• Η διατροφή ως αιτιολογικός παράγοντας για τον καρκίνο του στομάχου και του παχέος εντέρου και νοσηλευτική παρέμβαση για τη πρόληψη τους.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Καλογεράκη, Στέλλα; Κατσανεβάκη, Ευτυχία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Σκοπός μας είναι να μελετήσουμε κατά πόσο η διατροφή (τροφές και θρεπτικά συστατικά) δρα σαν προστατευτικός ή επιβαρυντικός παράγοντας στον καρκίνο του στομάχου και του παχέος εντέρου, διότι σημαντικό ποσοστό θανάτων τις ...
  • Η επίδραση των μακροθρεπτικών συστατικών στον καρκίνο του στομάχου, του λέπτού και του παχέως εντέρου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Νικολακάκη, Αργυρώ
    Επιβλέπων καθηγητής: Μουτσάκη, Παρασκευή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-03-2013
    Ο καρκίνος είναι η δεύτερη συχνή αιτία θανάτου στις βιομηχανοποιημένες χώρες μετά τα καρδιακά επεισόδια. Τα τελευταία είκοσι χρόνια ένας μεγάλος αριθμός επιδημιολογικών ερευνών έχουν πραγματοποιηθεί προκειμένου να ερευνηθεί ...
  • Καρκίνος του παχέως εντέρου και η συσχέτισή του με τη διατροφή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μπρίκου, Ελένη; Φουντουλάκης, Μιχαήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-22
    Ο καρκίνος του παχέως εντέρου αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα υγείας του σύγχρονου δυτικού κόσμου τα τελευταία τρία χρόνια και μάλιστα πολυπαραγοντικό, αφού για την πρόκλησή του ευθύνονται πολυάριθμοι βλαπτικοί ...