Πλοήγηση ανά Λέξεις κλειδιά "Vitis vinifera L."
Αποτελέσματα 1-6 από 6
-
Αξιολόγηση κομβικών εκφυτών και θρεπτικών υποστρωμάτων στην πρόκληση βλαστογένεσης in vitro πέντε ποικιλιών αμπέλου (Vitis vinifera L.).
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Η αναπαραγωγή των φυτών της αμπέλου, όπως άλλωστε και των άλλων οπωροφόρων δέντρων, εξακολουθεί να γίνεται με τη χρήση των παραδοσιακών μεθόδων, κυρίως του αγενούς πολλαπλασιασμού. Οι τρόποι αυτοί πολλαπλασιασμού ευνοούν ... -
Επίδραση της αφαίρεσης του άκρου της σταφύλης και της χαραγής της πορεία ωρίμανσης και στην παραγωγή της σουλτανίνας (Vitis vinifera L.), καλλιεργημένης υπό κάλυψη.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Στην εργασία αυτή μελετήθηκε η επίδραση της αφαίρεσης του άκρου της σταφυλής και της χαραγής στην πορεία ωρίμανσης και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιτραπέζιας Σουλτανίνας (Vitis Vinifera), καλλιεργημένης υπό κάλυψη. ... -
Επίδραση της μετανθικής εφαρμογής N6-Benzyladenine (BA), σε συνδυασμό ή όχι με εφαρμογή Γιββερελλικού οξέος (GA3), στα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της σουλτανίνας (Vitis Viniferal L).
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008H πτυχιακή αυτή εργασία αποτελεί μία προσπάθεια που έγινε με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της επιτραπέζιας Σουλτανίνας. Ώθηση για την πραγματοποίηση αυτής της μελέτης δόθηκε από τον οξύ ανταγωνισμό που υπάρχει στην ... -
Επίδραση του χρόνου εφαρμογής του πράσινου τρύγου, στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των σταφυλιών της ποικιλίας κοτσιφάλι (v.vinifera l.).
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16-01-2012Στα πλαίσια της διερεύνησης των επιδράσεων εφαρμοζόμενων καλλιεργητικών τεχνικών στο αμπελοοινικό δυναμικό της κρητικής ερυθρής ποικιλίας οινοποίησης Κοτσιφάλι, διερευνήθηκε κατά το έτος 2008, σε αμπελώνα της περιοχής ... -
Επιδράσεις των χουμικών παραγόντων στην αύξηση και θρέψη υποκειμένων αμπέλου (VITIS VINIFERA L.) σε συνθήκες χλώρωσης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-01-2015Η χουμική οργανική ύλη είναι ένα σημαντικό στοιχείο της εδαφικής γονιμότητας (Chen and Anvimelech, 1986). Οι χουμικοί παράγοντες (Η.S) συνιστούν ένα μεγάλο και σημαντικό κλάσμα της οργανικής ουσίας το compost στο έδαφος ... -
Η επίδραση των τεχνικών ελλειμματικής άρδευσης στην καλλιέργεια της αμπέλου (Vitis Vinifera L.) Περιγραφή των μορφολογικών, ανατομικών, φυσιολογικών και βιοχημικών προσαρμογών των κυριοτέρων καλλιεργούμενων ποικιλιών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-01-2015Η άμπελος θεωρείται παραδοσιακά μια μη αρδευόμενη καλλιέργεια η οποία καταλαμβάνει σημαντικές γεωργικές εκτάσεις σε ξηρές και ημίξηρες περιοχές της Μεσογειακής ζώνης. Τα τελευταία χρόνια όμως πραγματοποιείται άρδευση με ...