Εμφάνιση απλής εγγραφής

The minerals of honey in relation to their geographical and boatanical origin.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚοπανιάρη, Μαρία-Ελένηel
dc.creatorKopaniari, Maria-Elenien
dc.date.accessioned2023-10-17T09:53:37Z
dc.date.available2023-10-17T09:53:37Z
dc.date.issued2023-10-17
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10828
dc.description.abstractΗ βλαστική ποικιλότητα βασίζεται σε διαφορετικές κλιματικές και γεωγραφικές προελεύσεις. Όσον αφορά τη μελισσοκομία, η ποικιλία των βοτάνων σχετίζεται στενά με την παραγωγή μεγάλης ποικιλίας μελιού. Επομένως, με βάση την υπάρχουσα φυτική ποικιλότητα σε κάθε χώρα, παράγονται πολλαπλές ποικιλίες μελιού με διαφορετικά υγειονομικά χαρακτηριστικά. Ενώ το μελισσοκομικό δυναμικό και οι προτιμήσεις κατανάλωσης αντικατοπτρίζονται στην ποικιλία των προϊόντων, αυτό οδηγεί σε αύξηση της οικονομίας της περιοχής και σε εκτεταμένες εξαγωγές. Η σύνθεση του μελιού περιλαμβάνει μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών ανάμεσά τους τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία. Οι διαφορές στην περιεκτικότητα σε ιχνοστοιχεία σε διαφορετικούς τύπους μελιού οφείλονταν κυρίως στη βοτανική πηγή παρά στη γεωγραφική και περιβαλλοντική έκθεση της πηγής νέκταρ.el
dc.description.abstractVegetative diversity is based on different climatic and geographical origins. When it comes to beekeeping, the variety of herbs is closely related to the production of a wide variety of honey. Therefore, based on the existing plant diversity in each country, multiple varieties of honey are produced with different characteristics. While beekeeping potential and consumption preferences are reflected in the variety of products, this leads to an increase in the region's economy and extensive exports. The composition of honey includes a variety of nutrients including minerals and trace elements. The differences in the trace element content of different types of honey are mainly due to the botanical source rather than the geographical and environmental exposure of the nectar source.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΣΜΗΧ), Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικώνel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Engineering (ScENG), Electronic Engineering Dept.en
dc.titleΣυσχέτιση της περιεκτικότητας του μελιού σε μέταλλα με την γεωγραφική και βοτανολογική του προέλευση.el
dc.titleThe minerals of honey in relation to their geographical and boatanical origin.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚοπανιάρη, Μαρία-Ελένηel
heal.creatorNameKopaniari, Maria-Elenien
heal.publicationDate2023-10-17
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/10828
heal.abstractΗ βλαστική ποικιλότητα βασίζεται σε διαφορετικές κλιματικές και γεωγραφικές προελεύσεις. Όσον αφορά τη μελισσοκομία, η ποικιλία των βοτάνων σχετίζεται στενά με την παραγωγή μεγάλης ποικιλίας μελιού. Επομένως, με βάση την υπάρχουσα φυτική ποικιλότητα σε κάθε χώρα, παράγονται πολλαπλές ποικιλίες μελιού με διαφορετικά υγειονομικά χαρακτηριστικά. Ενώ το μελισσοκομικό δυναμικό και οι προτιμήσεις κατανάλωσης αντικατοπτρίζονται στην ποικιλία των προϊόντων, αυτό οδηγεί σε αύξηση της οικονομίας της περιοχής και σε εκτεταμένες εξαγωγές. Η σύνθεση του μελιού περιλαμβάνει μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών ανάμεσά τους τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία. Οι διαφορές στην περιεκτικότητα σε ιχνοστοιχεία σε διαφορετικούς τύπους μελιού οφείλονταν κυρίως στη βοτανική πηγή παρά στη γεωγραφική και περιβαλλοντική έκθεση της πηγής νέκταρ.el
heal.abstractVegetative diversity is based on different climatic and geographical origins. When it comes to beekeeping, the variety of herbs is closely related to the production of a wide variety of honey. Therefore, based on the existing plant diversity in each country, multiple varieties of honey are produced with different characteristics. While beekeeping potential and consumption preferences are reflected in the variety of products, this leads to an increase in the region's economy and extensive exports. The composition of honey includes a variety of nutrients including minerals and trace elements. The differences in the trace element content of different types of honey are mainly due to the botanical source rather than the geographical and environmental exposure of the nectar source.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΣΜΗΧ), Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικώνel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Engineering (ScENG), Electronic Engineering Dept.en
heal.titleΣυσχέτιση της περιεκτικότητας του μελιού σε μέταλλα με την γεωγραφική και βοτανολογική του προέλευση.el
heal.titleThe minerals of honey in relation to their geographical and boatanical origin.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordμέλι, μέταλλα, χημικές ιδιότητες, βοτανολογική προέλευση, υγρασία, πρωτεΐνεςel
heal.keywordHeavy Metals, geographical origins, honeyen
heal.advisorNameΛυδάκης-Σημαντήρης, Νικόλαοςel
heal.advisorNameLydakis-Simantiris, Nikolaosen
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής