• Βιολογική καλλιέργεια μαρουλιού (Lactuca sativa) στην Κρήτη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Ζούμη, Μαρίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Λιγοξυγκάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-09-2009
    Στα καλλιεργούμενα φυτά παρατηρήθηκε έξαρση προσβολών από εχθρούς και ασθένειες, τοξικότητες στα φύλλα, κηλιδώσεις στους καρπούς και ποιοτική υποβάθμισή τους όσον αφορά τις βιταμίνες, τα θρεπτικά στοιχεία, τα ιχνοστοιχεία ...
  • Καταπολέμηση του αλευρώδη (Trialeurodes vaporariorum) με το βιολογικό σκεύασμα οίκος 32 σε καλλιέργεια αγγουριάς στο θερμοκήπιο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Μουλακάκης, Στέλιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαηλιάκης, Μιχάλης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Η καλλιέργεια της αγγουριάς είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη χώρα μας, είτε σαν υπαίθρια είτε σαν θερμοκηπιακή. Ένας από τους σοβαρότερους εχθρούς της αγγουριάς είναι ο αλευρώδης των θερμοκηπίων (Trialeurodes vaporariorum) ...
  • Συγκριτική μελέτη βιολογικής ολοκληρωμένης και συμβατικής καλλιέργειας αγγουριού σε θερμοκήπιο στη Μεσσαρά του νόμου Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Ζαχαριουδάκη, Βερονίκη
    Επιβλέπων καθηγητής: Καμπουράκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 09-02-2009
    Η καλλιέργεια του αγγουριού είναι από τις πλέον σημαντικές όσο αφορά την καλλιέργεια των κηπευτικών υπό κάλυψη. Στο νομό Ηρακλείου υπό κάλυψη καλλιεργούνται κυρίως τρία είδη κηπευτικών: αγγούρι, τομάτα και πιπεριά. Στην ...