• Ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του χαρουπιού στον άνθρωπο.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κωνσταντάκης, Ανδρέας Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-11-10
    Το χαρούπι αποτελεί ένα από τα αρχαϊκά όσπρια, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως τροφή για τους ανθρώπους και τα ζώα. Η λατινική του ονομασία είναι ‘Ceratonia silique’ και ανήκει στην οικογένεια ‘Leguminosae’. Εδώ και πολλά ...
  • Προσέγγιση στην διατροφική αξιολόγηση της αξίας του Ελαιόλαδου μέσα από το πρόγραμμα Aristoil.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μιχαηλίδου, Δήμητρα; Πασαριβάκη, Μαρκέλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-07-14
    Το ελαιόλαδο συμπεριλαμβάνεται στα υγειοπροστατευτικά προϊόντα που σχετίζονται με τη μεσογειακή διατροφή. Μέσω της συστηματικής κατανάλωσης ελαιόλαδου ασκούνται αντιοξειδωτικές δράσεις στο DNA, αντιφλεγμονώδεις δράσεις ...