• Ελληνικά
    • English
  • English 
    • Ελληνικά
    • English
  • Login
View Item 
  •   Apothesis Home
  • EΛ.ΜΕ.ΠΑ. / HMU
  • Πτυχιακές εργασίες / Bachelor Theses
  • View Item
  •   Apothesis Home
  • EΛ.ΜΕ.ΠΑ. / HMU
  • Πτυχιακές εργασίες / Bachelor Theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Η Διατροφική Αξία Της Βρώσιµης Ελιάς - Η Ελιά ως Λειτουργικό Τρόφιμο.

The Nutritional Value of Edible Olives - Olives as a Functional Food.

Thumbnail
View/Open
KournidakisAndreas2021.pdf (724.5Kb)
Date
2022-03-22
Author
Κουρνιδάκης, Ανδρέας
Kournidakis, Andreas
Metadata
Show full item record
Abstract
Στην παρούσα διατριβή συγκεντρώνουµε και αξιολογούµε κριτικά και πρακτικά τη σχετική διαθέσιµη πληροφορία για διατροφική - διαιτολογική και βιο-ιατρική πληροφορία για την επιτραπέζια ελιά. Πιο αναλυτικά θα ερευνηθεί ένα µεγάλο φάσµα πληροφορίας της επιτραπέζιας ελιάς και ειδικά των ελληνικών ποικιλιών αυτής. Η πληροφορία αυτή θα αφορά τόσο τις απαιτήσεις της καλλιέργειας, της συγκοµιδής και της τυποποίησης όσο και αλλά θέµατα όπως οι εξαγωγές και οι δυνατότητες της χώρας µας στην ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσµια αγορά. Εκτενώς θα αναλυθεί και η διατροφική αξία της επιτραπέζιας ελιάς ανά είδος και άλλες δράσεις της όπως πχ σαν προβιοτικό και λειτουργικό τρόφιµο. Ο κυρίως σκοπός και στόχος είναι να γνωστοποιήσουµε στο ευρη και επιστηµονικό κοινό τα οφέλη ενός τροφίµου που δεν είναι ακόµα τόσο ευρέως διαδεδοµένο αλλά επεκτείνεται και εκτιµάται µε ταχείς ρυθµούς τα τελευταία χρόνια.
 
In this dissertation we collect and critically evaluate and evaluate the relevant available information for nutritional - dietary and biomedical information about table olives. A wider range of information on table olives and especially its Greek varieties will be investigated in more detail. This information will concern both the requirements of cultivation, harvest and standardization and other issues such as exports and the potential of our country in the Greek, European and global market. The nutritional value of table olives per species and its other actions such as probiotic and functional food will be extensively analyzed. The main purpose and goal is to inform the general and scientific public about the benefits of a food that is not yet so widespread but is expanding and being appreciated rapidly in recent years.
 
URI
http://hdl.handle.net/20.500.12688/10188
Collections
  • Πτυχιακές εργασίες / Bachelor Theses [1088]

HMU Library & Information Center, Tel: (+30) 2810 379330, irepository@hmu.gr | User manual

Copyright © 2015 HMU | Terms of Use | Cookie policy | HMU

Developed by Netmechanics Netmechanics llc | Based on DSpace

ESPA 2007-2013
 

 

This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info

Browse

All of ApothesisCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsKeywordsAdvisorsThis CollectionBy Issue DateAuthorsKeywordsAdvisors

My Account

Login

HMU Library & Information Center, Tel: (+30) 2810 379330, irepository@hmu.gr | User manual

Copyright © 2015 HMU | Terms of Use | Cookie policy | HMU

Developed by Netmechanics Netmechanics llc | Based on DSpace

ESPA 2007-2013
 

 

This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info