Γαστρονομικός τουρισμός στην Ελλάδα: ανάπτυξη, προβλήματα και προοπτικές.
Gastronomic tourism in Greece: development, problems and prospects.
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2023-07-25Συγγραφέας
Μεραμβελιωτάκης, Ιωάννης
Meramveliotakis, Ioannis
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Ο τουρισμός ως φαινόμενο είναι αδύναμος χωρίς τη γαστρονομία λόγω της φυσικής ανάγκης του ανθρώπου να καταναλώνει τροφή. Με την ανάπτυξη της ανθρωπότητας, αναπτύχθηκε η γαστρονομία, το φαγητό έγινε όχι μόνο πηγή δύναμης και ενέργειας, αλλά και μέρος του πολιτισμού, μέρος κάθε διασκέδασης και λόγος για ταξίδια. Σήμερα, ο γαστρονομικός τουρισμός γίνεται όλο και πιο διαδεδομένος, οι άνθρωποι ταξιδεύουν αναζητώντας νέες γαστρονομικές εμπειρίες και γευστικές αισθήσεις. Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που είναι το κέντρο της διατροφικής κουλτούρας, η οποία έχει τις δικές της παραδόσεις που έχουν διαμορφωθεί εδώ και αιώνες.
Αντικείμενο μελέτης - το περιφερειακό σύστημα γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Αντικείμενο έρευνας – δομικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Σκοπός της μελέτης είναι να τεκμηριώσει τις βέλτιστες παραμέτρους του ελληνικού γαστρονομικού τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα:
• Να πραγματοποιηθεί θεωρητική και μεθοδολογική τεκμηρίωση του γαστρονομικού τουρισμού και των μεθόδων επιστημονικής του έρευνας.
• Να προσδιοριστούν οι συνθήκες και τα δεδομένα ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα.
• Να αναλυθεί η δομή του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα.
• Να πραγματοποιηθεί προγνωστική ανάλυση των προβλημάτων του γαστρονομικού τουρισμού.
• Να τεκμηριωθούν οι κατευθύνσεις γαστρονομικής τουριστικής ανάπτυξης.
Στην παρούσα μελέτη αναλύεται ο γαστρονομικός τουρισμός και η γαστρονομική κουλτούρα της Αναδεικνύονται προβλήματα και προοπτικές ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού στην Αθήνα, στην Ελλάδα και τον γενικά παγκοσμίως. Tourism as a phenomenon is weak without gastronomy due to the natural need of human to consume food. With the development of humanity, gastronomy developed too. Food became not only a source of strength and energy, but also part of culture, part of all entertainment and reason for travelling. Nowadays, gastronomic tourism is becoming more and more widespread, people travel in search of new culinary experiences and tastes. Greece is one of the countries that is the center of the food culture, which has its own traditions that have been formed for centuries.
Object of study - the regional system of gastronomic tourism in Greece.
Object of research - structural and organizational characteristics of gastronomic tourism in Greece.
The purpose of the study is to document the best parameters of Greek gastronomic tourism. More specifically:
• To carry out theoretical and methodological documentation of gastronomic tourism and its scientific research methods.
• To determine the conditions and data for the development of gastronomic tourism in Greece.
• To analyze the structure of gastronomic tourism in Greece.
• To carry out a forecast analysis of the problems of gastronomic tourism.
• To document the directions of gastronomic tourism development.
In the present study, the gastronomic tourism and its gastronomic culture are analyzed. Problems and prospects for the development of gastronomic tourism in Athens, in Greece and in the world in general are highlighted.
Συλλογές
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες