Εμφάνιση απλής εγγραφής

Health and nutrition claims in food. Creation steps of a product with health and nutrition claims in Greek food Industry

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΡαάτ, Αιμιλίαel
dc.creatorRaat, Aimiliaen
dc.date.accessioned2021-09-10T08:25:34Z
dc.date.available2021-09-10T08:25:34Z
dc.date.issued2021-09-10
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10014
dc.description.abstractΗ παρούσα εργασία αφορά στην επισήμανση των τροφίμων με διατροφικούς ισχυρισμούς και ισχυρισμούς υγείας. Στο πρώτο μέρος, το οποίο είναι θεωρητικό, παρατίθενται ορισμοί και νομοθετικά κείμενα από τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς 1924/2006 και 432/2012. Επιπρόσθετα εξετάζονται διάφορα συστήματα διατροφικής ετικέτας στο έμπροσθεν μέρος της συσκευασίας και περιγράφονται πρακτικές εφαρμογής από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης παρουσιάζονται έρευνες οι οποίες σχετίζονται με την καταναλωτική συμπεριφορά και την λήψη των αποφάσεών των καταναλωτών στην επιλογή των τροφίμων. Στο δεύτερο μέρος το οποίο είναι ερευνητικό, ακολουθείται η διαδικασία δημιουργίας ενός συσκευασμένου μπισκότου στην Ελληνική βιομηχανία τροφίμων, που στην επισήμανση του φέρει ισχυρισμό διατροφής. Η εταιρεία Elbisco, με την μάρκα Αλλατίνη και την σειρά Goodness In Me, δημιούργησε μια προϊοντική πρόταση που έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: Δημητριακά 100% ολικής άλεσης, διατροφική αξία ολόκληρου του σπόρου λόγω της ελάχιστης δυνατής επεξεργασίας και Νιφάδες βρόμης. Περιγράφηκε η δημιουργία του εν λόγω μπισκότου που φέρει στην επισήμανσή του τους παρακάτω δύο ισχυρισμούς διατροφής: πηγή βιταμινών και μετάλλων και πηγή φυτικών ινών. Αναλύονται και τα οκτώ στάδια της διαδικασίας ανάπτυξης προϊόντων, από την δημιουργία της ιδέας μέχρι και την διαδικασία εισαγωγής στην αγορά.el
dc.description.abstractThis Thesis is about food labeling with nutrition and health claims. In the first part, which is mostly theoretical, some definitions are being presented along with legal texts from European Union (1924/2006 and 432/2012). Moreover, some front-package food labeling systems are being examined and also, some methodologies from the EU are being described. Furthermore, researches about consumer's behavior and decision making about food are being presented. In the second part, which is mostly about research, a full building process of a biscuit with nutrition claims in the Greek food industry is being followed. Elbisco's "Alatini" in "Goodness in Me" products, created a product with the following characteristics: A biscuit that contains 100% wholegrain with minimum processing amount of seeds and out brans. The whole creation process is being described and this biscuit also comes with two nutrition claims: Vitamin and metal source and high fiber source. Lastly, the eight product development stages are analyzed: from the idea to the market entrance.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
dc.titleΙσχυρισμοί υγείας και διατροφής στα τρόφιμα. Βήματα δημιουργίας τροφίμου στην ελληνική βιομηχανία που φέρει ισχυρισμό διατροφής.el
dc.titleHealth and nutrition claims in food. Creation steps of a product with health and nutrition claims in Greek food Industryen

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΡαάτ, Αιμιλίαel
heal.creatorNameRaat, Aimiliaen
heal.publicationDate2021-09-10
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10014
heal.abstractΗ παρούσα εργασία αφορά στην επισήμανση των τροφίμων με διατροφικούς ισχυρισμούς και ισχυρισμούς υγείας. Στο πρώτο μέρος, το οποίο είναι θεωρητικό, παρατίθενται ορισμοί και νομοθετικά κείμενα από τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς 1924/2006 και 432/2012. Επιπρόσθετα εξετάζονται διάφορα συστήματα διατροφικής ετικέτας στο έμπροσθεν μέρος της συσκευασίας και περιγράφονται πρακτικές εφαρμογής από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης παρουσιάζονται έρευνες οι οποίες σχετίζονται με την καταναλωτική συμπεριφορά και την λήψη των αποφάσεών των καταναλωτών στην επιλογή των τροφίμων. Στο δεύτερο μέρος το οποίο είναι ερευνητικό, ακολουθείται η διαδικασία δημιουργίας ενός συσκευασμένου μπισκότου στην Ελληνική βιομηχανία τροφίμων, που στην επισήμανση του φέρει ισχυρισμό διατροφής. Η εταιρεία Elbisco, με την μάρκα Αλλατίνη και την σειρά Goodness In Me, δημιούργησε μια προϊοντική πρόταση που έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: Δημητριακά 100% ολικής άλεσης, διατροφική αξία ολόκληρου του σπόρου λόγω της ελάχιστης δυνατής επεξεργασίας και Νιφάδες βρόμης. Περιγράφηκε η δημιουργία του εν λόγω μπισκότου που φέρει στην επισήμανσή του τους παρακάτω δύο ισχυρισμούς διατροφής: πηγή βιταμινών και μετάλλων και πηγή φυτικών ινών. Αναλύονται και τα οκτώ στάδια της διαδικασίας ανάπτυξης προϊόντων, από την δημιουργία της ιδέας μέχρι και την διαδικασία εισαγωγής στην αγορά.el
heal.abstractThis Thesis is about food labeling with nutrition and health claims. In the first part, which is mostly theoretical, some definitions are being presented along with legal texts from European Union (1924/2006 and 432/2012). Moreover, some front-package food labeling systems are being examined and also, some methodologies from the EU are being described. Furthermore, researches about consumer's behavior and decision making about food are being presented. In the second part, which is mostly about research, a full building process of a biscuit with nutrition claims in the Greek food industry is being followed. Elbisco's "Alatini" in "Goodness in Me" products, created a product with the following characteristics: A biscuit that contains 100% wholegrain with minimum processing amount of seeds and out brans. The whole creation process is being described and this biscuit also comes with two nutrition claims: Vitamin and metal source and high fiber source. Lastly, the eight product development stages are analyzed: from the idea to the market entrance.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
heal.titleΙσχυρισμοί υγείας και διατροφής στα τρόφιμα. Βήματα δημιουργίας τροφίμου στην ελληνική βιομηχανία που φέρει ισχυρισμό διατροφής.el
heal.titleHealth and nutrition claims in food. Creation steps of a product with health and nutrition claims in Greek food Industryen
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordδιατροφική επισήμανση, ισχυρισμός διατροφής, ισχυρισμός υγείας, λειτουργικό τρόφιμο.el
heal.keywordnutrition labelling, health claim, nutrition claim, nutrition labelling, functional food.en
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΨαρουδάκη, Αντωνίαel
heal.advisorNamePsaroudaki, Antoniaen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής