Εμφάνιση απλής εγγραφής

Quality management in hotel units.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΑμπελάς, Δημήτριος-Ιωάννηςel
dc.creatorAmpelas, Dimitrios-Ioannisen
dc.date.accessioned2020-04-30T16:35:25Z
dc.date.available2020-04-30T16:35:25Z
dc.date.issued2020-04-30
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9408
dc.description.abstractΑντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι ο τρόπος διαχείρισης ποιότητας στις ξενοδοχειακές μονάδες. Ως στόχοι της εργασίας ήταν να μελετηθούν οι τρόποι που οι υπεύθυνοι των ξενοδοχειακών μονάδων διαχειρίζονται την ποιότητα, να μελετηθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός της ποιότητας των ξενοδοχειακών μονάδων και τέλος να διερευνηθεί ο τρόπος που οι ξενοδοχειακές μονάδες εστιάζουν στην ικανοποίηση του πελάτη. Για την πραγματοποίηση της έρευνας επιλέχθηκε η ποσοτική μέθοδος και για τη συλλογή των δεδομένων επιλέχθηκε το ερωτηματολόγιο. Στην έρευνα συμμετείχαν οι υπεύθυνοι διαχείρισης ποιότητας από 40 ξενοδοχειακές μονάδες στην Αττική. Από αυτές οι 15 είναι πεντάστερα και οι 25 είναι τετράστερα ξενοδοχεία. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι υπεύθυνοι διαχείρισης ποιότητας του ξενοδοχείου συμμετέχουν ενεργά σε ενέργειες βελτίωσης της ποιότητας και μεταδίδουν τη δέσμευσή στην ποιότητα, παρέχοντας συνεχώς τους πλέον κατάλληλους πόρους για τη βελτίωσή της. Παράλληλα στο σχεδιασμό των διαδικασιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών λαμβάνονται υπόψη οι απαιτήσεις/προσδοκίες των πελατών, η πολιτική ποιότητας της επιχείρησης ενώ παράλληλα θεσπίζονται αντικειμενικοί στόχοι για διευθυντές και εργαζόμενους με γνώμονα την ποιότητα. Η θέσπιση των στόχων ποιότητας γίνεται με βάση τις ανάγκες/ απαιτήσεις των πελατών και κοινοποιούνται σε όλο το προσωπικό και τα αποτελέσματα των διεργασιών συγκρίνονται με αρχικά σχέδια-στόχους. Τέλος τα στελέχη της επιχείρησης διατηρούν στενές επαφές με τους πελάτες, καταγράφονται και αναλύονται οι ανάγκες, οι απαιτήσεις, οι επιθυμίες και οι προτεραιότητες των πελατών, συλλέγονται τα παράπονα, οι προτάσεις για βελτίωση και ο βαθμός ικανοποίησης των πελατών.el
dc.description.abstractThe purpose of this study is how to manage quality in hotel units. The objectives of the project were to study the ways that hotel managers manage quality, to study the strategic planning of hotel quality and, finally, to explore the way hotel units focus on customer satisfaction. The quantitative method was selected for the survey and the questionnaire was selected for data collection. The survey involved quality management officers from 40 hotel units in Attica. 15 of these are five (5*) stars and 25 are four (4*) stars. The survey revealed that the hotel's quality managers are actively involved in quality improvement activities and impart a commitment to quality, constantly providing the most appropriate resources to improve it. At the same time designing processes and services takes into account customer requirements / expectations, business quality policy, while setting objective goals for managers and quality-oriented employees. Quality goals are set according to customer needs / requirements and are communicated to all staff and the results of the processes are compared to original target plans. Finally, business executives maintain close contact with customers, recording and analyzing customer needs, requirements, wishes and priorities, collecting complaints, suggestions for improvement, and customer satisfaction.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμούel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Management and Economic Sciences (SMES), Business Administration and Tourism Dept.en
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΔιαχείριση ποιότητας στις ξενοδοχειακές μονάδες.el
dc.titleQuality management in hotel units.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΑμπελάς, Δημήτριος-Ιωάννηςel
heal.creatorNameAmpelas, Dimitrios-Ioannisen
heal.publicationDate2020-04-30
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9408
heal.abstractΑντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι ο τρόπος διαχείρισης ποιότητας στις ξενοδοχειακές μονάδες. Ως στόχοι της εργασίας ήταν να μελετηθούν οι τρόποι που οι υπεύθυνοι των ξενοδοχειακών μονάδων διαχειρίζονται την ποιότητα, να μελετηθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός της ποιότητας των ξενοδοχειακών μονάδων και τέλος να διερευνηθεί ο τρόπος που οι ξενοδοχειακές μονάδες εστιάζουν στην ικανοποίηση του πελάτη. Για την πραγματοποίηση της έρευνας επιλέχθηκε η ποσοτική μέθοδος και για τη συλλογή των δεδομένων επιλέχθηκε το ερωτηματολόγιο. Στην έρευνα συμμετείχαν οι υπεύθυνοι διαχείρισης ποιότητας από 40 ξενοδοχειακές μονάδες στην Αττική. Από αυτές οι 15 είναι πεντάστερα και οι 25 είναι τετράστερα ξενοδοχεία. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι υπεύθυνοι διαχείρισης ποιότητας του ξενοδοχείου συμμετέχουν ενεργά σε ενέργειες βελτίωσης της ποιότητας και μεταδίδουν τη δέσμευσή στην ποιότητα, παρέχοντας συνεχώς τους πλέον κατάλληλους πόρους για τη βελτίωσή της. Παράλληλα στο σχεδιασμό των διαδικασιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών λαμβάνονται υπόψη οι απαιτήσεις/προσδοκίες των πελατών, η πολιτική ποιότητας της επιχείρησης ενώ παράλληλα θεσπίζονται αντικειμενικοί στόχοι για διευθυντές και εργαζόμενους με γνώμονα την ποιότητα. Η θέσπιση των στόχων ποιότητας γίνεται με βάση τις ανάγκες/ απαιτήσεις των πελατών και κοινοποιούνται σε όλο το προσωπικό και τα αποτελέσματα των διεργασιών συγκρίνονται με αρχικά σχέδια-στόχους. Τέλος τα στελέχη της επιχείρησης διατηρούν στενές επαφές με τους πελάτες, καταγράφονται και αναλύονται οι ανάγκες, οι απαιτήσεις, οι επιθυμίες και οι προτεραιότητες των πελατών, συλλέγονται τα παράπονα, οι προτάσεις για βελτίωση και ο βαθμός ικανοποίησης των πελατών.el
heal.abstractThe purpose of this study is how to manage quality in hotel units. The objectives of the project were to study the ways that hotel managers manage quality, to study the strategic planning of hotel quality and, finally, to explore the way hotel units focus on customer satisfaction. The quantitative method was selected for the survey and the questionnaire was selected for data collection. The survey involved quality management officers from 40 hotel units in Attica. 15 of these are five (5*) stars and 25 are four (4*) stars. The survey revealed that the hotel's quality managers are actively involved in quality improvement activities and impart a commitment to quality, constantly providing the most appropriate resources to improve it. At the same time designing processes and services takes into account customer requirements / expectations, business quality policy, while setting objective goals for managers and quality-oriented employees. Quality goals are set according to customer needs / requirements and are communicated to all staff and the results of the processes are compared to original target plans. Finally, business executives maintain close contact with customers, recording and analyzing customer needs, requirements, wishes and priorities, collecting complaints, suggestions for improvement, and customer satisfaction.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμούel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Management and Economic Sciences (SMES), Business Administration and Tourism Dept.en
heal.titleΔιαχείριση ποιότητας στις ξενοδοχειακές μονάδες.el
heal.titleQuality management in hotel units.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordδιαχείριση ποιότητας, τουρισμός, διοίκηση ολικής ποιότητας, ξενοδοχείοel
heal.keywordquality management, tourism, total quality management, hotelen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΑπλαδάς, Γεώργιοςel
heal.advisorNameApladas, Georgiosen
heal.advisorID.emailapladas@hmu.gr
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States