• Αναβολικά και διατροφή - μύθοι και αλήθειες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αϊτίδης, Γεώργιος; Μηνάς, Μηνάς
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-04-05
    Τα συμπληρώματα διατροφής είναι προϊόντα, τα οποία συνήθως περιέχουν φυσικά συστατικά και απευθύνονται στους αθλητές, αλλά και σε άτομα, που ενδιαφέρονται για την καλή φυσική κατάσταση και διατροφή τους. Σκοπός τους είναι ...
  • Αποτύπωση και αξιολόγηση έργων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων με τη μέθοδο της υποεπιφανειακής τροφοδοσίας λεκανών με φυτική βλάστηση στην Εύβοια.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), ΠΣΕ Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας
    Συγγραφείς: Σιαράπη, Κυριακή; Χουλιαρά, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Στην κεντρική Εύβοια έχει εφαρμοστεί ένα ιδιαίτερο σύστημα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων. Το σύστημα βασίζεται στη φιλοσοφία των τεχνητών υγροβιότοπων υποεπιφανειακής ροής και έχει εγκατασταθεί σε 14 γειτονικούς οικισμούς. ...
  • Ευεργετικές ιδιότητες και πιθανές παρενέργειες του καφέ και βιοχημική δράση της καφεΐνης.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αμανατίδης, Μιχάλης; Αποστολάκης, Κωνσταντίνος; Ντομπρομιρέσκου, Παναγιώτης
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-04-07
    Η καφεΐνη είναι μια χημική ουσία που συναντάται σε αρκετά μέρη διαφόρων φυτών, όπως οι σπόροι, τα φύλλα και οι καρποί. Τα φυτά που περιέχουν την καφεΐνη ως συστατικό τους εντοπίζονται σε τροπικές περιοχές της Αφρικής, ...
  • Η Διατροφική Αξία Της Βρώσιµης Ελιάς - Η Ελιά ως Λειτουργικό Τρόφιμο.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουρνιδάκης, Ανδρέας
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-03-22
    Στην παρούσα διατριβή συγκεντρώνουµε και αξιολογούµε κριτικά και πρακτικά τη σχετική διαθέσιµη πληροφορία για διατροφική - διαιτολογική και βιο-ιατρική πληροφορία για την επιτραπέζια ελιά. Πιο αναλυτικά θα ερευνηθεί ένα ...
  • Μέθοδος μαγειρέματος Sous Vide και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά στο ψαρί και λαχανικά.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βλαχάκος, Γεώργιος; Γεωργιακάκης, Μιχαήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-12-03
    Λόγω της κοινωνικοοικονομικής εξέλιξης και του τρόπου ζωής, έχουν μεταβληθεί και οι απαιτήσεις των καταναλωτών όσον αφορά τα διατροφικά χαρακτηριστικά των τροφίμων που καταναλώνουν. Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός μικρών ...
  • Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε εγκαταστάσεις παραγωγής αιολικής ενέργειας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), ΠΣΕ Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας
    Συγγραφείς: Ζαχαράκη, Ευανθία
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Σκοπός της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας είναι η παρουσίαση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας, σύμφωνα με το Νόμο 3010/2002. Η παρούσα εργασία αποτελεί την Προκαταρκτική Περιβαλλοντική ...
  • Οσίες με αναβολική δράση και η επίδρασή τους στην υγεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ευσταθίου, Μάριος; Παναγιωτίδου, Σεβαστή
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-01
    Η κατάκτηση δόξας, φήμης και η απόκτηση υλικών κερδών ως συνέπειες του πρωταθλητισμού, θεωρούνται τα τελευταία χρόνια συνώνυμο της χρήσης αναβολικών ουσιών. Η χρήση από τους αθλητές είτε εκούσια είτε ακούσια απαγορευμένων ...
  • Ποιότητα και νοθεία ελαιολάδου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Λαποκωνσταντάκης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-01
    Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να καταγραφούν στοιχεία για τη διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου, την ποιότητα και τη νοθεία του. Θα γίνει προσπάθεια να παρουσιαστούν τα κριτήρια και οι παράμετροι που χρησιμοποιούνται ...
  • Συμπληρώματα διατροφής για την κάλυψη ημερήσιων αναγκών και η συμβολή διαιτητικών συμπληρωμάτων στην απώλεια βάρους.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αντωνάκη, Βασιλική; Ιακωβίδου, Θέμιδα
    Επιβλέπων καθηγητής: Λαπιδάκης, Νικόλαος; Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-17
    Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν συμπληρώματα διατροφής ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας τους. Τα συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται συνήθως περιλαμβάνουν βιταμίνες, ανόργανα άλατα, πρωτεΐνες, κρεατίνη και διάφορες «εργογενικές» ...
  • Συμπληρώματα διατροφής: χρήσεις, θετικές και αρνητικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βίγλα, Μαριάννα; Ζερβάκη, Κυριακή; Λιάσκου, Ιωάννα Ελευθερία
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-11-10
    Η έννοια της επαρκούς διατροφής έχει αντικατασταθεί τα τελευταία χρόνιααπό αυτήν της βέλτιστης διατροφής, όπου μέσω της βελτιστοποίησης των φυσιολογικών λειτουργιών προωθείται η υγεία, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ανάπτυξης ...
  • Σχεδιασμός, εγκατάσταση και λειτουργία πειραματικής μονάδας φυσικού συστήματος επεξεργασίας υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείων με βραδεία εφαρμογή στο έδαφος.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), ΠΣΕ Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας
    Συγγραφείς: Ρεβενιώτης, Δημήτρης; Τσαμάνδουρας, Νίκος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Τα φυσικά συστήματα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και ειδικότερα τα συστήματα βραδείας εφαρμογής υγρών αποβλήτων στο έδαφος έχουν αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ (ΝΔ Πολιτείες) ...
  • Τα νιτρικά ιόντα στα μαρούλια.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ζάκος, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-16
    Ο κλάδος της διατροφής και διαιτολογίας στηρίζεται σε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή η οποία αποτελείται απο διάφορες ομάδες τροφίμων. Στην παρούσα εργασία θα ασχοληθούμε με την ομάδα των λαχανικών και πιο συγκεκριμένα ...
  • Το ελαιόλαδο και η συμβολή του στο πεπτικό σύστημα του ανθρώπου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Τζουμάκας, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-12
    Απώτερος σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη της συμβολής του ελαιόλαδου στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα. Αποφασίστηκε η ενασχόλησή μας με το συγκεκριμένο ζήτημα, λόγω των πολλαπλών ωφελειών που έχουν ...
  • Το ελαιόλαδο της επαρχίας Σητείας, οι πολυφαινόλες του και οι ευεργετικές-φαρμακευτικές ιδιότητές του. Νεότερες ενδείξεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μιχελής, Ιωάννης; Νικολουδάκης, Εμμανουήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-11-13
    Ο σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της, είναι να γνωστοποιήσει τη σπουδαιότητα του σητειακού ελαιολάδου και να το αναδείξει ,αν όχι ως το βέλτιστο, ως ένα τουλάχιστον από τα κορυφαία στη ...