• Λειτουργικά τρόφιμα και οξειδωτικό stress.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σαββάκη, Χρυσάνθη
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-08
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία χωρίζεται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, τα Λειτουργικά τρόφιμα και το Oξειδωτικό Stress. Τα λειτουργικά τρόφιμα είναι συνήθως συμβατικά τρόφιμα που έχουν υποστεί καθόλου ή μερική επεξεργασία ...
  • Σύγχρονη διατροφική προσέγγιση της αντιγήρανσης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μπανιά, Αλεξάνδρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σπυριδάκη, Ασπασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-11-07
    Η βιοχημεία της γήρανσης του δέρματος αποκαλύπτει ότι η οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο. Η αλληλεπίδραση μεταξύ των ελεύθερων ριζών, των αντιοξειδωτικών και των συν-παραγόντων είναι ...