Αποτελέσματα 201-220 από 9026

  • Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της Σάμου και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Ζουρνατζής, Αναστάσιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Βραχνάκης, Θεόδωρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-17
    Η Σάμος είναι ελληνικό νησί του ανατολικού Αιγαίου, κοντά στα παράλια της Μικράς Ασίας. Η αυτοφυής χλωρίδα της Σάμου περιλαμβάνει περίπου 1250 είδη. Επίσης 360 των ειδών της χλωρίδας οφείλουν την παρουσία τους στο νησί, ...
  • Η διαδικτυακή αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών της Μαδρίτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Γιαννακοπούλου, Μελίντα
    Επιβλέπων καθηγητής: Κουργιαντάκης, Μάρκος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-17
    Το ηλεκτρονικό επιχειρείν έχει εισέλθει παγκόσμια στην καθημερινότητα των καταναλωτών. Υπάρχουν πλέον ηλεκτρονικά καταστήματα κάθε είδους και για κάθε ανάγκη που μπορεί να έχει ένας καταναλωτής. Διαθέτουν τα προϊόντα και ...
  • Η χρήση των εκθεσιακών χώρων σαν εργαλείο μάρκετινγκ των αγροτικών προϊόντων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Αγ. Νικόλαος)
    Συγγραφείς: Ταβλαδάκη, Γεωργία
    Επιβλέπων καθηγητής: Κοκκινάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-17
    Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, εξετάζεται ο ρόλος των αγροτικών εκθέσεων στην προβολή και προώθηση την αγροτικών προϊόντων. Αναλύεται o ρόλος του αγροτικού τομέα στη Ελλάδα και λόγο της τεράστιας δυνατότητας παραγωγής, ...
  • H σημασία του λογότυπου στη διαμόρφωση της μάρκας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Αγ. Νικόλαος)
    Συγγραφείς: Καμπιτάκη, Νικολέτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τριχάς, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-17
    Στην οικονομία του σήμερα, οι μάρκες έρχονται αντιμέτωπες συνεχώς με μεγάλο ανταγωνισμό. Το γεγονός αυτό, δημιουργεί την ανάγκη να σχηματίσουν μία πλήρως αντιπροσωπευτική ταυτότητα, για να διαφοροποιηθούν και να αυξήσουν ...
  • Οι επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Κουκουλάκη, Ανδριάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γρηγοράκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-17
    Η οικονομική κρίση και η παρατεταμένη ύφεση που ακολούθησε, μετά το 2008, έχει επιφέρει σημαντικές δυσκολίες και επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά της χώρας. Ένας σημαντικός τομέας όπου αναπόφευκτα επηρεάστηκε η χρηματοδότησή ...
  • Καταναλωτικές προτιμήσεις σε προϊόντα οίνου: μια συγκριτική ανάλυση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Καστανιώτη, Σταυρούλα; Τσιρτσάκη, Χρυσούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Κουργιαντάκης, Μάρκος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-17
    Η επιλογή του οίνου που θα αγοραστεί από έναν καταναλωτή θωρείται μία αρκετά δύσκολή και περίπλοκη διαδικασία. Αυτό συμβαίνει διότι οι προτιμήσεις και η συμπεριφορά των καταναλωτών επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Σκοπός ...
  • Κλαδική ανάλυση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών τροφίμων και ποτών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Βρανόπουλος, Σταύρος; Τζουλάϊ, Φλούτουρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Αρβανίτης, Σταύρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13
    Θέμα της παρούσας εργασίας αποτέλεσε η Κλαδική Ανάλυση Επιχειρήσεων που Δραστηριοποιούνται στην Παροχή Υπηρεσιών Τροφίμων και Ποτών. Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία αποτέλεσε το αντικείμενο μελέτης μας για μεγάλο διάστημα ...
  • Διατροφικές διαταραχές και αθλητισμός. Προσδιορισμός, αιτίες και συχνότητα εμφάνισης σε αθλητές και αθλήτριες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ζουρίδη, Ειρήνη; Σκόρδου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Τράνακας, Βασίλειος; Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13
    Οι διατροφικές διαταραχές είναι σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές που χαρακτηρίζονται από επίμονη διαταραχή της κατανάλωσης φαγητού ή της συμπεριφοράς που σχετίζεται με το φαγητό και οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα μεταβλητή ή ...
  • Σχέση εργασιακού ωραρίου-διατροφικών συνηθειών και φυσικής δραστηριότητας ( καθιστικά επαγγέλματα ).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μαλαλιτζόγλου, Ιωάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13
    Η υπέρβαση του κανονικού βάρους ενός ατόμου (υπέρβαρο) και η παχυσαρκία, είναι αναγνωρισμένα ως προκλήσεις για την Παγκόσμια Υγεία. Στην Ευρώπη το 30-80% των ενηλίκων και περίπου το 20% των παιδιών και εφήβων, είναι είτε ...
  • Η διατροφική υποστήριξη σε παιδιατρικούς εγκαυματίες ασθενείς.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καλογερόγιαννη, Αφροδίτη; Στρατάκη, Δοξανία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Δέσποινα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13
    Οι εγκαυματικοί τραυματισμοί αποτελούν σημαντικό πρόβλημα της δημόσιας υγείας παγκοσμίως καθώς, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εκτιμάται πως από σοβαρά εγκαύματα προκαλούνται περίπου 265.000 θάνατοι ...
  • Τα ξηρά φασόλια στην υγεία του ανθρώπου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σαπλαούρας, Αλέξανδρος; Χριστοδούλου, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13
    Τα ξηρά φασόλια (Phaseolus vulgaris L.) ή τα κοινά φασόλια έχουν χαρακτηριστεί ως σχεδόν τέλεια τροφή λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, προβιοτικά, βιταμίνη Β και χημικώς ποικίλων συνθέσεων ...
  • Διατροφικές συνήθειες μαραθωνοδρόμων. Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και εργογόνων μεθόδων/ουσιών ως μέσα ενίσχυσης της αθλητικής τους επίδοσης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γκρέμου, Αθηνά
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13
    Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας, είναι να γίνει μία διερεύνηση των διατροφικών αναγκών των μαραθωνοδρόμων, σε προαγωνιστικό, αγωνιστικό και μεταγωνιστικό επίπεδο. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιείται μία εκτενής ...
  • Αυτοάνοσες δερματικές παθήσεις & ο ρόλος της διατροφής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Πρέζας, Δημήτριος; Τζεμολλάρι, Βιόλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13
    Το αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση των αυτοάνοσων δερματικών παθήσεων, τις συνυπάρχουσες ασθένειες όπου εκδηλώνονται κατά την πάροδο της νόσου καθώς και κατά πόσο μια διατροφική παρέμβαση μπορεί να ...
  • Εμπορικό ισοζύγιο τροφίμων και ζώντων ζώων τη τελευταία δεκαετία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Νάζος, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Θωμαΐδης, Κλεάνθης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13
    Κάθε χώρα έχει την ευθύνη να σχηματίσει ένα εμπορικό ισοζύγιο με τις κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Με τη συγκεκριμένη οικονομική κατάσταση παρακολουθούνται οι εισαγωγές και οι εξαγωγές που ...
  • Ανάπτυξη εφαρμογής Android για την παρακολούθηση και αναγνώριση προτύπων ύπνου (sleep patterns).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Αϊβαλιώτης, Αναστάσιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικνάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13
    Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να δημιουργηθεί μια εφαρμογή αναγνώρισης σταδίων ύπνου με την χρήση της πλατφόρμας του android studio για κινητά τηλέφωνα (smartphone), όπου μέσω της εφαρμογής ο χρήστης θα συνδέεται ...
  • Η επίδραση της άρδευσης με διαφορετικές συγκεντρώσεις NaCI και της προσθήκης ή μη, σκευάσματος μυκορριζών σε φυτά τομάτας ποικιλίας nemesis και γογγυλιού ποικιλίας maximus στο θερμοκήπιο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Γιατζάκη, Σταυρούλα-Όλγα; Σηφάκη, Όλγα
    Επιβλέπων καθηγητής: Δραγασάκη, Μαγδαληνή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13
    Στην παρούσα πτυχιακή διατριβή προσπαθήσαμε μέσα από το πείραμά μας να διερευνήσουμε αν η προσθήκη σκευάσματος μυκορριζών και βακτηρίων επηρεάζει την ανάπτυξη φυτών τομάτας Lycopersicon esculentum L. ποικιλίας Nemesis και ...
  • Επαγγελματική και κοινωνική αποκατάσταση νοσηλευτών ΤΕΙ Κρήτης σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Μαστοράκης, Δημήτριος; Σπυριδοπούλου, Ελένη; Τσιγώνης, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Ζωγραφάκης-Σφακιανάκης, Μιχαήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-04-10
    ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η εργασία διερευνά το πόσο έχει αλλάξει, τόσο η επαγγελματική όσο, και η κοινωνική αποκατάσταση των απόφοιτων νοσηλευτικής από την προ οικονομικής κρίσης εποχή σε σχέση με το χρονικό διάστημα εντός της οικονομικής ...
  • Αποδοχή τεχνολογίας και τεχνολογική ετοιμότητα των επαγγελματιών υγείας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Τζούρη, Άρτεμις-Σάρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μελάς, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-10
    Η διερεύνηση της τεχνολογικής ετοιμότητας των επαγγελματιών υγείας, καθώς και το κατά πόσο είναι αποδεκτή η χρήση της τεχνολογίας στον τομέα της υγείας, είναι ένα θέμα που ερευνείται εδώ και αρκετά χρόνια από πολλούς ...
  • Συναισθηματική νοημοσύνη στην Ελλάδα. Μια συγκριτική μελέτη στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Γκιαουράκη, Αριάδνη; Παπανικολάου, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Τζωρτζάκη, Αλεξία-Μαίρη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-10
    Τις τελευταίες δεκαετίες, οι ερευνητές εστιάζουν ολοένα και περισσότερο στην έννοια και τα οφέλη της συναισθηματικής νοημοσύνης. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι για την επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική επιτυχία ενός ...
  • Διαχείριση εργασιακού άγχους για υψηλότερη απόδοση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Χαλαμπαλάκη, Ιωάννα; Χαλεπάκης, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Τζωρτζάκη, Αλεξία-Μαίρη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-10
    Η εργασία επικεντρώνεται στο άγχος που δημιουργείται κατά την εργασία, στα αίτια της δημιουργίας του καθώς και στις συνέπειες του σε σχέση με την απόδοση και τη φυσική παρουσία των εργαζομένων στο χώρο εργασίας. Το άγχος ...