• Βαθμός προσκόλλησης στη Μεσογειακή́ διατροφή και εντερική υγεία φοιτητών του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γέρου, Μιχαέλλα; Μόνα, Μαρία; Φαραγγιτάκη, Φωτεινή Ιωάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-05-27
    Το γαστρεντερικό ή πεπτικό σύστημα αποτελείται από τον γαστρεντερικό σωλήνα που εκτείνεται από τη στοματική κοιλότητα έως το παχύ έντερο, το πάγκρεας, το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη και είναι υπεύθυνο για την τέλεση της ...
  • Διατροφικές συνήθειες χορτοφάγων, 18 – 65 ετών, μελών του σωματίου «Επιστήμη της ψυχής» στην περιοχή της Αθήνας, περιόδου 2005.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καβταρατζέ, Μάγια; Καρνάρου, Αγγελική
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Εισαγωγή: Η χορτοφαγία είναι τρόπος ζωής, ο οποίος βασίζεται στα προϊόντα του φυτικού βασιλείου, με ή χωρίς τη χρήση αυγών, γαλακτοκομικών προϊόντων και ψαριών. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ομάδες χορτοφάγων που χωρίζονται ...
  • Ορθόδοξη νηστεία και διατροφή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Πουλικίδου, Δέσποινα; Μπακέα, Μαρία –Μαγδαληνή
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2012
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στην Ορθόδοξη Ελληνική νηστεία και την επίδραση που έχει στο διατροφικό προφίλ των νηστευτών. Το πρώτο μέρος της εργασίας χωρίζεται σε δύο κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά ...
  • Προσέγγιση της διατροφικής επιρροής στην πρακτική της νηστείας.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αποστολοπούλου, Ιωάννα; Ζούρα, Αρετή
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-07-12
    Η Διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου επηρεάζονται από πολλούς εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες όπως η γεωγραφική του τοποθεσία, η οικονομική του θέση, οι προσωπικές πεποιθήσεις αλλά και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις. ...
  • Φυτοφαγική διατροφή σε αθλητές αντοχής, θετικές και αρνητικές επιδράσεις και συστάσεις για τη βέλτιστη υγεία των αθλητών καθώς και την απόδοση τους.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βλαζάκης, Στυλιανός; Χατζάκη, Ευαγγελία
    Επιβλέπων καθηγητής: Βενιαμάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-09
    Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από το κρέας και η μη κατανάλωση προϊόντων που προέρχονται από αυτό, υιοθετείται όλο και περισσότερο ως πιθανή προσέγγιση για τη βελτίωση της υγείας ενός ατόμου και της αθλητικής απόδοσης σε ...