• Εντομολογικοί εχθροί θερμοκηπιακών καλλιεργειών τομάτας, αγγουριού, πιπεριάς, μελιτζάνας. Συμβατικοί τρόποι καταπολέμησης και η επίδραση τους στον άνθρωπο, στα ωφέλιμα και στο περιβάλλον.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Καμαρίτης, Σωτήρης; Σεργεντάνης, Σπύρος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τζώρτζη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 12-11-2013
    Σε αυτή την εργασία αναλύθηκαν τα βοτανικά χαρακτηριστικά, οι ποικιλίες, οι καλλιεργητικές φροντίδες, η συγκομιδή και κυρίως οι εντομολογικοί εχθροί και οι συμβατικοί τρόποι αντιμετώπισης των θερμοκηπιακών καλλιεργειών ...
  • Επίδραση οργανικών λιπασμάτων στην παραγωγή τομάτας, αγγουριάς και πιπεριάς.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Βαλεργάκης, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Μανιός, Θρασύβουλος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-02-2016
    Αντικείμενο της πτυχιακής εργασίας είναι να διαπιστωθεί η επίδραση των διαφόρων επιπέδων οργανικών λιπασμάτων στην παραγωγή ντομάτας, αγγουριάς και πιπεριάς, σε σχέση με διάφορα επίπεδα χημικών λιπασμάτων. Για την παραπάνω ...
  • Η βερτισιλλίωση (verticillium dahliae και V, Albo-Atrum) της πιπεριάς και τρόποι αντιμετώπισης της.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Πετράκη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 03-06-2008
    H βερτισιλλίωση είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια, η οποία προσβάλλει μεγάλο εύρος καλλιεργούμενων και αυτοφυών φυτών, ετήσιων και πολυετών. Ιδιαίτερα καταστρεπτική είναι σε διάφορα σολανώδη (π.χ. μελιτζάνα, πατάτα τομάτα, ...
  • Η θερμοκηπιακή βιολογική καλλιέργεια της πιπεριάς.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Βοσκάκη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Λιγοξυγκάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-10-2013
    Η βιολογική γεωργία είναι ένα σύστημα διαχείρισης της γεωργικής εκμετάλλευσης, στο οποίο εφαρμόζονται καλλιεργητικές πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, ελαττώνονται οι εξωτερικές εισροές που αφορούν στα αγροχημικά και ...
  • Μελέτη της δυναμικής των πληθυσμών αφιδών και ακάρεων σε κηπευτικά υπό κάλυψη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Σταυρακάκη, Ειρήνη; Καλλέργη, Νικολία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη-Μπουρναζάκη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 31-05-2010
    Στην πτυχιακή μας εργασία πραγματοποιήσαμε πείραμα στο θερμοκήπιο του αγρακτήματος του ΑΤΕΙ στις 12-3-2009 σε φυτά μελιτζάνας και πιπεριάς και ειχαμε προσβολή απο αφίδες και τετράνυχο. Οι αφίδες είναι µια σπουδαία και ...
  • Μελέτη της παθογένειας στελεχών του βακτηρίου Xanthomonas campestris pv. vesicatoria σε υβρίδια και ποικιλίες πιπεριάς.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Καβουσάκη, Μαρίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γκούμας, Δημήτρης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Η Βακτηριακή Κηλίδωση οφείλεται στο Xanthomonas campestris pv. vesicatoria. Στην Ελλάδα, εμφανίστηκε το 1976 στις ντοματες στην περιοχή Θεσσαλονίκης.Απομονώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2003 από σπορόφυτα πιπεριάς ...
  • Μια βακτηρίωση της πιπεριάς.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Ζιώγας, Απόστολος
    Επιβλέπων καθηγητής: Γκούμας, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Το βακτήριο Xanthomonas campestris pv. vesicatoria παθογόνο αίτιο της βακτηριακής κηλίδωσης της πιπεριάς (Capsicum annum) απομονώθηκε από σπορόφυτα πιπεριάς στην Κρήτη το Μάιο του 2003. Η προσβολή εκδηλώνεται με μικρές ...
  • Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση μυκητολογικών ασθενειών σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες πιπεριάς.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Τζανετάκης, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Βακαλουνάκης, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται συνεχώς οι απαιτήσεις των καταναλωτών για τρόφιμα υψηλής ποιότητας. Μέσα στον ορισμό της ποιότητας έχει ενσωματωθεί και η περιεκτικότητα των προϊόντων διατροφής σε ρυπαντές, με ιδιαίτερη ...
  • Προσδιορισμός βιταμίνης C (ασκορβικό οξύ) σε διάφορα είδη και ποικιλίες πιπεριάς.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Παπαδάκη, Αντιγόνη; Νικολαϊδη, Αμαλία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σκουλή, Άννα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-07-2009
    Το Ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C ) συμβάλει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού καθώς χρησιμοποιείται κατά τη σύνθεση του κολλαγόνου, δηλαδή της συνδετικής ουσίας των κυττάρων. Η βιταμίνη C είναι γνωστό ότι περιέχεται σε ...