Εμφάνιση απλής εγγραφής

Organizing and operation of a bar. Case study "Promoting local products through the bar".

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΑγγέλου, Παναγιώτηςel
dc.creatorAngelou, Panagiotisen
dc.date.accessioned2020-06-16T06:41:55Z
dc.date.available2020-06-16T06:41:55Z
dc.date.issued2020-06-16
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9520
dc.description.abstractΗ παγκοσμιοποίηση έχει επηρεάσει κατά πολύ την παγκόσμια αγορά. Η Ελλάδα δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη αφού παρουσιάστηκε μεγάλη αύξηση των εισαγωγών, μείωση των εξαγωγών αλλά και πτώση της βιομηχανίας παραγωγής προϊόντων. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια βελτίωσης της παραγωγικής βιομηχανίας με αρκετές επιχειρήσεις να ξεκινούν να παράγουν και να προωθούν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην παρούσα εργασία αρχικά παρουσιάζονται οι μορφές μπαρ, τα χαρακτηριστικά τους, ο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας τους και στη συνέχεια να καταγράφονται κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα τοπικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Κύριος σκοπός είναι να καταδείξει τον τρόπο με τον οποίο τα διάφορα τοπικά προϊόντα θα μπορούσαν να προσδώσουν επιμέρους πλεονεκτήματα στην κάθε επιχείρηση και γενικότερα στην τοπική οικονομία. Στα πλαίσια της εργασίας πραγματοποιήθηκε μία μικρή έρευνα σε επιχειρήσεις της Ρόδου, τα αποτελέσματα της οποίας συνέβαλαν στο σκοπό της. Υπάρχουν επιχειρήσεις που επιλέγουν τοπικά προϊόντα και λιγότερες είναι εκείνες που δεν το κάνουν. Αυτό σημαίνει ότι τα τοπικά προϊόντα κατέχουν μερίδιο στην αγορά των μπαρ το οποίο έχει τη δυνατότητα να αυξηθεί.el
dc.description.abstractGlobalization has greatly affected the global market. Greece has not been left unaffected as there has been a sharp increase in imports, a decline in exports and a decline in the manufacturing industry. In recent years there has been an attempt to improve the manufacturing industry with several companies starting to produce and promoting their products in Greece and abroad. In this paper we first present the bar forms, their characteristics, how they are organized and function. Then some information about the local products on the Greek market are mentioned. The main purpose of this paper is to show how the various local products could give individual advantages to each business and to the local economy in general. In the context of this paper, a brief survey was conducted on Rhodes companies, the results of which contributed to its purpose. There are bars that use and sell local products and there are fewer that do not. This means that local products have the potential to increase their market share.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμούel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Management and Economic Sciences (SMES), Business Administration and Tourism Dept.en
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΟργάνωση και λειτουργία μπαρ. Μελέτη περίπτωσης “Ανάδειξη τοπικών προϊόντων μέσω του μπαρ".el
dc.titleOrganizing and operation of a bar. Case study "Promoting local products through the bar".en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΑγγέλου, Παναγιώτηςel
heal.creatorNameAngelou, Panagiotisen
heal.publicationDate2020-06-16
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9520
heal.abstractΗ παγκοσμιοποίηση έχει επηρεάσει κατά πολύ την παγκόσμια αγορά. Η Ελλάδα δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη αφού παρουσιάστηκε μεγάλη αύξηση των εισαγωγών, μείωση των εξαγωγών αλλά και πτώση της βιομηχανίας παραγωγής προϊόντων. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια βελτίωσης της παραγωγικής βιομηχανίας με αρκετές επιχειρήσεις να ξεκινούν να παράγουν και να προωθούν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην παρούσα εργασία αρχικά παρουσιάζονται οι μορφές μπαρ, τα χαρακτηριστικά τους, ο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας τους και στη συνέχεια να καταγράφονται κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα τοπικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Κύριος σκοπός είναι να καταδείξει τον τρόπο με τον οποίο τα διάφορα τοπικά προϊόντα θα μπορούσαν να προσδώσουν επιμέρους πλεονεκτήματα στην κάθε επιχείρηση και γενικότερα στην τοπική οικονομία. Στα πλαίσια της εργασίας πραγματοποιήθηκε μία μικρή έρευνα σε επιχειρήσεις της Ρόδου, τα αποτελέσματα της οποίας συνέβαλαν στο σκοπό της. Υπάρχουν επιχειρήσεις που επιλέγουν τοπικά προϊόντα και λιγότερες είναι εκείνες που δεν το κάνουν. Αυτό σημαίνει ότι τα τοπικά προϊόντα κατέχουν μερίδιο στην αγορά των μπαρ το οποίο έχει τη δυνατότητα να αυξηθεί.el
heal.abstractGlobalization has greatly affected the global market. Greece has not been left unaffected as there has been a sharp increase in imports, a decline in exports and a decline in the manufacturing industry. In recent years there has been an attempt to improve the manufacturing industry with several companies starting to produce and promoting their products in Greece and abroad. In this paper we first present the bar forms, their characteristics, how they are organized and function. Then some information about the local products on the Greek market are mentioned. The main purpose of this paper is to show how the various local products could give individual advantages to each business and to the local economy in general. In the context of this paper, a brief survey was conducted on Rhodes companies, the results of which contributed to its purpose. There are bars that use and sell local products and there are fewer that do not. This means that local products have the potential to increase their market share.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμούel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Management and Economic Sciences (SMES), Business Administration and Tourism Dept.en
heal.titleΟργάνωση και λειτουργία μπαρ. Μελέτη περίπτωσης “Ανάδειξη τοπικών προϊόντων μέσω του μπαρ".el
heal.titleOrganizing and operation of a bar. Case study "Promoting local products through the bar".en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordμπαρ, παραδοσιακό προϊόν, προώθησηel
heal.keywordbar, traditional product, promotionen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΑπλαδάς, Γεώργιοςel
heal.advisorNameApladas, Georgiosen
heal.advisorID.emailapladas@hmu.gr
heal.academicPublisherIDΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιοel
heal.academicPublisherIDΗ.Μ.U Hellenic Mediterranean University‎en
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States