Εμφάνιση απλής εγγραφής

Study of qualitative characteristics and changes in enzymes responsible for the softening of flesh in avocado fruits.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΑναγνωστοπούλου, Ουρανίαel
dc.creatorAnagnostopoulou, Ouraniaen
dc.date.accessioned2023-07-21T07:24:00Z
dc.date.available2023-07-21T07:24:00Z
dc.date.issued2023-07-20
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10683
dc.description.abstractΣτα πλαίσια του πειράματος της παρούσας μεταπτυχιακής διατριβής, με τίτλο «Μελέτη Ποιοτικών χαρακτηριστικών και μεταβολή ενζύμων υπεύθυνων για το μαλάκωμα της σάρκας σε καρπούς αβοκάντο», μελετήθηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά έπειτα από διαφορετικές μετασυλλεκτικές επεμβάσεις σε καρπούς αβοκάντο, δυο διαφορετικών ποικιλιών (Hass και Fuerte). Οι μετασυλλεκτικές επεμβάσεις που έγιναν στους καρπούς των δύο ποικιλιών αφορούσαν επέμβαση με Ethrel και κάλυψη με πλαστικό φιλμ (μεμβράνη). Στο ξεκίνημα του πειράματος πραγματοποιήθηκε προ-πειραματική μελέτη που αφορούσε μετρήσεις χλωροφύλλης με SPAD και Fluorescence, μετρήσεις χρώματος με Colorimeter και συνεκτικότητας σάρκας. Από την προπειραματική μελέτη προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα που αφορούν κυρίως τους χειρισμούς των καρπών κατά την διεξαγωγή των μετρήσεων αλλά και τις αντιδράσεις (όπως είναι το μαύρισμα) των καρπών. Στο κύριο μέρος του πειράματος έγιναν μετρήσεις ποιοτικών χαρακτηριστικών των καρπών που αφορούσαν χρώματος με Colorimeter, συνεκτικότητας σάρκας, μετρήσεις για την τιτλοδοτούμενη οξύτητα, για τα ολικά διαλυτά στερεά, για το ποσοστό των ολικών φαινολικών, για την δραστηριότητα της ασκορβικής υπεροξειδάσης (APX), την δραστικότητα των ενζύμων αμμωνιακή λυάση της φαινυλαλανίνης (PAL) και της β-γαλακτοσιδάσης (β-gal), όπως και πειράματα qPCR. Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή παρουσιάζει έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον. Από τα πειράματα που διεξήχθησαν βρέθηκε ότι η επέμβαση με την μεμβράνη παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο σε ποιοτικά χαρακτηριστικά όσο και σε ενζυμικές μετρήσεις. Αφού φαίνεται να καθυστερεί την ωρίμανση χωρίς την χρήση χημικών ουσιών και κατά συνέπεια έχει την δυνατότητα να επεκτείνει την διάρκεια της μετασυλλεκτικής ζωής του αβοκάντο. Παρατηρούνται όμως σπουδαίες διαφοροποιήσεις μεταξύ των διαφορετικών ποικιλιών. Για παράδειγμα, μεγάλη διαφορά μεταξύ των ποικιλιών βρέθηκε στην τιτλοδοτούμενη οξύτητα, όπου στην ποικιλία Hass υπήρχε αύξηση, ενώ στην ποικιλία Fuerte παρατηρήθηκε μείωση. Επίσης διαφοροποιήσεις βρέθηκαν και στις μετρήσεις ολικών διαλυτών στερεών και των ολικών φαινολικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δραστηριότητα της PAL παρουσίασε σημαντική αύξηση σε σχέση με τι υπόλοιπες επεμβάσεις και η δραστηριότητα β-γαλακτοσιδάσης παρουσίασε μείωση σε σχέση με τις υπόλοιπες επεμβάσεις. Συμπερασματικά η χρήση μεμβράνης έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της δραστικότητας της β-γαλακτοσιδάσης όπως φαίνεται από την αντίδραση της υδρόλυσης (ενζυμική δραστικότητα) αλλά και από την έκφραση των γονιδίων. Τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα αλλά χρειάζονται περαιτέρω έρευνες και σε άλλες ποικιλίες, ώστε να μπορούν να εξαχθούν ακόμα πιο ευρεία συμπεράσματα. Καθώς επίσης περαιτέρω έρευνα που θα περιλαμβάνει και άλλες παραμέτρους που δεν διερευνήθηκαν στην παρούσα εργασία. Επίσης είναι σημαντικό να διερευνηθούν και άλλοι μέθοδοι τροποποιημένης ατμόσφαιρας στον αβοκάντο, όπως για παράδειγμα ατομική συσκευασία.el
dc.description.abstractIn the context of the experiment of this postgraduate thesis, entitled "Study of Qualitative characteristics and changes in enzymes responsible for the softening of flesh in avocado fruits”, qualitative characteristics were studied after different post-harvest treatments on avocado fruits, of two different varieties (Hass and Fuerte). The post-harvest treatments performed on the fruits of the two varieties, were the application of Ethrel and plastic film cover (membrane). At the beginning of the experiment, a pre-experimental study was carried out regarding chlorophyll measurements with SPAD and Fluorescence, color measurements with Colorimeter and flesh consistency. The pre-experimental study produced interesting results concerning mainly the handling of the fruits during the measurements and the reactions (such as browning) of the fruits. In the main part of the experiment, measurements of qualitative characteristics of the fruits related to color with Colorimeter were made, flesh consistency, measurements of titratable acidity, total soluble solids, percentage of total phenolics, ascorbic peroxidase activity (APX), activity of enzymes Phenylalanine ammonia-lyase (PAL) and beta-galactosidase (β-gal), as well as qPCR experiments. This postgraduate thesis has strong research interest. The experiments found that the application of membrane has excellent results in both qualitative characteristics and enzyme measurements. Since it seems to delay ripening without the use of chemicals and therefore has the potential to extend the duration of the post-harvest life of the avocado fruit. However, there are differences between the two varieties (Hass and Fuerte). For example, a large difference between varieties was found in titratable acidity, where there was an increase in the Hass variety, while in the Fuerte variety there was a decrease. Also, variations were found in the measurements of total soluble solids and total phenolics. It is worth noting that PAL's activity increased significantly compared to other treatments and beta-galactosidase activity decreased compared to other treatments. In conclusion, the use of membrane results in a decrease in the activity of beta-galactosidase as shown by the reaction of hydrolysis (enzyme activity) but also from the expression of the genes. The results are quite interesting but further research is needed in other varieties so that even broader conclusions can be drawn. As well as further research involving other parameters not explored in this work. It is also important to explore other methods of modified atmosphere in avocados, such as individual packaging.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Γεωπονικών Επιστημών (ΣΓΕΠ), ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονίαel
dc.publisherH.M.U., School of Agricultural Sciences (SAGRIS), MSc in Applied Science and Technology in Agricultureen
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΜελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών και μεταβολή ενζύμων υπεύθυνων για το μαλάκωμα της σάρκας σε καρπούς αβοκάντο.el
dc.titleStudy of qualitative characteristics and changes in enzymes responsible for the softening of flesh in avocado fruits.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΑναγνωστοπούλου, Ουρανίαel
heal.creatorNameAnagnostopoulou, Ouraniaen
heal.publicationDate2023-07-20
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10683
heal.abstractΣτα πλαίσια του πειράματος της παρούσας μεταπτυχιακής διατριβής, με τίτλο «Μελέτη Ποιοτικών χαρακτηριστικών και μεταβολή ενζύμων υπεύθυνων για το μαλάκωμα της σάρκας σε καρπούς αβοκάντο», μελετήθηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά έπειτα από διαφορετικές μετασυλλεκτικές επεμβάσεις σε καρπούς αβοκάντο, δυο διαφορετικών ποικιλιών (Hass και Fuerte). Οι μετασυλλεκτικές επεμβάσεις που έγιναν στους καρπούς των δύο ποικιλιών αφορούσαν επέμβαση με Ethrel και κάλυψη με πλαστικό φιλμ (μεμβράνη). Στο ξεκίνημα του πειράματος πραγματοποιήθηκε προ-πειραματική μελέτη που αφορούσε μετρήσεις χλωροφύλλης με SPAD και Fluorescence, μετρήσεις χρώματος με Colorimeter και συνεκτικότητας σάρκας. Από την προπειραματική μελέτη προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα που αφορούν κυρίως τους χειρισμούς των καρπών κατά την διεξαγωγή των μετρήσεων αλλά και τις αντιδράσεις (όπως είναι το μαύρισμα) των καρπών. Στο κύριο μέρος του πειράματος έγιναν μετρήσεις ποιοτικών χαρακτηριστικών των καρπών που αφορούσαν χρώματος με Colorimeter, συνεκτικότητας σάρκας, μετρήσεις για την τιτλοδοτούμενη οξύτητα, για τα ολικά διαλυτά στερεά, για το ποσοστό των ολικών φαινολικών, για την δραστηριότητα της ασκορβικής υπεροξειδάσης (APX), την δραστικότητα των ενζύμων αμμωνιακή λυάση της φαινυλαλανίνης (PAL) και της β-γαλακτοσιδάσης (β-gal), όπως και πειράματα qPCR. Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή παρουσιάζει έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον. Από τα πειράματα που διεξήχθησαν βρέθηκε ότι η επέμβαση με την μεμβράνη παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο σε ποιοτικά χαρακτηριστικά όσο και σε ενζυμικές μετρήσεις. Αφού φαίνεται να καθυστερεί την ωρίμανση χωρίς την χρήση χημικών ουσιών και κατά συνέπεια έχει την δυνατότητα να επεκτείνει την διάρκεια της μετασυλλεκτικής ζωής του αβοκάντο. Παρατηρούνται όμως σπουδαίες διαφοροποιήσεις μεταξύ των διαφορετικών ποικιλιών. Για παράδειγμα, μεγάλη διαφορά μεταξύ των ποικιλιών βρέθηκε στην τιτλοδοτούμενη οξύτητα, όπου στην ποικιλία Hass υπήρχε αύξηση, ενώ στην ποικιλία Fuerte παρατηρήθηκε μείωση. Επίσης διαφοροποιήσεις βρέθηκαν και στις μετρήσεις ολικών διαλυτών στερεών και των ολικών φαινολικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δραστηριότητα της PAL παρουσίασε σημαντική αύξηση σε σχέση με τι υπόλοιπες επεμβάσεις και η δραστηριότητα β-γαλακτοσιδάσης παρουσίασε μείωση σε σχέση με τις υπόλοιπες επεμβάσεις. Συμπερασματικά η χρήση μεμβράνης έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της δραστικότητας της β-γαλακτοσιδάσης όπως φαίνεται από την αντίδραση της υδρόλυσης (ενζυμική δραστικότητα) αλλά και από την έκφραση των γονιδίων. Τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα αλλά χρειάζονται περαιτέρω έρευνες και σε άλλες ποικιλίες, ώστε να μπορούν να εξαχθούν ακόμα πιο ευρεία συμπεράσματα. Καθώς επίσης περαιτέρω έρευνα που θα περιλαμβάνει και άλλες παραμέτρους που δεν διερευνήθηκαν στην παρούσα εργασία. Επίσης είναι σημαντικό να διερευνηθούν και άλλοι μέθοδοι τροποποιημένης ατμόσφαιρας στον αβοκάντο, όπως για παράδειγμα ατομική συσκευασία.el
heal.abstractIn the context of the experiment of this postgraduate thesis, entitled "Study of Qualitative characteristics and changes in enzymes responsible for the softening of flesh in avocado fruits”, qualitative characteristics were studied after different post-harvest treatments on avocado fruits, of two different varieties (Hass and Fuerte). The post-harvest treatments performed on the fruits of the two varieties, were the application of Ethrel and plastic film cover (membrane). At the beginning of the experiment, a pre-experimental study was carried out regarding chlorophyll measurements with SPAD and Fluorescence, color measurements with Colorimeter and flesh consistency. The pre-experimental study produced interesting results concerning mainly the handling of the fruits during the measurements and the reactions (such as browning) of the fruits. In the main part of the experiment, measurements of qualitative characteristics of the fruits related to color with Colorimeter were made, flesh consistency, measurements of titratable acidity, total soluble solids, percentage of total phenolics, ascorbic peroxidase activity (APX), activity of enzymes Phenylalanine ammonia-lyase (PAL) and beta-galactosidase (β-gal), as well as qPCR experiments. This postgraduate thesis has strong research interest. The experiments found that the application of membrane has excellent results in both qualitative characteristics and enzyme measurements. Since it seems to delay ripening without the use of chemicals and therefore has the potential to extend the duration of the post-harvest life of the avocado fruit. However, there are differences between the two varieties (Hass and Fuerte). For example, a large difference between varieties was found in titratable acidity, where there was an increase in the Hass variety, while in the Fuerte variety there was a decrease. Also, variations were found in the measurements of total soluble solids and total phenolics. It is worth noting that PAL's activity increased significantly compared to other treatments and beta-galactosidase activity decreased compared to other treatments. In conclusion, the use of membrane results in a decrease in the activity of beta-galactosidase as shown by the reaction of hydrolysis (enzyme activity) but also from the expression of the genes. The results are quite interesting but further research is needed in other varieties so that even broader conclusions can be drawn. As well as further research involving other parameters not explored in this work. It is also important to explore other methods of modified atmosphere in avocados, such as individual packaging.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Γεωπονικών Επιστημών (ΣΓΕΠ), ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονίαel
heal.academicPublisherH.M.U., School of Agricultural Sciences (SAGRIS), MSc in Applied Science and Technology in Agricultureen
heal.titleΜελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών και μεταβολή ενζύμων υπεύθυνων για το μαλάκωμα της σάρκας σε καρπούς αβοκάντο.el
heal.titleStudy of qualitative characteristics and changes in enzymes responsible for the softening of flesh in avocado fruits.en
heal.typeΜεταπτυχιακή Διατριβήel
heal.typeMaster thesisen
heal.keywordαβοκάντο, ποιοτικά χαρακτηριστικά, ένζυμο, β-γαλακτοσιδάσηel
heal.keywordavocado, quality characteristics, enzym, β-galactosidaseen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΠασχαλίδης, Κωνσταντίνοςel
heal.advisorNamePaschalidis, Konstantinosen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States