Εμφάνιση απλής εγγραφής

Diet and Dementia.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΤσούμα, Μαριάνθηel
dc.creatorΣωπασή, Δήμητραel
dc.creatorTsouma, Marianthien
dc.creatorSopasi, Dimitraen
dc.date.accessioned2021-10-27T08:19:46Z
dc.date.available2021-10-27T08:19:46Z
dc.date.issued2021-10-27
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10082
dc.description.abstractΜια διατροφική προσέγγιση για την επιβράδυνση, πρόληψη ή διακοπή της εξέλιξης της άνοιας είναι μια στρατηγική που υπόσχεται πολλά θετικά αποτελέσματα και αξίζει να διερευνηθεί περισσότερο. Πολλά επιδημιολογικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι η διατροφική πρόσληψη μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και εξέλιξη της άνοιας. Οι τροποποιήσιμες, περιβαλλοντικές αιτίες της άνοιας, περιλαμβάνουν διάφορες μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από τη διατροφική ανεπάρκεια, οι οποίες μπορούν να διορθωθούν με διαιτητικές τροποποιήσεις και συμπληρώματα διατροφής. Πολλά συμπληρώματα διατροφής περιέχουν ένα πλήθος συστατικών που προάγουν την υγεία. Οι διατροφικές τροποποιήσεις έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι αποδοτικές από πλευράς κόστους, εύκολες στην εφαρμογή, κοινωνικά αποδεκτές και ασφαλείς και στις περισσότερες περιπτώσεις στερούνται σημαντικών ανεπιθύμητων ενεργειών. Πολλές διατροφικές παρεμβάσεις έχουν μελετηθεί και συνεχίζουν να αξιολογούνται με την ελπίδα να βρεθεί ένας επιτυχημένος παράγοντας ή κάποιες διαιτητικές τροποποιήσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη και τη θεραπεία της άνοιας.el
dc.description.abstractA nutritional approach to slowing, preventing or stopping the development of dementia is a strategy that offers many positive results and is worth exploring further. Many epidemiological data suggest that dietary intake may affect the development and progression of dementia. Modifiable, environmental causes of immunity include various metabolic disorders caused by nutritional deficiency, which can be remedied by dietary modifications and dietary supplements. Many dietary supplements contain a variety of health promoting ingredients. Dietary modifications have the advantage of being cost-effective, easy to apply, socially acceptable and safe and in many cases devoid of significant side effects. Many dietary interventions have been studied and continue to be evaluated in the hope of finding a successful agent or some dietary modifications that can be used to prevent and treat depression.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
dc.titleΔιατροφή και Άνοια.el
dc.titleDiet and Dementia.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΤσούμα, Μαριάνθηel
heal.creatorNameΣωπασή, Δήμητραel
heal.creatorNameTsouma, Marianthien
heal.creatorNameSopasi, Dimitraen
heal.publicationDate2021-10-27
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10082
heal.abstractΜια διατροφική προσέγγιση για την επιβράδυνση, πρόληψη ή διακοπή της εξέλιξης της άνοιας είναι μια στρατηγική που υπόσχεται πολλά θετικά αποτελέσματα και αξίζει να διερευνηθεί περισσότερο. Πολλά επιδημιολογικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι η διατροφική πρόσληψη μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και εξέλιξη της άνοιας. Οι τροποποιήσιμες, περιβαλλοντικές αιτίες της άνοιας, περιλαμβάνουν διάφορες μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από τη διατροφική ανεπάρκεια, οι οποίες μπορούν να διορθωθούν με διαιτητικές τροποποιήσεις και συμπληρώματα διατροφής. Πολλά συμπληρώματα διατροφής περιέχουν ένα πλήθος συστατικών που προάγουν την υγεία. Οι διατροφικές τροποποιήσεις έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι αποδοτικές από πλευράς κόστους, εύκολες στην εφαρμογή, κοινωνικά αποδεκτές και ασφαλείς και στις περισσότερες περιπτώσεις στερούνται σημαντικών ανεπιθύμητων ενεργειών. Πολλές διατροφικές παρεμβάσεις έχουν μελετηθεί και συνεχίζουν να αξιολογούνται με την ελπίδα να βρεθεί ένας επιτυχημένος παράγοντας ή κάποιες διαιτητικές τροποποιήσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη και τη θεραπεία της άνοιας.el
heal.abstractA nutritional approach to slowing, preventing or stopping the development of dementia is a strategy that offers many positive results and is worth exploring further. Many epidemiological data suggest that dietary intake may affect the development and progression of dementia. Modifiable, environmental causes of immunity include various metabolic disorders caused by nutritional deficiency, which can be remedied by dietary modifications and dietary supplements. Many dietary supplements contain a variety of health promoting ingredients. Dietary modifications have the advantage of being cost-effective, easy to apply, socially acceptable and safe and in many cases devoid of significant side effects. Many dietary interventions have been studied and continue to be evaluated in the hope of finding a successful agent or some dietary modifications that can be used to prevent and treat depression.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
heal.titleΔιατροφή και Άνοια.el
heal.titleDiet and Dementia.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordάνοια, διατροφή.el
heal.keyworddementia, diet.en
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΣφακιανάκη, Ειρήνηel
heal.advisorNameSfakianaki, Eirinien
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής