• Ανάλυση απόδοσης τραπεζών κατά τη διάρκεια πολλαπλών κρίσεων στην Ελλάδα μεταξύ 2008-2022

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΕΔΟ), ΔΠΜΣ Λογιστική και Ελεγκτική
    Συγγραφείς: Σκουραδάκης, Βασίλειος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φλώρος, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-01-25
    Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας αντιμετώπισε μια παρατεταμένη κρίση από τα τέλη της δεκαετίας του 2000 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2020, με πυρήνα την οικονομική κρίση του 2008 και την επακόλουθη κρίση δημόσιου χρέους ...
  • Διατροφικές συνήθειες και απαιτήσεις αθλητών και αθλητριών στίβου 12-13-14 ετών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Πιερράκου, Ιφιγένεια
    Επιβλέπων καθηγητής: Τράνακας, Βασίλειος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-07-18
    Η συστηματική ενασχόληση με τον αθλητισμό μεγάλου αριθμού παιδιών στις μέρες μας, καθιστά τις διατροφικές τους ανάγκες, ιδιαίτερα αυξημένες. Η διατροφή έχει έναν σημαντικό ρόλο στην υγεία, αλλά και στις επιδόσεις. Ένα ...
  • Εργογόνα βοηθήματα και αθλητική απόδοση, 21ος αιώνας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Παλιεράκης, Μιχαήλ; Φωτιάδης, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τράνακας, Βασίλειος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-02-05
    Η έντονη εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, τις τελευταίες δεκαετίες, σε συνδυασμό με την πρόοδο, κυρίως στις βιολογικές επιστήμες, έχουν αλλάξει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι αθλητές/τριες επιτυγχάνουν τους αγωνιστικούς ...
  • Λεπτομερής μελέτη για την επίπτωση της σκόνης στην απόδοση των φωτοβολταϊκών πλαισίων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Χαλαμπαλάκης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαυροματάκης, Φώτης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-04-2015
    Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη του παράγοντα ρύπανσης με σκόνη που εμφανίζεται στα φωτοβολταϊκά πλαίσια. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι εκτεθειμένα σε εξωτερικούς χώρους ...
  • Μεθοδολογίες αξιολόγησης απόδοσης έργων.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΔΠΜΣ Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούς
    Συγγραφείς: Κουντούπη, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Μαρία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-10-14
    Παρότι προς το τέλος του 20ου αιώνα οι άνθρωποι άρχισαν να γνωρίζουν τη διαχείριση των έργων, τα έργα ουσιαστικά είχαν ξεκινήσει εδώ και 4500 χρόνια πριν, όταν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κατασκεύαζαν πυραμίδες. Η διαχείριση ...
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση των φοιτητών.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Μίλε, Βίλσον; Χότζα, Οργκέτ
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσουκάτος, Ευάγγελος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-03-05
    Σκοπός : Ο σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να διερευνηθούν οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση των φοιτητών στο Τμήμα Λογιστικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης. Μεθοδολογία : Συντάχτηκε ερωτηματολόγιο ...
  • Πολιτιστική πολυμορφία και απόδοση επιχειρήσεων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), ΠΜΣ Λογιστική και Ελεγκτική
    Συγγραφείς: Ηλιού, Αναστασία
    Επιβλέπων καθηγητής: Συριόπουλος, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-07-2014
    Η διεθνοποίηση των επιχειρήσεων αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θέμα διότι μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή τους. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν μια επιχείρηση διεθνοποιείται έρχεται σε επαφή με άλλες χώρες οι οποίες δεν μοιάζουν ...
  • Συναισθηματική νοημοσύνη και επίδοση των φοιτητών: Η περίπτωση των φοιτητών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού
    Συγγραφείς: Αγιωτάκης, Στέφανος
    Επιβλέπων καθηγητής: Κουργιαντάκης, Μάρκος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-02-28
    Η έννοιας της Συναισθηματικής Νοημοσύνης ορίζεται ως η ικανότητα που έχει κάποιος να παρατηρεί, να προσδιορίζει και να ελέγχει τόσο τα συναισθήματα του όσο και των υπόλοιπων μελών μιας ομάδας. Οι πτυχές και τα χαρακτηριστικά ...
  • Συστήματα αξιολόγησης της απόδοσης των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Ροδίτη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαστεφανάκη, Σοφία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-05-2011
    Η αξιολόγηση είναι μια αντικειμενική διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει τη θέσπιση συγκεκριμένων κριτηρίων απόδοσης, παρατήρηση και εκτίμηση της απόδοσης του υπό αξιολόγηση εργαζομένου, καταγραφή των αποτελεσμάτων και ...
  • Συστήματα μέτρησης επιχειρηματικής απόδοσης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Παπαδοπούλου, Ευαγγελία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαρεφαλάκης, Αλέξανδρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-08-2014
    Η έννοια των Συστημάτων Μέτρησης Απόδοσης μιας επιχείρησης ως βασικό εργαλείο μάνατζμεντ έχει αποτελέσει τις τελευταίες δεκαετίες αντικείμενο έντονου επιχειρηματικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος. Αποτέλεσμα αυτής της ...
  • Τα KPI’s – Key Performance Indicators.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Δέτσιμα, Κλημεντίνη; Παπαβασιλείου, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαρεφαλάκης, Αλέξανδρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 07-01-2015
    Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία έντονη κίνηση των επιχειρήσεων για τη μέτρηση των επιδόσεων και της βιωσιμότητας με τη βοήθεια βασικών δεικτών. Οι επιχειρήσεις λοιπόν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους σημαντικά μετρικά στοιχεία ...
  • Φυτοφαγική διατροφή σε αθλητές αντοχής, θετικές και αρνητικές επιδράσεις και συστάσεις για τη βέλτιστη υγεία των αθλητών καθώς και την απόδοση τους.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βλαζάκης, Στυλιανός; Χατζάκη, Ευαγγελία
    Επιβλέπων καθηγητής: Βενιαμάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-09
    Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από το κρέας και η μη κατανάλωση προϊόντων που προέρχονται από αυτό, υιοθετείται όλο και περισσότερο ως πιθανή προσέγγιση για τη βελτίωση της υγείας ενός ατόμου και της αθλητικής απόδοσης σε ...