• Διαδραστική βάση δεδομένων ως διαγνωστικό εργαλείο για την αναγνώριση εχθρών των καλλιεργούμενων φυτών.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΣΓΕΠ), Τμήμα Γεωπονίας
    Συγγραφείς: Λιανάκης, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψειροφωνιά, Παναγιώτα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-11-12
    Οι εχθροί των καλλιεργειών αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες ποσοτικής και ποιοτικής υποβάθμιση της παραγωγής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων για τους παραγωγούς, ενώ δημιουργείται η αναγκαιότητα ...
  • Το καρύδι: Τροφή και καλλιέργεια – Προοπτικές στην ελληνική αγροτική παραγωγή.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κύριο, Βέρα; Τσούκα, Χριστίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-07-14
    Τα ακρόδρυα (ξηροί καρποί) είναι θρεπτικά τρόφιμα, πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά και άλλες βιοδραστικές ενώσεις: υψηλής ποιότητας φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, μέταλλα, τοκοφερόλες, φυτοστερόλες και φαινολικές ενώσεις. ...