• Γαστρονομικός τουρισμός στην Ελλάδα: ανάπτυξη, προβλήματα και προοπτικές.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
    Συγγραφείς: Μεραμβελιωτάκης, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Αρακαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2023-07-25
    Ο τουρισμός ως φαινόμενο είναι αδύναμος χωρίς τη γαστρονομία λόγω της φυσικής ανάγκης του ανθρώπου να καταναλώνει τροφή. Με την ανάπτυξη της ανθρωπότητας, αναπτύχθηκε η γαστρονομία, το φαγητό έγινε όχι μόνο πηγή δύναμης ...
  • Η τέχνη και ο πολιτισμός μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια του Γυμνασίου και η υιοθέτηση αξιών και ζητημάτων από το χώρο της Κοινωνικής Εργασίας.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Λαγουδάκη, Εμμανουέλα; Πουρνάρα, Ιωάννα-Κωνσταντίνα; Χανιωτάκη, Χρυσή
    Επιβλέπων καθηγητής: Κούτρα, Κλειώ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-07-29
    Σκοπό της παρούσας μελέτης αποτελεί η διερεύνηση των στοιχείων της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και τυχόν κοινωνικών ζητημάτων που προκύπτουν από την ανάλυση των σχολικών εγχειριδίων. Η μελέτη μας βασίζεται σε βιβλιογραφικές ...
  • Πολιτισμική και "δημιουργική" οικονομία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
    Συγγραφείς: Θεοφιλίδης, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Σταματόπουλος, Θεόδωρος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-02-21
    1. Σκοπός :Η διερεύνηση της ανάπτυξης πολιτισμικών ή δημιουργικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας, ως προσδιοριστικών παραγόντων ενδογενούς οικονομικής μεγέθυνσής της, δεδομένης της βελτίωσης της ιστορικής συνείδησης των ...