Κορινθιακή σταφίδα: παραγωγή σήμερα και συμβολή της στην υγεία.
Corinthian currant: production today and its contribution to health.

Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2023-10-26Συγγραφέας
Μεζίνη, Αικατερίνη
Mezini, Aikaterini
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Η παρούσα εργασία μελετά τις ευεργετικές ιδιότητες της κορινθιακής σταφίδας και τη συμβολή της στην υγεία του ανθρώπου. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζονται στοιχεία για την κορινθιακή σταφίδα (ιστορία, υφιστάμενη κατάσταση-προοπτικές, κατηγορίες, βιολογία/φυσιολογία) και την παραγωγή της, εστιάζοντας στις καλλιεργητικές πρακτικές και τα στάδια κατεργασίας της. Στη συνέχεια εξετάζονται τα συστατικά στοιχεία της κορινθιακής σταφίδας προκειμένου να καταδειχθεί πιο εύκολα ο ευεργετικός τους ρόλος και να αποδειχθεί και η συμβολή τους στην καταπολέμηση πολλών προβλημάτων υγείας. Επίσης, γίνεται ευρεία ανασκόπηση της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας που αναφέρεται στη διατροφική αξία της κορινθιακής σταφίδας, τεκμηριώνοντας τις ευεργετικές επιδράσεις της σε δείκτες υγείας.
Το προϊόν της κορινθιακής σταφίδας είναι ο μέγιστος διατροφικός για τον οργανισμό μας θησαυρός που παράγεται στη χώρα μας. Η καλλιέργεια της μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά όχι μόνο στην τοπική οικονομία αλλά στην οικονομία ολόκληρης της χώρας. Το καθοριστικό πρόβλημα της τιμής όπως διαμορφώνεται σήμερα, οι ραγδαίες αυξήσεις στα εφόδια του πρωτογενούς τομέα, ο εγκλωβισμός του προϊόντος από τις εγχώριες και διεθνείς αγορές, αποτελούν ουσιαστικά προβλήματα τα οποία χρήζουν αποτελεσματικής αντιμετώπισης. Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται αναγκαίο να υπάρξει ένα συλλογικός σχεδιασμός τόσο για την ανάπτυξη του προϊόντος όσο και συνολικά του παραγωγικού τομέα. This paper studies the beneficial properties of the Corinthian Currant and its contribution to human health. In this context, information is presented on the Corinthian Currant (history, current situation-prospects, categories, biology/ physiology) and its production, focusing on its cultivation practices and processing stages. Next, the components of Corinthian Currant are examined in order to more easily demonstrate their beneficial role and to demonstrate their contribution to the fight against many health problems. Also, a broad review of the Greek and international literature that refers to the nutritional value of currants, documenting its beneficial effects on health indicators.
The Corinthian Currant product is the greatest nutritional treasure for our body produced in our country. Its cultivation can offer a lot not only to the local economy but to the economy of the entire country. The defining problem of the price as it is shaped today, the rapid increases in the supplies of the primary sector, the locking of the product from the domestic and international markets, are essential problems that need to be dealt with effectively. In this context, it is deemed necessary to have a collective planning both for the development of the product and the production sector as a whole.
Συλλογές
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες