Λειτουργικά τρόφιμα και οξειδωτικό stress.
Functional foods and oxidative stress.

Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2024-02-08Συγγραφέας
Σαββάκη, Χρυσάνθη
Savvaki, Chrysanthi
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Η παρούσα πτυχιακή εργασία χωρίζεται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, τα Λειτουργικά τρόφιμα και το Oξειδωτικό Stress. Τα λειτουργικά τρόφιμα είναι συνήθως συμβατικά τρόφιμα που έχουν υποστεί καθόλου ή μερική επεξεργασία με ευεργετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία. Την ίδια στιγμή, το οξειδωτικό stress είναι η διαδικασία γήρανσης ενός κυττάρου σε πρόωρο στάδιο που έχει ως αποτέλεσμα την παθογένεση νέων νοσημάτων στον άνθρωπο. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα οφέλη των λειτουργικών τροφίμων στην αντιμετώπιση του οξειδωτικού stress, και η νομοθεσία η οποία περιβάλλει τα λειτουργικά τρόφιμα, αλλά και κάποιες φυσικές ¨υπερτραφές¨ που έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον στην παγκόσμια κοινότητα των επιστημόνων υγείας. Θα αναλυθούν, τα σημαντικότερα οφέλη των υπερτροφών έναντι του οξειδωτικού stress, καθώς ακόμα και κάποιες τροφές που θεωρούνται λειτουργικές και απαρτίζουν την μεσογειακή διατροφή. Στόχο της εν λόγω πτυχιακής εργασίας αποτελεί η ανάδειξη των λειτουργικών τροφίμων όσο αναφορά την πρόληψη και την θωράκιση που συντελούν στην διατήρηση της ανθρώπινης υγείας και της εύρυθμης λειτουργίας του οργανισμού. This thesis is divided into two different categories, Functional foods and Oxidative Stress. Functional foods are usually conventional foods that have undergone no or partial processing with beneficial effects on human health. At the same time, oxidative stress is the aging process of a cell at an early stage that results in the pathogenesis of new diseases in humans. Specifically, the benefits of functional foods in dealing with oxidative stress are mentioned, and the legislation surrounding functional foods, as well as some natural ¨superfoods¨ that have sparked interest in the global community of health scientists. The most important benefits of superfoods against oxidative stress will be analyzed, as well as some foods that are considered functional and make up the Mediterranean diet. The aim of this thesis is to highlight the functional foods as far as prevention and protection that contribute to the maintenance of human health and the orderly functioning of the body.
Συλλογές
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες