Συγκριτική μελέτη συμμόρφωσης στην Μεσογειακή Διατροφή.
Comparative study of compliance with Mediterranean diet.
Date
2020-05-12Author
Γκιοτσαλίτη, Δήμητρα
Θώδη, Αθανασία
Ρούμπου, Αντωνία
Gkiotsaliti, Dimitra
Thodi, Athanasia
Roumpou, Antonia
Metadata
Show full item recordAbstract
Ο σκοπός της παρούσης πτυχιακής εργασίας είναι η διερεύνηση των παραγόντων που καθορίζουν τις διατροφικές επιλογές των ανθρώπων και του βαθμού συμμόρφωσης στη μεσογειακή διατροφή ανάλογα με ορισμένα δημογραφικά χαρακτηριστικά.
Για την υλοποίηση της έρευνας μας, χρησιμοποιήσαμε την μέθοδο της δειγματοληψίας που δόθηκαν ερωτηματολόγια FCQ και MedDietScore και μετέπειτα αναλύθηκαν με το πρόγραμμα SPSS 17,0.
Ως προς τα περιγραφικά χαρακτηριστικά του συνολικού δείγματος με μέσο όρο ηλικίας τα 51 έτη, το 53,8% ήταν γυναίκες και το 46,1% άνδρες. Το 52,3% του συνολικού δείγματος ήταν υπέρβαροι. Από την στατιστική ανάλυση των δεδομένων βρέθηκε ότι το 0,5 % είχε χαμηλή συμμόρφωση στη μεσογειακή διατροφή, το 68,8% μέτρια συμμόρφωση και 30,7% υψηλή συμμόρφωση.
Tο δείγμα κατά πλειοψηφία παρουσίασε μέτρια συμμόρφωση στη μεσογειακή διατροφή. Το συνολικό δείγμα είχε ως σημαντικότερο κριτήριο επιλογής τροφίμων την ευκολία. Οι γυναίκες διαπιστώθηκε ότι έχουν μεγαλύτερους μέσους όρους σε όλες τις κατηγορίες του FCQ έναντι των ανδρών, εκτός από το κριτήριο της ευκολίας κατά την επιλογή τροφίμου. The purpose of this research project is to investigate the factors that determine people’s food choices and whether there is compliance to the Mediterranean diet according to certain demographics.
The process of doing our thesis is by the sampling method where FCQ and MedDietScore questionnaires were given and analyzed with SPSS 17.0.
From the descriptive characteristics of the overall sample with an average age of 51 years, 53.8% were women and 46.1% were men. 52.3% of the total sample was overweight. After statistical analysis of the data, it was found that 0.5% had low compliance with Mediterranean diet, 68.8% moderate compliance and 30.7% high compliance.
The majority of the sample showed moderate compliance with the Mediterranean diet. The overall sample had the most important food selection criterion the convenience. Women appeared to have higher averages across all FCQ categories than men, except for the convenience group.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info