Πλοήγηση Πτυχιακές εργασίες / Bachelor Theses ανά Λέξεις κλειδιά "antioxidant"
Αποτελέσματα 1-3 από 3
-
Ευεργετικές ιδιότητες και πιθανές παρενέργειες του καφέ και βιοχημική δράση της καφεΐνης.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-04-07Η καφεΐνη είναι μια χημική ουσία που συναντάται σε αρκετά μέρη διαφόρων φυτών, όπως οι σπόροι, τα φύλλα και οι καρποί. Τα φυτά που περιέχουν την καφεΐνη ως συστατικό τους εντοπίζονται σε τροπικές περιοχές της Αφρικής, ... -
Ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του χαρουπιού στον άνθρωπο.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-11-10Το χαρούπι αποτελεί ένα από τα αρχαϊκά όσπρια, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως τροφή για τους ανθρώπους και τα ζώα. Η λατινική του ονομασία είναι ‘Ceratonia silique’ και ανήκει στην οικογένεια ‘Leguminosae’. Εδώ και πολλά ... -
Η αντιοξειδωτική και καρδιοπροστατευτική δράση της μαστίχας Χίου.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-11-12Στη Χίο, το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο ευδοκιμεί το δέντρο της μαστίχας ή αλλιώς Σχίνος - επιστημονική ονομασία Pistacia lentiscus var. Chia - και η ρητίνη που εκκρίνεται ...