Εμφάνιση απλής εγγραφής

The role of local products as a theme of tourist destinations, the case of Crete.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΔοξαστάκης, Γεώργιοςel
dc.creatorDoxastakis, Georgiosen
dc.date.accessioned2023-04-18T12:21:04Z
dc.date.available2023-04-18T12:21:04Z
dc.date.issued2023-04-18
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10540
dc.description.abstractΗ κρητική διατροφή έχει ερευνηθεί από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Τα μάλλον εκπληκτικά αποτελέσματα αυτών των μελετών έχουν προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή επειδή τεκμηριώνουν τα τεράστια οφέλη για την υγεία για τους νησιώτες και τη χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης διαφόρων ασθενειών σε σύγκριση με άλλα μέρη του κόσμου. Χάρη στη βιοποικιλότητά του και τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, το νησί της Κρήτης είναι ένας τόπος που ευνοεί την ανάπτυξη εξαιρετικών άγριων βοτάνων και λαχανικών. Όλα αυτά, μαζί με τα γαλακτοκομικά προϊόντα, έχουν διαμορφώσει τις διατροφικές συνήθειες των Κρητικών εδώ και αιώνες, κάνοντας την κρητική διατροφή διάσημη ως την πιο υγιεινή από όλες τις παραλλαγές της μεσογειακής διατροφής. Η βάση της κρητικής διατροφής είναι κυρίως το ελαιόλαδο, οι μεγάλες ποσότητες λαχανικών και σχετικά λίγο κρέας.el
dc.description.abstractThe Cretan diet has been researched by scientists all over the world. The rather surprising results of these studies have attracted worldwide attention because they document the enormous health benefits for islanders and the lower incidence of various diseases compared to other parts of the world. Thanks to its biodiversity and special climatic conditions, the island of Crete is a place conducive to the growth of exceptional wild herbs and vegetables. All these, together with dairy products, have shaped the dietary habits of Cretans for centuries, making the Cretan diet famous as the healthiest of all the variants of the Mediterranean diet. The basis of the Cretan diet is mainly olive oil, large quantities of vegetables and relatively little meat.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίαςel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Management and Economic Sciences (SMES), Management Science and Technology Dept.en
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΟ ρόλος των τοπικών προϊόντων ως θέμα τουριστικών προορισμών, η περίπτωση της Κρήτης.el
dc.titleThe role of local products as a theme of tourist destinations, the case of Crete.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΔοξαστάκης, Γεώργιοςel
heal.creatorNameDoxastakis, Georgiosen
heal.publicationDate2023-04-18
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10540
heal.abstractΗ κρητική διατροφή έχει ερευνηθεί από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Τα μάλλον εκπληκτικά αποτελέσματα αυτών των μελετών έχουν προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή επειδή τεκμηριώνουν τα τεράστια οφέλη για την υγεία για τους νησιώτες και τη χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης διαφόρων ασθενειών σε σύγκριση με άλλα μέρη του κόσμου. Χάρη στη βιοποικιλότητά του και τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, το νησί της Κρήτης είναι ένας τόπος που ευνοεί την ανάπτυξη εξαιρετικών άγριων βοτάνων και λαχανικών. Όλα αυτά, μαζί με τα γαλακτοκομικά προϊόντα, έχουν διαμορφώσει τις διατροφικές συνήθειες των Κρητικών εδώ και αιώνες, κάνοντας την κρητική διατροφή διάσημη ως την πιο υγιεινή από όλες τις παραλλαγές της μεσογειακής διατροφής. Η βάση της κρητικής διατροφής είναι κυρίως το ελαιόλαδο, οι μεγάλες ποσότητες λαχανικών και σχετικά λίγο κρέας.el
heal.abstractThe Cretan diet has been researched by scientists all over the world. The rather surprising results of these studies have attracted worldwide attention because they document the enormous health benefits for islanders and the lower incidence of various diseases compared to other parts of the world. Thanks to its biodiversity and special climatic conditions, the island of Crete is a place conducive to the growth of exceptional wild herbs and vegetables. All these, together with dairy products, have shaped the dietary habits of Cretans for centuries, making the Cretan diet famous as the healthiest of all the variants of the Mediterranean diet. The basis of the Cretan diet is mainly olive oil, large quantities of vegetables and relatively little meat.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίαςel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Management and Economic Sciences (SMES), Management Science and Technology Dept.en
heal.titleΟ ρόλος των τοπικών προϊόντων ως θέμα τουριστικών προορισμών, η περίπτωση της Κρήτης.el
heal.titleThe role of local products as a theme of tourist destinations, the case of Crete.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordπροϊόντα, τουρισμός, μάρκετινγκ, τοπικά, έρευναel
heal.keywordproducts, tourism, marketing, local, researchen
heal.advisorNameΜαστοράκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameMastorakis, Georgiosen
heal.advisorID.emailgmastorakis@hmu.gr
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States