Εμφάνιση απλής εγγραφής

Measures to ensure the quality of food through the CAP (Common Agricultural Policy).

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚορούνη, Τζέσικαel
dc.creatorΨαρά, Μαρίαel
dc.creatorKorouni, Tzesikaen
dc.creatorPsara, Mariaen
dc.date.accessioned2022-06-02T10:07:32Z
dc.date.available2022-06-02T10:07:32Z
dc.date.issued2022-06-02
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10305
dc.description.abstractΗ ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί ένα σημαντικό θέμα δημόσιας υγείας το οποίο απασχολεί έντονα τους καταναλωτές, τις κυβερνήσεις και τους παραγωγούς. Η διασφάλιση ασφάλειας των τροφίμων είναι ζωτικής σημασίας για αυτό το λόγο είναι αναγκαία η λήψη των απαραίτητων μέτρων στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Οι ποικίλες ασθένειες που σχετίζονται με την κατανάλωση των τροφίμων, η ανάγκη τήρησης των επιτρεπτών ορίων διαφόρων χημικών ουσιών (λιπάσματα, φυτοπροστατευτικές ουσίες, κτηνιατρικά φάρμακα), ο έντονος οικονομικός ανταγωνισμός από τρίτες χώρες έχουν οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στην θεσμοθέτηση ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου, στην εφαρμογή του καθεστώτος της Πολλαπλής Συμμόρφωσης και εξειδικευμένων προτύπων και αυστηρών ελέγχων των παραγωγών. Η προώθηση της παραγωγής προϊόντων ποιότητας αλλά και Προϊόντων Προστατευόμενης Γεωργικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε), Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π) μπορεί να συνεισφέρει στην παραγωγή ασφαλών τροφίμων τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα. Στα πλαίσια της εφαρμογής της ΚΑΠ, η ΕΕ στοχεύει στην προστασία των συμφερόντων του ευρωπαίου καταναλωτή, στην βελτίωση της αειφορίας της ευρωπαϊκής γεωργίας και κτηνοτροφίας και στην εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας των ευρωπαϊκών προϊόντων διατροφής.el
dc.description.abstractFood safety is an important public health issue that is of great concern to consumers, governments and producers. Ensuring food safety is vital, which is why it is necessary to take the necessary measures under the Common Agricultural Policy (CAP). The various diseases related to food consumption, the need to comply with the permissible limits of various chemicals (fertilizers, plant protection products, veterinary medicines), the intense economic competition from third countries have led the European Union (EU) to legislate a implementation of the Cross-Compliance regime and specialized standards and strict controls of producers. The promotion of the production of quality products but also Products of Protected Agricultural Indication (PGI), Products of Designation of Origin (PDO) can contribute to the production of safe foods which are characterized by high quality. In implementing the CAP, the EU aims to protect the interests of the European consumer, to improve the sustainability of European agriculture and livestock and to ensure the high quality of European food products.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
dc.titleΜέτρα για την εξασφάλιση ποιότητας των τροφίμων μέσα από την Κ.Α.Π (Κοινή Αγροτική Πολιτική).el
dc.titleMeasures to ensure the quality of food through the CAP (Common Agricultural Policy).en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚορούνη, Τζέσικαel
heal.creatorNameΨαρά, Μαρίαel
heal.creatorNameKorouni, Tzesikaen
heal.creatorNamePsara, Mariaen
heal.publicationDate2022-06-02
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10305
heal.abstractΗ ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί ένα σημαντικό θέμα δημόσιας υγείας το οποίο απασχολεί έντονα τους καταναλωτές, τις κυβερνήσεις και τους παραγωγούς. Η διασφάλιση ασφάλειας των τροφίμων είναι ζωτικής σημασίας για αυτό το λόγο είναι αναγκαία η λήψη των απαραίτητων μέτρων στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Οι ποικίλες ασθένειες που σχετίζονται με την κατανάλωση των τροφίμων, η ανάγκη τήρησης των επιτρεπτών ορίων διαφόρων χημικών ουσιών (λιπάσματα, φυτοπροστατευτικές ουσίες, κτηνιατρικά φάρμακα), ο έντονος οικονομικός ανταγωνισμός από τρίτες χώρες έχουν οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στην θεσμοθέτηση ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου, στην εφαρμογή του καθεστώτος της Πολλαπλής Συμμόρφωσης και εξειδικευμένων προτύπων και αυστηρών ελέγχων των παραγωγών. Η προώθηση της παραγωγής προϊόντων ποιότητας αλλά και Προϊόντων Προστατευόμενης Γεωργικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε), Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π) μπορεί να συνεισφέρει στην παραγωγή ασφαλών τροφίμων τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα. Στα πλαίσια της εφαρμογής της ΚΑΠ, η ΕΕ στοχεύει στην προστασία των συμφερόντων του ευρωπαίου καταναλωτή, στην βελτίωση της αειφορίας της ευρωπαϊκής γεωργίας και κτηνοτροφίας και στην εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας των ευρωπαϊκών προϊόντων διατροφής.el
heal.abstractFood safety is an important public health issue that is of great concern to consumers, governments and producers. Ensuring food safety is vital, which is why it is necessary to take the necessary measures under the Common Agricultural Policy (CAP). The various diseases related to food consumption, the need to comply with the permissible limits of various chemicals (fertilizers, plant protection products, veterinary medicines), the intense economic competition from third countries have led the European Union (EU) to legislate a implementation of the Cross-Compliance regime and specialized standards and strict controls of producers. The promotion of the production of quality products but also Products of Protected Agricultural Indication (PGI), Products of Designation of Origin (PDO) can contribute to the production of safe foods which are characterized by high quality. In implementing the CAP, the EU aims to protect the interests of the European consumer, to improve the sustainability of European agriculture and livestock and to ensure the high quality of European food products.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
heal.titleΜέτρα για την εξασφάλιση ποιότητας των τροφίμων μέσα από την Κ.Α.Π (Κοινή Αγροτική Πολιτική).el
heal.titleMeasures to ensure the quality of food through the CAP (Common Agricultural Policy).en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordποιότητα τροφίμων, ασφάλεια τροφίμων, κοινή αγροτική πολιτική.el
heal.keywordfood quality, food safety, Common Agricultural Policy.en
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΤσικαλάκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameTsikalakis, Georgiosen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής