• Αξιολόγηση μεθόδων εκχύλισης της προπόλης των μελισσών.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΣΓΕΠ), Τμήμα Γεωπονίας
    Συγγραφείς: Βαρδάκα, Φωτεινή-Παρασκευή
    Επιβλέπων καθηγητής: Αλυσσανδράκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-04-29
    Η πρόπολη είναι μια φυσική ρητινώδης ουσία και αποτελεί προϊόν της μέλισσας, Apis mellifera. Πρόκειται για ένα υλικό που φτιάχνουν οι μέλισσες συλλέγοντας φυτικές ρητίνες και αναμειγνύοντάς τες με κερί, γύρη, μέλι και ...
  • Εντομολογικοί εχθροί σε καλλιέργεια μανιταριών πλευρώτους (Pleurotus Ostreatus).

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΣΓΕΠ), Τμήμα Γεωπονίας
    Συγγραφείς: Μίχας, Παντελεήμων
    Επιβλέπων καθηγητής: Αλυσσανδράκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-07-22
    Από αρχαιοτάτων χρόνων τα μανιτάρια αναγνωρίζονται για τις ιδιαίτερες ιδιότητές τους, που συνδέονται με την ιατρική, την διατροφή και τις υπερφυσικές -παραισθησιογόνες δράσεις, ενώ σχετίζονταν και με θεϊκές δυνάμεις. Τα ...