίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μηναίος, Αλέξανδρος; Πύργου, Μαρία-Ευρυδίκη; Σιαμπέκα, Βικτωρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία; Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2013
    ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Οι ηλικιωμένοι ορίζονται ως άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Χαρακτηρίζονται ως ευάλωτη ηλικιακή ομάδα λόγω των πολλών διατροφικών ελλείψεων που παρατηρούνται συχνά. Τα προβλήματα που πιθανώς οφείλονται για τις ...
  • Εκτίμηση της κατάστασης υγείας παιδιών ηλικίας 6-12 ετών, στην περιοχή της Βουλιαγμένης: διατροφή, σύστασή σώματος, λιπιδαιμικό προφίλ και φυσική κατάσταση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τυρόπωλη, Ελεάνα; Παπαδοπούλου, Ευθυμία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2010
    Η σωστή διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην φυσιολογική αύξηση όσο και στην ανάπτυξή του παιδιού. Πιο συγκεκριμένα, το παιδί χρειάζεται ενέργεια και θρεπτικά συστατικά προκειμένου να διατηρήσει τις φυσιολογικές ...
  • Επίδραση του γλυκαιμικού δείκτη και του ποσοστού λίπους και πρωτεϊνών στη διατήρηση απολεσθέντος βάρους και σε σωματομετρικά χαρακτηριστικά ενηλίκων που συμμετέχουν στη μελέτη DiOGenes.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μουστούλας, Αριστείδης
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-10-2010
    Η παχυσαρκία αναγνωρίσθηκε επίσημα ως νόσος το 1948, όταν ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και τη συμπεριέλαβε στη Διεθνή Ταξινόμηση των Παθήσεων. Πολλοί είναι οι «τύποι δίαιτας» που εφαρμόζονται με σκοπό την απώλεια ...
  • Η διατροφή στην παιδική και εφηβική ηλικία και η επίδρασή της στη σχολική απόδοση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μπουμπουνάκη, Ευδοξία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Η διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία είναι πολύ σημαντικό να είναι σωστή και ισορροπημένη, καθώς συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη και επιδρά στη σχολική απόδοσή των παιδιών και των εφήβων. Ο άνθρωπος, σε κάθε ηλικιακό ...
  • Καρκίνος του μαστού και διατροφή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γκόγκογλου, Άννα; Κακολύρη, Παρασκευή
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2010
    Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να αξιολογηθεί η σχέση μεταξύ καρκίνου του μαστού και διατροφής αλλά και ο ρόλος του διαιτολόγου τόσο στην πρόληψη όσο και κατά την ανάρρωση/αποκατάσταση της ασθενούς. Στις επόμενες σελίδες ...
  • Κίνδυνοι υγείας από την απώλεια βάρους μέσω προϊόντων αδυνατίσματος.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καλαφατίδου, Σεβαστή
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-06-2012
    Στην παρούσα πτυχιακή μελέτη αρχικά έγινε αναφορά στην παχυσαρκία, στα διαγνωστικά της κριτήρια, στα επιδημιολογικά στοιχεία, στις αιτίες της, καθώς και στις επιπλοκές που δημιουργεί στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και στους ...
  • Κοιλιοκάκη και διατροφική αντιμετώπιση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αρβανιτίδου, Παναγιώτα; Παππά, Αγγελική
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 13-03-2013
    Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εξεταστεί ο ρόλος της διατροφής στην αντιμετώπιση της κοιλιοκάκης, καθώς αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για τη βελτίωση της κλινικής εικόνας της ασθένειας και της ποιότητας ζωής ...
  • Μελέτη του επιπέδου υγείας και των διατροφικών συνηθειών των φοιτητών του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αναστασίου, Αγγελική; Κατσαρού, Θεοδώρα; Κληματσάκη, Ευαγγελία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-06-2012
    Οι φοιτητές αποτελούν μια σημαντική και ιδιαίτερη ομάδα ατόμων, η οποία έχει υπάρξει αντικείμενο μελέτης για πολλούς ερευνητές. Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η μελέτη των διατροφικών συνηθειών και το επίπεδο υγείας των ...